Реле на подгряващите свещи на Passat 1.9 D
- hristo stankov
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател:
Реле на подгряващите свещи на Passat 1.9 D
Здравейте, някой ако може да ми помогне дали знае релето на подгряващите свещи на passat 1.9 D дали знае колко време трябва да подгрява свещите, дали има нещо общо с зареждането на алтернатора, и дали изпълнява някакви други функции. Благодаря предварително на всички. [/quote]
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
релето включва за време според температурата.датчика който му"казва" колко ...,се намира отпред на пластмасовия фланец на главата.ако откачиш датчика напълно винаги свещите греят максимално.при загрят двг свещите не греят.отделно релето има връзка със стартера,когато върти,пак вкл.никаква друга работа няма това реле ако колата е 1.9 D до 92г.
- hristo stankov
- Двигател:
Благодаря ти за отговора, но при мен става така: Когато запаля двигателя отчитам, че алтернатора ми зарежда под 11V след около 5-7 минути релето за подгряване №102 или изключва или включва (чува се чаткане) и започва да зарежда нормално. След като изгася двигателя и отново запаля същата работа. Като го извадя и след това запаля, или при запален двигател го извадя, зарежда нормално. Passat 1.9D 1991г
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
проблема е че релето остава вкл. и свещите товарят.равносилно е ако вкл. дългите.ако и върти трудно стартера може да имаш проблем с масата на двигателя,а ако всичко е нормално и ремъка на динамото не е хлабав може да е проблем релето за заряд ,което е на динамото.не писа какъв ти е проблема точно,може да нямаш проблем...
- hristo stankov
- Двигател:
- hristo stankov
- Двигател:
Върни се в “Дизелови агрегати”