Passat 2001 TDI 110 AFN

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Passat 2001 TDI 110 AFN

Мнениеот guard » Пон 26 май 2008 17:55

Здравейте, аз не пиша много във форума вече, но тъй като от неделя съм горд собственик на третия поред Фолксваген за сега, Пасат искам да питам повече за модела, двигателя и всичко.
Още повече като досега никога ама никога не съм карал дизел дори и на приятел, и мъничко ме е страх, защото винаги съм се отнасял с пренебрежение към дизеловите коли. Но попаднах на читава такава и я взех.
Първия ми въпрос е, този двигател подходящ ли е за това купе, тъй като аз мъничко я покарах но още не съм я взел, докато оправя документите, какво е ускорението. Иначе първите ми впечатления за колата - аз си търсех Фолксваген Голф, намерих от автокъщата където взех колата, 2 модела - Голф и Пасат покарах и двата и взех Пасата. :oops:
Ще съм благодарен на всеки който ми даде някаква техническа информация, сайт, пдф или каквото и да е да по прочета за двигателя и колата повече

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 26 май 2008 18:00

Такова чудо - Пасат 2001, 110 коня (AFN) няма. Или не е 2001, или не е 110 к.с. (AFN) Според мен са достатъчни за купето (на мен дори и 90 коня ми стигат). Отнасял си се пренебрежение защото не си бил запознат с TDI (Turbocharged Direct Injection). За отговори на другите ти въпроси виж в раздела за Пасат, Дизелови агрегати, и евентуално Полезни връзки и статии. Ако четеш и руски, ще има още много информация - вкл. и .pdf, и други.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 26 май 2008 18:02

В този раздел можеш да намериш всичко необходимо като информация, както за двигателя като цяло, така и за приложението му върху Пасата. С две думи - екстра е двигателчето, достатъчно за нормално движение по улиците, че дори и за малко по скоростни изпълнения. Прочети и в раздел Пасат, там също има инфо. Много безаварийни.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пон 26 май 2008 18:09

Съвсем възможно е и аз да съм объркал нещо от двете, аз толкова и не гледах какъв е двигателя, това което е ясно е, че е от френско, може и да не е точната година, не съм сигурен, или пък двигателя като я взема ще пиша пак.
Благодаря ти, ще погледна и тук и в Пасат форума.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 26 май 2008 18:13

За модела на Пасат-а можеш да се ориентираш от ТУК.
Дизелите на Б5 са 90 к.с., 110 к.с. и 115 к.с.; на Б5.5 са 101 к.с., 115 к.с. и 131 к.с. - това 4-цилиндровите, иначе има 6-цилиндрови по 150, 163 и 180 к.с.

Върни се в “Дизелови агрегати”