VW Polo 1.4 TDI 70 hp

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
koolio
Автомобил:
Двигател:

VW Polo 1.4 TDI 70 hp

Мнениеот koolio » Съб 03 ное 2007 23:47

Здравейте! Баща ми е поръчал от магазин въпросния модел от което аз лично изпаднах в шок и ужас. Някой карал ли е такова? може ли да сподели впечатления за тази колица? Може ли да качва баир с 3-ма души вътре и с включен климатик или някой ще трябва да слиза да бута?
Майтап разбира се, надявам се да не го приемете насериозно това последното. Признавам си, че, меко казано, не съм фен на ВАГ групата, но съм отварял този форум и съм с добри впечатления от него. Та ще ми е интересно какви отзиви ще дадете за това нещо.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 03 ное 2007 23:49

:lol: много ще останеш у4уден как върви ,само е малко по шумно като недостатък

koolio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koolio » Пон 05 ное 2007 16:32

Никой ли не може да каже нищо за това чудо? :roll:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 05 ное 2007 16:39

Това дотук малко ли е ?
Със сигурност има писано (като отзиви), но се съмнявам да е на български. Казвай какви езици четеш, че да знам дали си струва да търся.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 05 ное 2007 17:28

Ми кви точно впечатления очакваш :? За байра и климатика няма да бутате със сигурност.Само не схванах за къв сте поръчали кола без да сте я пробвали ,ама вие си знаете :? Отделно Поло 1.4 ТДИ е една икономична нискобюджетна кола за в града - демек на байри и светофарни гонки не и е писано да се прославя.

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 05 ное 2007 19:37

Едно нещо разбрах - баща ти я е поръчал, не разбрах обаче кой ще я кара... Щото баща ти може да си е доволен човека, а ти може и да не си. Всяка кола си има цел и предназначение.
И един съвет от мене - докато не почнеш сам да си купуваш и поддържаш колите, няма какво да се хабиш в емоции, както се казва - на харизан кон зъбите не се гледат. :wink:

koolio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koolio » Пон 05 ное 2007 21:17

Да уточня сега- колата си я купува баща ми и той ще си я кара, аз тая кола ще я виждам 5 пъти в годината. Но 1.4 тДИ 70 коня и то за 30 бона ми се струва меко казано неизгодно, особено предвид това, че колата ще се краи градско и извънградско. Иначе такава кола никой от нас не е карал, затова питам тук какво може да се очаква от нея. Благодаря на дотук писалите, бих искал да чуя и още мнения :D .

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 05 ное 2007 21:22

Ми като копуваш кола нова винаги цифрата ще ти се струва гоооляма - ама нова или стара вече е доста дълбока тема.Иначе за очакване няма кво да очакваш - нова кола -никой не може да ти каже кви са и проблемите пък и тя е в гаранция все пак.Квото се появи като дефект ти го отстраняват.
P.S.преди няколко дена един колега пита за тоя мотор - извода беше че във форума никой не го кара ,или който го кара не пише.Може от "Гараж" да потърсиш човек с таква кола и да му пишеш на ЛС.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 08 ное 2007 11:39

Полото е далеч под 30 хил.лв. и точно с тоя мотор 1.4TDI-70 к.с. влиза във промоционалния им пакет Fly ,който включва всички необходими екстри и съвсем не е неизгодна покупка в сравнение с останалите предложения от този клас автомобили.Естествено,че не може да очакваш да е някаква супер бегачка,но ще си върви съвсем нормално като за 70 к.с. кола и ще е икономично,така че баща ти ще е доволен сигурно .

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 08 ное 2007 12:00

vw16v написа:Полото е далеч под 30 хил.лв. и точно с тоя мотор 1.4TDI-70 к.с. влиза във промоционалния им пакет Fly ,който включва всички необходими екстри и съвсем не е неизгодна покупка в сравнение с останалите предложения от този клас автомобили.Естествено,че не може да очакваш да е някаква супер бегачка,но ще си върви съвсем нормално като за 70 к.с. кола и ще е икономично,така че баща ти ще е доволен сигурно .

off-topic: цената на полото варира в зависимост от нивото на оборудване, започва някъде от 17000лв. до 30000лв., а човека не е посочил от кой точно клас и половера.

koolio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koolio » Съб 05 яну 2008 16:07

Да извадя темата от пепелта :) . Поло-то пристигна, но досега не е регистрирано, защото от лизинговата къща явно са запалени скиори и са си дали почивка до 7-и. Успях само да седна в него, като си бях по родните места за празниците.
не е толкова зле, колкото очаквах :lol:. Вътрешното пространство е съизмеримо с Голф 3, но разбира се, по-модерният дизайн на таблото си показва, че е нова кола. Има доста екстри, предвид, че за немска кола централно заключване, аудиосистема и климатик се броят за суперлукс :twisted: . Материалите в купето са осезаемо по-качествени от тези в Шкода Фабиа, а седалките са доста по-удобни от тези на Сеат Ибиза и Кордоба, които са сравними с пластмасови столове в квартално кафе.
Това е засега, като направя тестдрайв, ще пиша пак. Освен ако не реша да се въздържа, че да не си развалям впечатленията :twisted: :lol: .

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Съб 05 яну 2008 19:28

Зависи от ибизата, и от фабията...в Спорт ако седнещ ще омекнеш, според мен новата фабия е много много по-добра вътре от полото, ама отвън е малко странна...интериора обаче е от много хубави материали и доста пипнат, сд-то е много хубаво, както и чейнджъра в жабката и таблото с екрана...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 05 яну 2008 19:35

Тая цена 30 000лв ако е с лизинга добре ама ако е без :shock При положение че Голф TDI 105кс е 34 000лв кеш ,може да е Trendline но няма място за сравнение между двете :!:

koolio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koolio » Нед 06 яну 2008 0:06

Новата Фабиа не знам каква е отвътре, но отвън прилича на ЗиЛ :lol: . А тази цена е с оскъпяването, да, плюс други малки бонусчета.
Както и да е, никой не може да ме убеди, че тази кола на тази цена е правилен избор, но както казах- не аз я купувам. Иначе форумът ви е готин и като гледам, толеантен към инакомислещите, така че щеми стане анвик да го отварям. :D

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 06 яну 2008 0:24

За 35 си взима 407 от софия франс ауто.. А е къде къде по-напред от половер-чето.
Аз лично съм фен на икономичните автомобилчета и туй 1.4 дето са събрали 70 магаренца в него ще ми свърши перфектна работа в София.
Малко са го прецакали с парите, освен ако не е наблъскано с екстри. Като цяло първо се рови за цени и после се плаща. Той малко е избързал. Нали знаеш - 3 пъти мери, един път режи.

Върни се в “Дизелови агрегати”