Прегрях си дизела! какви са последствията

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Прегрях си дизела! какви са последствията

Мнениеот metalqgata » Пон 24 мар 2008 15:21

Колицата ми е Голф 2 1.6 ГТД. Снощи след като ми се размига лампата (следователно беше намаляла съвсем малко водата) реших да си закарам колицада до вкъщи (на 3км. от същото място). След като спрях тя почна да пуши като по филмите.. :( Та реших да и налея вода и да запля колата.... Ок. но тя пак изтече и пак позагря. Накрая си я прибрах с дърпане.
Та въпроса ми е... какво може да му се е случило, след като двигателя си върти ама се чува някав странен шум (като триене на желязо в желязо)
Моля за съвети.

п.с. Водата ми е изтекла някаде от към водната помпа и погледнато от горе маи не беше от маркучите.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 24 мар 2008 15:41

Обръщам се към теб както и към другите колеги, как може да запалите мотора вобще без вода?

Последствията са ако е стигнала над 120 градуса от топлината се е изкривила главата 99% Макар и малко да е. Следва шлайф водачи гумички дано няма нещо по-сериозно. Най вероятно смяна на водна помпа. От където ти е дошъл основния проблем.

Ремонта на главата излиза около 40-50лв. Водачи и гумички около 50. Работата на майстор да ти свали и качи главата е доста различно, от 50 лв на горе. И сигурно ще се наложи и още неща да сменяш!!!
Водната помпа е около 40лв.

Преди това трябва да се види откъде е този шум!!!

Разгледай мойта тема!

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Потребителски аватар
CyBeR SoUnD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyBeR SoUnD » Пон 24 мар 2008 16:01

ми няма да стане нещо добро ако си късметлия може и нищо да му няма :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 24 мар 2008 16:03

CyBeR SoUnD написа:ми няма да стане нещо добро ако си късметлия може и нищо да му няма :)

Принципно трудно се прегрява до изкривяване но ме съмнява нищо да му няма! Незнам зависи на колко градуса е отишал и вобще дали е имало вода в блока и глаавата! :wink:

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пон 24 мар 2008 17:35

Когато наливаш вода на прегрял автомобил НИКОГА не гаси двигателя преди това че става по лошо!!

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 24 мар 2008 18:26

много рядко главата остава не спукана.

Потребителски аватар
NIP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NIP » Вто 25 мар 2008 15:17

може и нищо да му няма :wink:

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Вто 25 мар 2008 18:16

колега...така може само да се гадае.според мен първо "духа" гарнитура после криви главата...но както казват колегите по-горе много зависи до каква температура е стигнала водата...ако е имало изобщо :?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 25 мар 2008 20:46

На един приятел на Голф 4 му прегряхме мотора на 130 градуса ... Там от където го купи го бяха оставили без вода и на връщане към София имаше пит стоп... Сега незнаино от къде от време на време му губи вода ... никой не знае от кво е :) Дано твойте проблеми не са сериозни а да си само за нов антифриз :)

Потребителски аватар
koko71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko71 » Вто 25 мар 2008 22:13

Кофти ситуация. Най вероятно е смесено вода и масло. Гарнитурата ще е най ефтиното нещо, но както писа един колега по-горе вероятно всичко идва от помпата.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 26 мар 2008 0:40

ifidik написа:много рядко главата остава не спукана.

Аз пък спукана до ся на VW не съм виждал и знам, че рядко се случва.

longora написа:На един приятел на Голф 4 му прегряхме мотора на 130 градуса ... Там от където го купи го бяха оставили без вода и на връщане към София имаше пит стоп... Сега незнаино от къде от време на време му губи вода ... никой не знае от кво е :) Дано твойте проблеми не са сериозни а да си само за нов антифриз :)

От гарнитурата към цилиндрите, от другаде няма каде освем ако няма теч! ;)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 26 мар 2008 11:54

Ами теч не се вижда .... ще му кажа да погледне гарнитурата на цилиндрите :) Благодаря ти много !

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 26 мар 2008 12:37

longora написа:Ами теч не се вижда .... ще му кажа да погледне гарнитурата на цилиндрите :) Благодаря ти много !

Сутрин трудно пали защото влиза вода в цилиндъра към който е пробила гарнитурата, също е характерно нонстоп бял пушек от ауспуха, дори когато колата е загряла, също така понадува маркучите и ги прави много твърди! :wink:

metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот metalqgata » Пет 28 мар 2008 10:15

Ами, запалих си дизелчето и... чусе някав странен шум (двигателя работеше добре и маслото не беше пресечено) след което изтрещя нещо (водната помпа ще да е) и всичката вода изтече отдоло. Общо взето това стана след опита ми да запаля. Водна помпа лесно ли се сменя или да си я давам на майстор?

п.с. Когато спрях колата нямаше изобщо вода, изтекла е за около 1км. в който карах със 100

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Нед 30 мар 2008 11:20

metalqgata написа:Ами, запалих си дизелчето и... чусе някав странен шум (двигателя работеше добре и маслото не беше пресечено) след което изтрещя нещо (водната помпа ще да е) и всичката вода изтече отдоло. Общо взето това стана след опита ми да запаля. Водна помпа лесно ли се сменя или да си я давам на майстор?

п.с. Когато спрях колата нямаше изобщо вода, изтекла е за около 1км. в който карах със 100

Колега питахме те да кажеш, колко градуса ти показа на таблото???

Ако найстина е нямало вода, много кофти ще да е станало с главата.....

Върни се в “Дизелови агрегати”