Студено, нали? Замръзване на дизела?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Студено, нали? Замръзване на дизела?

Мнениеот Ivailo » Нед 06 яну 2008 0:12

Здравейте колеги. Сега прочетох тази тема и се понаплаших малко, да не би голфи да ме остави някъде. За този резервоар съм се подготвил с някаква добавка от един лукоил, но незнам колко е качествена и дали не е по-добре нещо друго да ползвам.
В темата колегите писаха, че слагат бензин, но на мен ми е малко притеснително да слагам бензин в нафтата. Ако това ви е предложението - колко?
Ако ползвате добавки - какви? В какво съотношение?
Там писаха и за други методи, какво ще предложите?
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Нед 06 яну 2008 10:32

Аз слагам добавка само против замръзане(че с таз хубава "нафта" дето ни я продават :evil: )! Ползвам добавката на Хелиос за зимна нафта против замръзване - дават я до -25 градуса да пали без проблем!

http://www.helios.bg/index.php?option=c ... &Itemid=52

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Нед 06 яну 2008 11:21

Съотношението на добавките към нафтата е различно за всяка добавка.На тях по принцип си пиши как се добавят.,на колко литра и т.н.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 06 яну 2008 11:23

Аз (както вече съм писал и в други теми) ползвам на Liqui Moly добавка против замръзване на нафтата - Diesel Fleiss Fit. Особеностите - не бива да се допуска "замръзване" на нафтата и тогава да се слага, а още докато е топло, т.е. преди да замръзне. Другата особеност, която ми каза продавача (но няма как да се спазва) - и съда с добавката (т.е. концентрата) не бива да стои на студено. Тази добавка предотвратява замръзването (в зависимост от качеството на горивото - така пише на опаковката) до температура -30* С. Съотношението е 1:1000, т.е. 1 мл добавка за 1 литър нафта - това също го пише на опаковката.
В сайта на Shell пише че V-Power Diesel-а им си съдържа добавките против замръзване също до температура -30*С.
В новините вчера казаха, че автобус на Етап-Адрес е закъсал между Бяла и Плевен, защото му е замръзнало горивото.
Един от другите методи - добавяне в нафтата на газ за горене (осветление). За това също е писано могократно във форума.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Re: Студено, нали? Замръзване на дизела?

Мнениеот boi4eto » Пон 07 яну 2008 9:17

ISRalien написа:Здравейте колеги. Сега прочетох тази тема и се понаплаших малко, да не би голфи да ме остави някъде. За този резервоар съм се подготвил с някаква добавка от един лукоил, но незнам колко е качествена и дали не е по-добре нещо друго да ползвам.
В темата колегите писаха, че слагат бензин, но на мен ми е малко притеснително да слагам бензин в нафтата. Ако това ви е предложението - колко?

Колега,аз сипвам Алпин дизел от ОМВ,и нямам никъви ядове със замръзването на нафтата.По скъпичка е,но си заслужава.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 яну 2008 17:44

Аз сипвам от Лукойл и на туби.Зимата даже и добавки не слагам/просто ги ползвам само за почистване ,а в яките студове и ледове няма как да напъна колата/.Просто като стане студ гледам поне половината резервоар да е пълен.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Студено, нали? Замръзване на дизела?

Мнениеот maiz » Пон 07 яну 2008 19:49

boi4eto написа:
ISRalien написа:Здравейте колеги. Сега прочетох тази тема и се понаплаших малко, да не би голфи да ме остави някъде. За този резервоар съм се подготвил с някаква добавка от един лукоил, но незнам колко е качествена и дали не е по-добре нещо друго да ползвам.

Колега,аз сипвам Алпин дизел от ОМВ,и нямам никъви ядове със замръзването на нафтата.По скъпичка е,но си заслужава.

И аз съм така , верно е.

Върни се в “Дизелови агрегати”