Система за подгряване на антифриза - малък кръг

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Система за подгряване на антифриза - малък кръг

Мнениеот levonik » Нед 16 дек 2007 8:44

Здравейте!
Не се вклиних във вече разработената тема за да не я разводня.
Мен ме интересува при посещение в морга кои марки и модели автомобили трябва да проверя за такова подгляващо устройство със свещи и по принцип може ли да се инплантира.
Карам бус Каравеле /85 и въпреки техническата изправност не грее по рано от 15-20 минути, а то аз съм стигнал. От коментарите в нашия форум се успокоих, че при добре работещ дизел отпадъчната топлина е малко, но сега в студа това не ме топли. Вътре вече съм монтирал жигулско парно, прави баня, но късно.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 16 дек 2007 10:54

А бе ти намери каквото можеш, пък после мисли как да го сложиш .... искам да ти кажа , че тези неща са дефицитни що годе , намират се трудно майстори за ремонти .... ето , в момента баничарката, която е с автономен отоплител с часовник и т. н само си седи там - няма кой да я оправи - всички псевдо дизелджии, които все пак са близко до този бранш вдигат рамене .... спринтерите пък имат такова нещо , което търсиш ...едното пак даде фира и пак вече 1 месец го правят.... оф , превзех ти темата :oops: накрая : отоплителя не можеш да го избираш - много са малко , а и какъвто и да намериш мисля . че ще стане , освен ако не е от автобус 8)

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Нед 16 дек 2007 11:13

Чакай, чакай! Това не е отоплител в класическия смисъл на думата. Аз съм зазкаджия и кашик. По запасите бях търсен много за да регулирам печките по бронетехниката.
В една от предните теми ставаше въпрос за нещо като бързовар на основата на свещи като стандартните лодгряващи / дано правилно да съм разбрал/. Явно има електронна или механична регулировка, но топли принудително антифриза.
Това ме интересува.
Тези, другите , автономните отоплители знач, че трудно се намират, а и не са по джоба ми. Сега като надуят горивата - къде ще карам толкова.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 16 дек 2007 12:37

еми то хубаво , ама ..... то тая мощност , дето искаш да я получиш в купето все някак трябва и да я извадиш от някъде .....може и да има ...знам за подогреватели ( руснаците навремето имаха много разни стил направи си сам) ... вадеха една тапа на блока на Н ския автомобил и монтираха разни нагревателни приспособления за към мрежата ... сутрин часовника я спира , махаш я от контакта и заминаваш , ама аз разбрах , че е за в движение .... :oops: а за свещи - знам за няколко хора , които са си монтирали свещи от дизел на изпарителя ( във водата ) и посред зима подгряват като дизеляци и палят на газ :wink:

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Нед 16 дек 2007 17:42

gr_kanev
Доктора

Регистриран:09 Окт 2006
Местожителство: Търговище
VW Passat 2000
1,9 AHU Пуснато на: Сря Окт 31, 2007 11:46 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Свещите са три. Намират се на тройника, в задната част на двигателя (т.е. като застанеш срещу него, в дясната част). Компютъра (ECU) ги пуска през реле - 1, 2 или 3, в зависимост от температурата на антифриза, оборотите, и (не помня дали имаше друго). Проверката е като на другите подгревни свещи.
Пише го ТУК - "Допълнително подгряване", но без конкретни стойности.
Това го пише доктор Канев, а аз ве исках да разводнявам темата им.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 16 дек 2007 17:50

мдаа и там си пъхнах гагата ...вече :oops:

Върни се в “Дизелови агрегати”