Сега на въпроса, четвърта зима карам Ибиза TDI-90 k.c. и не съм имал проблем с паленето нито веднъж, както подам ключа така и пали, но винаги когато ми запали за секунда в момента когато запалва испушва бял или сив (не мога да кажа точно какъв е ) дим. Всички свещи ми работят. Незнам, има ли проблем. Благодаря.
Стартиране на TDI
- BAHKATA_TDi
- Автомобил:
- Двигател:
Стартиране на TDI
Първо Честита Коледа, да сме живи и здрави
Сега на въпроса, четвърта зима карам Ибиза TDI-90 k.c. и не съм имал проблем с паленето нито веднъж, както подам ключа така и пали, но винаги когато ми запали за секунда в момента когато запалва испушва бял или сив (не мога да кажа точно какъв е ) дим. Всички свещи ми работят. Незнам, има ли проблем. Благодаря.
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямаш никакъв проблем, а компа при запалването пуска малко повече гориво и след като не е запалил още двигателя и не е завъртял турбината, щото тя се завърта от изгорелите газове, се събира малко повече не изгоряла нафта, която я изкарва накуп в първите секунди...
Дано си ме разбрал, че май много дълго ми стана изречението
Дано си ме разбрал, че май много дълго ми стана изречението
- BAHKATA_TDi
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:А аз да попитам - откъде си сигурен за свещите (че работят всичките) ?
Защото аз (със същия двигател), с 4 (четири) неработещи свещи, си палех без проблеми и без никакъв дим.
Имам свидетели от форума.
Ми замервам си ги. Не мисля че нямам свещи, на -10-15 градуса и там ли ще паля от раз без свещи
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
BAHKATA_TDi написа:Ми замервам си ги. Не мисля че нямам свещи, на -10-15 градуса и там ли ще паля от раз без свещи
Внимавай като ги "замерваш" да не ги счупиш (ако уцелиш). На български е правилно да се пише и казва "измервам".
А най-правилно е да се свали свещта и да й се подаде 12 волта от акумулатора през дебел кабел, и да се наблюдава какво се получава.
Моите ги смених преди 1-2 седмици, ти си прави сметка за температурите.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
gr_kanev написа:А аз да попитам - откъде си сигурен за свещите (че работят всичките) ?
Защото аз (със същия двигател), с 4 (четири) неработещи свещи, си палех без проблеми и без никакъв дим.
Имам свидетели от форума.
Вярвям ти! Аз така си паля от както взех колата - малко тегаво, но палеше. Вчера отидох да си сменя свещите и се оказа, че и четирите стари не работят!
Върни се в “Дизелови агрегати”