Здравейте,скоро си взех пасат4 1.9TDI 90 коня,като година по талон е януари 1998г.Значи проблема е ,че както карах изжеднъж оборотите застанаха на 1100. Като натисна педала на газта нито се форсира -абе абсолютно ништо.Отидох в сервиз и ми преинсталираха софтуера.Казаха ми,че ако го направи пак трябва да се смени дебитомера. Според тях дебитомера струва над 1000лв.Дали наистина е дебитомера?каква му е цената ако знае някой и какъв модел е/ако има различни/?
mod edit: dobrinb
дебитомер - passat B5 TDI
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: дебитомер - passat4TDI
toksi написа: Според тях дебитомера струва над 1000лв.
Да толкова е 200-300 /максимум/ за дебитомера и сигурно ти смятат 700-800 за работа за да получат тази цена

- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега. Относно цените на дебитомерите - ако имаш възможност да ти пратят от Германия също е вариант. Влез в
[url]ebay.de[/url]
и дай да търси следното:
Ще се ориентираш кое пасва за твоя двигател, но цените са от порядъка на 40Евро с доставката за нов. Е, сигурно не са оригинални, но и твойта кола не е чисто нова.
[url]ebay.de[/url]
и дай да търси следното:
Luftmassenmesser 3b
Ще се ориентираш кое пасва за твоя двигател, но цените са от порядъка на 40Евро с доставката за нов. Е, сигурно не са оригинални, но и твойта кола не е чисто нова.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Цени (в Германия) можеш да видиш и ТУК (може и да се поръчва).
Към автора на темата - промени си заглавието (първия пост), след като разбра модела на колата (повече инфо, със снимки има в най-горната тема в раздела).
Към автора на темата - промени си заглавието (първия пост), след като разбра модела на колата (повече инфо, със снимки има в най-горната тема в раздела).
Що си мисля, че нещо в обясненията не е наред а се хващаме за дебитомера ?
"....Отидох в сервиз и ми преинсталираха софтуера.Казаха ми,че ако го направи пак трябва да се смени дебитомера...."
Е как ще му преинсталират софтуера това си е чист Чип тунинг. или колегата не е разбрал или аз за което да ме извините.
"....Отидох в сервиз и ми преинсталираха софтуера.Казаха ми,че ако го направи пак трябва да се смени дебитомера...."
Е как ще му преинсталират софтуера това си е чист Чип тунинг. или колегата не е разбрал или аз за което да ме извините.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
eeedddeee написа:Що си мисля, че нещо в обясненията не е наред а се хващаме за дебитомера ?
Абе те са закачили буксата и са му казали на колегата каквото са се сетили в момента /като смяна на софтуера/ да не говорим че както казва "ifidik" самия проблем както е описан въобще няма връзка с дебитомера което навява на мисълта че тези момци в сервиза са "майстори" с големи кавички !
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Иди им кажи на тея майстори ,че ако ти прейнсталират софтуера ша им дам 1000 лв.
М-дам и аз!
Лъжат го човека.
Колега toksi, потърси някой от форума който има VAG-COM и знае какво да гледа - мисля, че ще ти бъде много по-полезен.
Тъй като аз също имам и не еднократно съм правил услуги на доста хора тук, ще се обърна с "Колеги" към всички - та моля да ме извините, но напоследък ме е връхлетяла много работа и нямам физическата възможност да Ви бъда полезен. Много от Вас знаят, че не си вадя хляба с диагностика и че наистина помагам и правя услуга на хората от форума, винаги когато мога. В момента обаче просто ми е невъзможно.
- Morskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://cgi.ebay.com/Luftmassenmesser-Audi-A4-B5-A6-C5-VW-Polo-96-00-1-9-TDI_W0QQitemZ230196425320QQihZ013QQcategoryZ106725QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
EUR 34.00
Eх в тази наша държава големи печалбари бре!
EUR 34.00
Eх в тази наша държава големи печалбари бре!

Върни се в “Дизелови агрегати”