здравйте на всички
имам поло 1.9 Sdi '98г.
Значи проблема е, че когато например оставя колата за 1 4ас и след това реша да я запаля (температурата е паднала около 70º и ми свети лампичката за подгр. свещи ) се чува един много отвратителен звук от двигателя (първоначално мислех, че се е запушила някоя дюза, но май не е това), а понеже и тампоните на двиг. (1ния със сигурност) са позамиращи, се получава и едно ужасно тресене на самия двигател
и като резултат колата не пали. след което някъде на 4тия опит (предишните 3 са с ефекта на 1вия) колата пали ок
случва ми се рядко чак да не запаля, по скоро някой път като остатъчен звук (чува се адски слабо, няма тресене и паля от раз)
сутрин - няма проблеми
1вия като ми се случи тази ситуация на 3тия опит набих педала на газта докрай (като на стара бензинка ) и колата леко се позадави, но направи опит заедно с гореописаната ситуация (тресене + звук) да качи оборотите.... след което на сл опит стана без проблем
само в описания по горе случай
Ще съм много благодарен ако някой помогне
Благодаря предварително
Проблем- Двигателя се тресе(нее само от тампони)+ кофти звук
За мен това е от стартера.Аз писах за това преди няма месец за Tranporter-a.Значи свали го и виж дали имаш втулка въобще в кожуха .поне при мен я нямаше и се чуваше чат пат такова "хъркане"като че ли са изронени зъби на маховика.При мен не само че я нямаше и трябваше с лепило да я фиксирам в кожуха за да върти стартера в нея а не в кожуха.
Върни се в “Дизелови агрегати”