Реле на подгряващите свещи на Passat 1.9 D

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hristo stankov
Автомобил: VW GOLF II
Двигател:

Реле на подгряващите свещи на Passat 1.9 D

Мнениеот hristo stankov » Нед 16 дек 2007 19:05

Здравейте, някой ако може да ми помогне дали знае релето на подгряващите свещи на passat 1.9 D дали знае колко време трябва да подгрява свещите, дали има нещо общо с зареждането на алтернатора, и дали изпълнява някакви други функции. Благодаря предварително на всички. [/quote]

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 16 дек 2007 22:29

релето включва за време според температурата.датчика който му"казва" колко ...,се намира отпред на пластмасовия фланец на главата.ако откачиш датчика напълно винаги свещите греят максимално.при загрят двг свещите не греят.отделно релето има връзка със стартера,когато върти,пак вкл.никаква друга работа няма това реле ако колата е 1.9 D до 92г.

Потребителски аватар
hristo stankov
Двигател:

Мнениеот hristo stankov » Пон 17 дек 2007 17:56

Благодаря ти за отговора, но при мен става така: Когато запаля двигателя отчитам, че алтернатора ми зарежда под 11V след около 5-7 минути релето за подгряване №102 или изключва или включва (чува се чаткане) и започва да зарежда нормално. След като изгася двигателя и отново запаля същата работа. Като го извадя и след това запаля, или при запален двигател го извадя, зарежда нормално. Passat 1.9D 1991г

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 17 дек 2007 18:42

проблема е че релето остава вкл. и свещите товарят.равносилно е ако вкл. дългите.ако и върти трудно стартера може да имаш проблем с масата на двигателя,а ако всичко е нормално и ремъка на динамото не е хлабав може да е проблем релето за заряд ,което е на динамото.не писа какъв ти е проблема точно,може да нямаш проблем...

Потребителски аватар
hristo stankov
Двигател:

Мнениеот hristo stankov » Вто 18 дек 2007 16:51

Колко време трябва да товари това реле, ремъка ми е опънат достатъчно, и без да имам включени други консуматори ми показва едно и също. Как да разбера дали е масата, и на това реле може ли да се намали времето на подгряване?

cecero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecero » Сря 19 дек 2007 21:51

Не се притеснявай релето работи 3 минути,свещите са голям консуматор-32А,провери аку.

Потребителски аватар
hristo stankov
Двигател:

Мнениеот hristo stankov » Чет 20 дек 2007 18:29

Благодаря ти за отговора, а знаеш ли дали има релета от други модели, които греят по-малко време? Благодаря.

Върни се в “Дизелови агрегати”