За смяна на сегменти - май?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

За смяна на сегменти - май?

Мнениеот tisho_tch » Чет 21 фев 2008 19:34

Колеги аз май ще сменям сегменти. Накратко...от месец забелязах че започна да хвърля масло от щеката и да духа здраво от там и от капачката. Днес ходих в сервиз за диагностика мериха компресия - съответно 33,32,34,33 след това запушиха отдушника на картера - при щеката не можеше да се запуши с пръст(силно налягане). Накрая казаха че най-вероятно са сегменти(..и бутала в лошия слчай) имало малък шанс да се окаже запушена масл.магистрала. Така отидох в сервиз където предположиха същото и казаха че ще разглобяват двигателя, ще сменят квото трябва(сегменти и гумички някакви) и ще правят промивка с водоструйка(колата е от Италия). За мен остава да чакам да я оправят(дано да е кадърно само че не знам на какви майстори се натресох. Ако имате повече опит и някакъв коментар моля споделете :cry:

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Съб 23 фев 2008 20:40

Само да добавя че изобщо не пипа маслото, което мисля е доста странно :!: :?:

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Съб 23 фев 2008 21:44

Здравей колега :lol: Несъм голям разбирач ма при положение,че двигателя ти не гори масло(когато маслените сегменти изпускат се вдига компресията) тази показатели за компресията които си посочил са много добри което ме навежда на мисълта, :ahoy че сегментите са ти добре mhihi Моя съвет е да смениш маистора за да получиш повече от едно мнение по въпроса с духането УСПЕХ

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Съб 23 фев 2008 22:06

samo ra4na na zavoite написа:Здравей колега :lol: Несъм голям разбирач ма при положение,че двигателя ти не гори масло(когато маслените сегменти изпускат се вдига компресията) тази показатели за компресията които си посочил са много добри което ме навежда на мисълта, :ahoy че сегментите са ти добре mhihi Моя съвет е да смениш маистора за да получиш повече от едно мнение по въпроса с духането УСПЕХ

А бе то показателите може и добри да са, ама с 34 компресия е излязла от завода пък тя е на 122000(по километраж)... и с това пръскане от щеката логично е да има свръхналягане в картера, ама на какво друго може да се дължи освен на сегменти НЕЗНАМ :(

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 24 фев 2008 10:26

Аз мисля че ще е грешка смяната на сегментите.

Потребителски аватар
kapacitet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kapacitet » Пон 25 фев 2008 8:41

Я смени диагностика, струва ми се че има нещо общо с маслените магистрали
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 25 фев 2008 8:44

Ако колата е на 122 к /което е найвно според мен де/ сегментите таман са ти се разрабтоили.Компресията ти е добре/малко е притеснителна разликата 34 и 32 ама според мен дори не ти е измерена както трябва/.Ако ти отворят мотора и сменят сегментите/особенно пък ако го напрай майстора дето я е диагностицирал/ освен че ще изскочиш с 500-1000 лв. колата после щи е по-зел от преди.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Вто 26 фев 2008 1:25

Rabbit_TDI написа:Ако колата е на 122 к /което е найвно според мен де/ сегментите таман са ти се разрабтоили.Компресията ти е добре/малко е притеснителна разликата 34 и 32 ама според мен дори не ти е измерена както трябва/.Ако ти отворят мотора и сменят сегментите/особенно пък ако го напрай майстора дето я е диагностицирал/ освен че ще изскочиш с 500-1000 лв. колата после щи е по-зел от преди.

За пръв път чувам сегменти да се разработват 122000км :shock .Те по скоро за този пробег може да се износят(зависи от качеството) :confused

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 фев 2008 8:57

Абе исках да кажа че за наще стандарти 120 к е кола дето почти е излезнала от магазине :lol: Иначе сегменти отделно няма как да ги разработиш.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 26 фев 2008 9:24

122 000 км. разработка на двигателя... и един мармот...

Свържи се с колегата Ventoman за съвет - http://forum.vwclub.bg/profile.php? ... file&u=883 .

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 01 апр 2008 21:43

колега какъв е крайният резултат?Защото и аз имам същият проблем с моя двигател,яко духа обаче масло не хвърля....

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 09 апр 2008 17:51

deversant написа:колега какъв е крайният резултат?Защото и аз имам същият проблем с моя двигател,яко духа обаче масло не хвърля....

Ами след ремонта нещата са по-добре: вече не хвърля масло и духа по-слабо, вече минах 500км. и трябваше да ходя да ми притегнат главата, там ми казаха че депърва още по-добре ще е, но трябва да я пазя още 500км( да не я натискам много - над 2500 об. :wink:

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Сря 09 апр 2008 18:44

колега кажи какво точно смени и колко пари са части и работа? :D

Върни се в “Дизелови агрегати”