Passat 5.5 ,1.9 tdi ,данни
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Passat 5.5 ,1.9 tdi ,данни
Здравейте момчета,искам да ви попитам няколко нещица за конкретна кола а именно Passat 5.5 1.9 130 коня,та разглеждах из интернет рових се и с търсачката ,но не открих точно нещата ,които ме интересуват ... какви са разликите във обурудването между различните версий,хайлайн комфортлайн и т.н. ,подръжката на този мотор (до колкото знам е комънрейл ,нали
) скъпа ли е много,дава ли някакви по сериозни дефекти и такива неща,също и каква е реалната цена на такава кола,благодаря ви предварително за помоща.

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD

Първо, този двигател не е common rail, а е помпа-дюза. Разлики в оборудването на различните класове (Basis, CofortLine, TrendLine, HighLine) има, но те не са толкова съществени - повечето разлики в оборудването идват от това, което е поръчвал първият собственик на колата. Щом те интересува конкретна кола, намери VIN-а й (номера на шасито - изглежда нещо като WVWZZZ... ; има го на табличка на предния десен подкалник, набит е на преградата между двигателя и акумулатора, също и на лепенка в багажника, при резервната гума, в талоните, бележката за данък, застраховка (ако е с българска регистрация); ако е нов внос, на митническата декларация също трябва да го има. Та прати ми този номер на лични (бележка), и ще излязат няколко страници с оборудване на точно тази кола.
Цената се определя от търсенето и предлагането.
За останалите неща е писано много, и не можеш да ме убедиш че не може да се намери.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
колеги малко ъпвам темата с още въпроси... понеже не намерих това което ме итнересува във форума ви ,таа 4motion-а на 1.9tdi какъв разход дава извън и във града?
От сумат и време звъня на ляво на дясно ,но така и не мога да намеря кола която да ми хареса и обявата да е актуална все още ...
сега съм харесал в мобиле.бг един пасат 1.9 highline какъвто търся ,само че фоур моушън а не ми се искаше много много такъв заради разхода, за 21500лв.
един: чак сега намерих тема за 4 мотион и разьбирам ,че дава разход за града 11-12 ,а доколкото знам 1.9 тди без 4motion-a дава към 8 градско такава голяма ли е разликата?
От сумат и време звъня на ляво на дясно ,но така и не мога да намеря кола която да ми хареса и обявата да е актуална все още ...
сега съм харесал в мобиле.бг един пасат 1.9 highline какъвто търся ,само че фоур моушън а не ми се искаше много много такъв заради разхода, за 21500лв.
един: чак сега намерих тема за 4 мотион и разьбирам ,че дава разход за града 11-12 ,а доколкото знам 1.9 тди без 4motion-a дава към 8 градско такава голяма ли е разликата?
По мои наблюдения, разликата в разхода е литър и малко градско и мааааалко по-малко извънградско. Предполагам си запознат, че колата е малко по-спъната като вървене, в сравнение със същата такава която е само с предно предаване. Невървенето се компенсира с други предимства, едно от които е независимото задно окачване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам вече два месеца такъв пасат
1.9 ТДИ 4 моушън.
Разход в града 8-10, зависи от много неща, колко я натискаш, на какви разстояния я караш и т.н. Извънградско - 6 - 6.5 при спокойно шофиране. Но не мисля, че след като ще дадеш над 20К лева за автомобила трябва да правиш тънки сметки за половин - един литър по-голям разход, още повече, че пълноприводното задвижване дава на автомобила стабилност, непостижима за който и да е конвенционален. Не бих казал, че колата е "спъната", а и по впечатления на приятел - собственик на шестцилиндрово 2.5 ТДИ, Б5, 150 к.с., който тества моята кола, няма осезаема разлика в динамиката.
Аз самият от тук нататък не искам да карам автомобили с две водещи колела.
Моята препоръка е: ако колата е добра, вземай я без да се замисляш, 4-motion е скъпа екстра, но тя се отплаща многократно!!!
Ако искаш дай по-подробно описание на колата, за да ти кажа коя екстра си заслужава и коя не, по мое мнение.
Разход в града 8-10, зависи от много неща, колко я натискаш, на какви разстояния я караш и т.н. Извънградско - 6 - 6.5 при спокойно шофиране. Но не мисля, че след като ще дадеш над 20К лева за автомобила трябва да правиш тънки сметки за половин - един литър по-голям разход, още повече, че пълноприводното задвижване дава на автомобила стабилност, непостижима за който и да е конвенционален. Не бих казал, че колата е "спъната", а и по впечатления на приятел - собственик на шестцилиндрово 2.5 ТДИ, Б5, 150 к.с., който тества моята кола, няма осезаема разлика в динамиката.
Аз самият от тук нататък не искам да карам автомобили с две водещи колела.
Моята препоръка е: ако колата е добра, вземай я без да се замисляш, 4-motion е скъпа екстра, но тя се отплаща многократно!!!
Ако искаш дай по-подробно описание на колата, за да ти кажа коя екстра си заслужава и коя не, по мое мнение.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
значи това е обявата ,http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11191673766428039&f1=details
исках да си взема черен,но никъде няма а в немското мобиле почват от 12 евра черните и се отказах от там... за 4motion-a просто се чудих от една тема ... възможно ли е разхода да е с 3-4 литра + , 1-2 да е да ...
Иначе за тези пари това е единствената кола която ми харесва адски и най вероятно скоро ще се присъединявам към сектата

исках да си взема черен,но никъде няма а в немското мобиле почват от 12 евра черните и се отказах от там... за 4motion-a просто се чудих от една тема ... възможно ли е разхода да е с 3-4 литра + , 1-2 да е да ...
Иначе за тези пари това е единствената кола която ми харесва адски и най вероятно скоро ще се присъединявам към сектата

-
- Автомобил:
- Двигател:
3-4 литра завишен разход заради 4-те водещи колела е несериозно. Реалните стойности са до литър.
Колата изглежда добре като данни и външен вид. Закарай я в доверен сервиз да я огледат обстойно и да я закачат на ваг-ком за проверка и ако всичко е наред и си готов да платиш тази цена - вземай, няма да съжаляваш. Разбира се най-важното е като седнеш в нея, да направиш едно - две кръгчета колата да ти хареса, да ти падне на сърце.
Колата изглежда добре като данни и външен вид. Закарай я в доверен сервиз да я огледат обстойно и да я закачат на ваг-ком за проверка и ако всичко е наред и си готов да платиш тази цена - вземай, няма да съжаляваш. Разбира се най-важното е като седнеш в нея, да направиш едно - две кръгчета колата да ти хареса, да ти падне на сърце.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Тони1 написа:колеги може да биете ключа на тая тема ,и да ми кажете в кой раздел да постна историята и снимки на колата която толкова дълго търсих
Може би в ОФФ-ТОПИК ?
Върни се в “Дизелови агрегати”