За "евтината"нафта и двигателя????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
elica
Автомобил:
Двигател:

За "евтината"нафта и двигателя????

Мнениеот elica » Сря 28 ное 2007 8:01

Здравейте момчета, имам питане за дизела: Струва ли си да даваме по 2,10 лв. (за сега) за дизел от "реномираните" бензиностанции, защото напоследък чувам едни такива противоречиви мнения за качеството й. Казват, че той бил доста разреден и нямал нищо общо със същинския дизел, а "крадената " нафта е на половин цена, ама пък за нея хептен нищо не знам! Та ако искам да си щадя двигателя-какво да зареждам? Благодаря предварително и ще почерпя..... :beer
[size=9][color=red]mod edit: vaskoto1[/color][/size]

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 28 ное 2007 9:18

Сипвай само ОМВ Алпин дизел, ако не - котка в чувал.
Не си заслужава да поемаш този риск.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Сря 28 ное 2007 9:39

Абе колега таз тема не е за тук :wink: А иначе след нова година дизела скача с 8ст, а бензина с 6ст. Ти ягадове /управници, и от лукойл/ видяхя че повечето коли минават на дизел и си викат,, Що да не ги изтърсим хората още малко" :twisted:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 28 ное 2007 12:18

купувайте ако имате възможност на черно, по някога качеството и е по-добро от колкото по бензиностанциите

Jivko73
Автомобил:
Двигател:

Нафта

Мнениеот Jivko73 » Сря 28 ное 2007 13:05

За трактор може,затова мой познат търси турбо за "Ситроен"-от "качествена" корабна нафта.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Re: Нафта

Мнениеот mafiota » Сря 28 ное 2007 13:56

Jivko73 написа:За трактор може,затова мой познат търси турбо за "Ситроен"-от "качествена" корабна нафта.

Mоже и от друго да му е станало това, мои познати които от дълги години се занимават с нафтовия бизнес, и досега не са стъпвали на бензиностанция си карат "нафтовите печки" без никакви проблеми!!
Дори единия извесно време си кара колата колата с смес от ОТРАБОТЕНО трансформаторно масло и нафта.

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Сря 28 ное 2007 14:27

чува се че ще има 30% увелечение на газ-та , това ще доведе ли до повишаване цената на газта по бензиностанциите т.е. от1.10- на 1.40 ?

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Сря 28 ное 2007 15:44

Колега не знам- но за дизела и з0а бензина това които съм писал по горе ще стане почти на 99 процента. А това ще се отрази и на цената на газта, няма начин да не стане. Какво да правим живеем в държава която само ни цица, и нищо не дава. На всякъде по Европа дизела е по евтин от бензина с по 10, 20 30 цента, а тука какво обратното.
:twisted:
На западзената на дизела е около 1.5 евро и повече. Ама заплатите са им 5 пъти повече от тука. Дева и управниците дева. :twisted: :seeex

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 28 ное 2007 15:45

Караш си нафта "на черно" ако имаш ... иначе си цакаш кат поп.Ако някой има нафта купувам :). :lol:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 28 ное 2007 17:37

maiz написа:Караш си нафта "на черно" ако имаш ... иначе си цакаш кат поп.Ако някой има нафта купувам :). :lol:

Аз съм пуснал тема в купува братчет ;) само един пич се обади от Бургаз. Далече е малко

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 28 ное 2007 18:21

Като чете човек форума и може да си помисли че още живеем в комунизма-толкова хора карат с нафта на половин цена че да се чуди човек откъде се излива тоя рог на благоденствието? Едва ли не всяка колонка има по 2 пищова и на единия пише СКЪПА-ЗА БАЛЪЦИ а на другия ДАЛАВЕРА-ЗА ТАРИКАТИ :) Ама като кажеш - хайде дай да си купя ,не на половин цена а с 0,40лв по-евтина и се оказва че нямааа или ако има ще е може би след 3 седмици 10-20л ,айде нема нужда да разискваме повече! Който има откъде да вземе и знае произхода си кара и не пита да я сипва ли или не,а другите си цакаме на монополиста и понеже ни е яд се надяваме да му се скапе двигателя :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 ное 2007 18:44

Милослав написа:Сипвай само ОМВ Алпин дизел, ако не - котка в чувал.
Не си заслужава да поемаш този риск.

Абе кат не караш дизел що се изказваш неподготвен :?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Re: Нафта

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 ное 2007 18:45

Jivko73 написа:За трактор може,затова мой познат търси турбо за "Ситроен"-от "качествена" корабна нафта.

Ако ще бебешка дресня да заредиш точно на турбото нищо няма да му стане.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 ное 2007 18:48

maiz написа:Караш си нафта "на черно" ако имаш ... иначе си цакаш кат поп.Ако някой има нафта купувам :). :lol:

:да: -от на черно до на черно разликата голяма.Колко служебни коли има дето наливат премиум и шофйорите крадат не е истина :lol: В интерес на истината обаче при тея цени да си намериш такъв доставчик е голям зор.Аз лично зцареждам при много добър приятел на баща ми в Карлово и то трябва да му оставя туба и чакам-та от 3 резервоара само 2 са при него ,а другия един е при Лукойл.Естествено не си прави експерименти с локомотивна нафта и т.н.-все пак по-лесно е просто да сипваш биодизел :wink: Иначе съм гледал ,че хора от форума са писали че карат с нафта на черно мотори ПД ,та даже и един ARL 150 магарета - та правете си смитката дали всичката нафта на черно е лоша :lol:

MORSKIQ2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MORSKIQ2 » Сря 28 ное 2007 20:23

Adnan кажи приятел кой е този от Бургас, че да ходя да взимам. А специално за нафтата аз мойта печка съм я карал и с корабно гориво така че нищо и няма. Един съвет за нафтата на черно: наливайте я в туби и я оставяйте 24 часа да престои и тогава я сипвайте във резервоарите, щото каквито и акита да има ще се утаят. :wink: Успех.

Върни се в “Дизелови агрегати”