VW Golf 1995 TDI - много ли са 300000 км..?
VW Golf 1995 TDI - много ли са 300000 км..?
Здравейте, колебая се за покупката на голф комби 95-а, 1,9 ТДИ, колата е в много добро състояние, със всички документи книжки и тн, внос от Австрия, но е на 300000 км - много ли са, колко може да изкара още?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
най честия и скъпоструващ проблем е турбото. живота му е около 200к грубо но до 300к не вярвам да е устискало.
за мене тая кола си заслужава поради големия шанс турбото да е сменявано относително скоро. което те вади от голямо блато...
иначе на мотора не би трябвало да му пречат тия километри ако е поддържан правилно и навременно.
ако има достоверна сервизна информация-не се колебай!
за мене тая кола си заслужава поради големия шанс турбото да е сменявано относително скоро. което те вади от голямо блато...
иначе на мотора не би трябвало да му пречат тия километри ако е поддържан правилно и навременно.
ако има достоверна сервизна информация-не се колебай!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами виж сега колега,от където и да го погледнеш са си 300000 км.Множко са си.Ама ако мотора бачка добре,турбината е добре(закарай я да я погледне читав маистор) Колата трябва да си държи още поне 200000 според мен.Пак казвам това е мнение на неспециалист.Не ангажирам никои с него.Пък и по тукашните автокъщи са на по-малко км. Особенно от Австрия и Холандия.Мое мнение понеже в шумен бачках в автокъща и знам горе долу кое как е.
Май стана много дълго,извинявам се
Пожелавам на всички весело посрещане на 2008 година,много здраве щастие , късмет,пари коли жени секс сръбска музика
и НЕ внимавайте с алкохола 
Май стана много дълго,извинявам се

Пожелавам на всички весело посрещане на 2008 година,много здраве щастие , късмет,пари коли жени секс сръбска музика

- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При добра поддръжка, живота на ТДИ е над 500 000км, така, че... Кво си мислиш, че нашите дизелови комбита са на колкото пише ли? По-добре така, че поне ще си я знаеш на колко е наистина. На моята пише 188 000км, ама знам ли я аз? Остави тия приказки "турбото живеело 200 000км" и т.н. Ваското е уважаван от много хора тук и вкл от мен, но това за турбото специално е глупост! Отивай да ти гледат надува на турбото и ако е ОК вземай и само качествена нафта и масла и тва е! Весело посрещане на всички!
Васко сори, но това е моето мнение!
Васко сори, но това е моето мнение!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
trunner написа: Ваското е уважаван от много хора тук и вкл от мен, но това за турбото специално е глупост! Васко сори, но това е моето мнение!
ма само не знам защо реши че знам всичко...

много е вероятно да не е така.
благодаря за респекта все пак де...

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Понеже гледам че страха е за турбото.Като идеш гледаш дали е омаслено ,гледаш на Компа дали ис надува/нормално трябва да дава пикове от 2000-2100/.Ако толкова те е страх за него накарй джамбаза да ти свали въздуховода и да осетиш луфта но оста на ръка/тва как ша го накараш обаче незнам/.След тва като толкос се развали ще отидеш да му сменят лагерите за 300-350 лева.Тва което ти пиша покрива 80% сигуррност че няма да има проблеми.Ся винаги можеш да попаднеш на някойе необратима умряло/незнам как ще го направиш щото то ще стърже,отзад ще пуши ,колата няма да върви и т.н./.По принцип турбото се чупи само от гасене от веднъж на доста загряла кола/от ръчкане/ и на запушени/течащи маслени пътища.
P.S.Ако колата е наред я зимай - като гледам обявите в мобиле за мен ТДИ държи от 500 000 до 700 000 км. без проблеми - след тва на майстор да ти смени "гумичките на буталата"
P.S.Ако колата е наред я зимай - като гледам обявите в мобиле за мен ТДИ държи от 500 000 до 700 000 км. без проблеми - след тва на майстор да ти смени "гумичките на буталата"
Върни се в “Дизелови агрегати”