Здравейте, най сетне подкарах полото пак - 1.9D
Забелязвам обаче че сутрин като завъртя ключа понякога на таблото не светва лампата която показва че се включва подгряването на свещите... трябва да изключа от контакт и пак да врътна ключа и тогава светва. Понякога тая процедура се повтаря няколко пъти, а понякога от първия път си светва индикатора за подгряването.
Да знаете тва от какво може да е...
Патрона на контактния ключ?
Подгряването на свещите
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е, съжалявам ако съм постнал тема за нещо което е обсъждано толкова много, четох из поло форума ама не намерих точно това. Това което ме накара да си мисля че може да има проблем е че понякога ги включва погряващите свещи а понякога не, например след няколко последователни завъртания на ключа.
Щом казвате че е нормално, окей, много благодаря!
Щом казвате че е нормално, окей, много благодаря!
- dekata
- Автомобил:
- Двигател:
И моята прави така.Или бързо изгасва или не светва(много рядко)Като прищракам ключа светва с нормална продължителност.Без значение дали вън е -10 или +40гр.Говорим когато колата е стояла поне няколко часа в покой.Като гледам стрелката на температурата трябва да е над 50гр. зада не светне индикациятя на подгряването.
- Deputata
- Автомобил: VW Golf3 1900 TD
- Двигател: AAZ 1994
- Контакти:
Колега виж при мен как беше тоя проблем. И аз мислех че контактен ключ или релето на подгряващите свещи а то се оказа, че някакво голямо реле което командва подаването на токове към стартера, подгряване. Прочети тук:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=48637[/url]
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=48637[/url]
Имам следното въпросче - от 2 месеца имаме Бора 1,9 ТДИ, производство 2002, на 80 000 км. (може би
) и на два пъти се случва, по време на движение, да се появи реотанчето и да мига известно време. Казаха ми, че сигурно някоя свещите за подгряване е развалена, моля дайте съвет, каква може да е причината и трябва ли да карам веднага колата на сервиз, или може да почакам докато захладнее?

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ТониМ написа:Имам следното въпросче - от 2 месеца имаме Бора 1,9 ТДИ, производство 2002, на 80 000 км. (може би) и на два пъти се случва, по време на движение, да се появи реотанчето и да мига известно време. Казаха ми, че сигурно някоя свещите за подгряване е развалена, моля дайте съвет, каква може да е причината и трябва ли да карам веднага колата на сервиз, или може да почакам докато захладнее?
Колега пробвай следното ако пк почне да мига спри и намери къде е спирачката с ръка почни да опипваш буталото на машинката нагоре надолу ( машинката е един цилинтюдър с бутало точно буталото мърдаш ). Ако спре да мига отиваш и си сменяш съответната мачинка и си готов.
Върни се в “Дизелови агрегати”