Разлика м/у 1.9TDI 90HP / 1.9TDI 110HP / 1.9SDI 70HP на Г4 ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
sony_87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Разлика м/у 1.9TDI 90HP / 1.9TDI 110HP / 1.9SDI 70HP на Г4 ?

Мнениеот sony_87 » Чет 28 фев 2008 22:01

Колеги,понеже не съм запознат с тези мотори.Може ли да ми разясните какви са съществените разлики м/у тези двигатели в следните аспекти:
1.Кои е най-икономичен?
2.Кой е най-здрав като мотор?
3.Кой препоръчвате м/у 3-те мотора?
Днес карах 1.9 110коня и съм очарован от вървенето.Много ми хареса.За 1.9SDI се предполага че е по-нова технология но тези 70 коня които пишат ме притеснява не са ли мудни ? Много ще съм благодарен ако ми помогнете да се насоча кой мотор да търся...! :oops:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 28 фев 2008 22:07

Сичките са една технология - DI /direct injection - директно впръскване ,а не предкамерни - демек яко икономия/.SDI е атмосферен за тва е дори под 70 коня - адски непретенциозен мотор ама си е само за градско щото без турбо на Г4 не е мноо приятно.TDI-turbocharged direct inejction - същото като СДИ/а сичките са с кампютар/ ама с турбинка- демек още доста мощ и лека икономия.Разликата между 110 коня и 90 коня е че първия има турбина с промченлива геометрия - малко по-солжна ,ама според мен си заслужава.Трите мотора са непретнциозни и дет се вика и с "мазут" могат да карат ,само ,че ТДИ имаш да се грижиш и за турбина с сичките и датчици и вакуми за управление.Аз бих избрал 110 магарешкия.
P.S.Забравих да спомена ,че и трите имат доста разлики в карантийте и дребните детайли ама едва ли те интерсуват ,а и едва ли знам симчките.

Потребителски аватар
sony_87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sony_87 » Чет 28 фев 2008 22:11

Колегата на който беше Г4-ката каза че на нормално каране 110-те коня му давали 7 градско и 6 извънградско,а колата наистина върви(на фона на мойте 55 коня тази не си стъпи на гумите :lol: ) Междо другото къде бих могъл да закарам евентуално кола която искам да купя на оглед от техник/майстор да и разгледа набързо косурите? Най-малкото мисля че поне компресията трябва да се измери и ако има как да се види дали турбото е читаво?

Върни се в “Дизелови агрегати”