Няма мощност
Няма мощност
колеги става въпрос за моя голф-3-ка 94 год. 1.9тди 90 конски сили взех го наскоро и реших да я настъпя на един чист път да я усетя защото преди карах бензново ауди80 1.8 пак 90 коня и като взимах голф-а разни разбирачи ми говориха че сега с турбото разликата щяла да е голяма на 2000об. се усещало турбото и изведнъж си се изтрелвъл.... и още куп суперлативи...... Да ама не..... Честно казано не усетих никаква разлика от бензина,нито имаше изтрелване вдигна горе долу130-140 ама вече усещам че неще повече и на едно леко надолнище стигна до 150-160 и то с 300 зора и тва беше.... Честно казано малко се разочеровах.... Колата я гледа един приятел на баща ми който само с дизели се занимава и каза че двигателя бил точка че нищо му нямало само масло сменя и това беше.... бил най здравия двигател на голфовете ама мен все нещо ме гложди та въпросът ми е прекалено много съм очаквал а всъщност колата толкова си върви или има нещо дето тоя разбирач не го е хванал по двигателя та така я усещам(не бавна) но не много бърза колкото говориха че е?????
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bundy написа:Това ми е ясно! Ама въпросът ми беше някакви идеи защо не ги прави...???
Куп причини. Най-елементарната може да е лоша нафта. Филтрите сменял ли си ги, горивен и въздушен?
Гледам, в другата тема си писал, че двигателя не загрявал...това при каране в град ли, или и на дълъг път е така? Плюс това като гледам, не е толкова студено тия миналите седмици в България.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Kalin72 написа:Bundy написа:Това ми е ясно! Ама въпросът ми беше някакви идеи защо не ги прави...???
Куп причини. Най-елементарната може да е лоша нафта. Филтрите сменял ли си ги, горивен и въздушен?
Гледам, в другата тема си писал, че двигателя не загрявал...това при каране в град ли, или и на дълъг път е така? Плюс това като гледам, не е толкова студено тия миналите седмици в България.
Филтри не съм сменял.... Въздущния беше добре като я гледаха а за горивен не е ставало въпрос. А за това че не загрява се отнася за градски условия.Цял ден съм я карал напред назад един ден и не мрудна тая проклета стрелка от едно положение...Някъде дали имаше и 30 градуса.... ама парното си грееше дори много добре...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bundy написа:Филтри не съм сменял.... Въздущния беше добре като я гледаха а за горивен не е ставало въпрос. А за това че не загрява се отнася за градски условия.Цял ден съм я карал напред назад един ден и не мрудна тая проклета стрелка от едно положение...Някъде дали имаше и 30 градуса.... ама парното си грееше дори много добре...
Почни от филтрите, и двата, горивен+въздушен. Не се занимавай с разни измислени марки, а си купи нормален ОЕМ филтър - Ман или Mahle. Защо го казвам това - защото медията(филтриращия елемент) в тях е съвсем различна(по-качествена) от медията в повечето евтинджоси. Маслото се надявам е сменяно с качествено, както и масления филтър..
Относно недоброто загряване на колата...виж как се държи на дълъг път, излез извънградско, направи 20-30 км и кажи как е.
И както каза Рабит, закачи я на Ваг-Ком.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами това настъпване за проба е трябвало да го направиш преди да дадеш парите /и то с 3ма приятели вътре на баир/ а не сега да се оплакваш че не може да вдигне 150
Звучи ми като някой от тези клиенти дето идват да си купят зарядно и батерия за телефона че го взели на далавера ама продавача нямал зарядно да го пробват и батерията била за смяна-познай колко от тези телефони работят 

- komitov
- Автомобил:
- Двигател:
Да ама парите вече са дадени така че колегата трябва да търси начин да оправи колицата та на 1во място обслужи д-ла филтри,ремъци така гледах го ама не е за смяна не става оправи загряването да може д-ла да достигне нормалния режим на работа тези неща не са за пренебрегване а после ваг ком диагностика.
Върни се в “Дизелови агрегати”