За смяна на сегменти - май?
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
За смяна на сегменти - май?
Колеги аз май ще сменям сегменти. Накратко...от месец забелязах че започна да хвърля масло от щеката и да духа здраво от там и от капачката. Днес ходих в сервиз за диагностика мериха компресия - съответно 33,32,34,33 след това запушиха отдушника на картера - при щеката не можеше да се запуши с пръст(силно налягане). Накрая казаха че най-вероятно са сегменти(..и бутала в лошия слчай) имало малък шанс да се окаже запушена масл.магистрала. Така отидох в сервиз където предположиха същото и казаха че ще разглобяват двигателя, ще сменят квото трябва(сегменти и гумички някакви) и ще правят промивка с водоструйка(колата е от Италия). За мен остава да чакам да я оправят(дано да е кадърно само че не знам на какви майстори се натресох. Ако имате повече опит и някакъв коментар моля споделете 

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега
Несъм голям разбирач ма при положение,че двигателя ти не гори масло(когато маслените сегменти изпускат се вдига компресията) тази показатели за компресията които си посочил са много добри което ме навежда на мисълта,
че сегментите са ти добре
Моя съвет е да смениш маистора за да получиш повече от едно мнение по въпроса с духането УСПЕХ

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
samo ra4na na zavoite написа:Здравей колегаНесъм голям разбирач ма при положение,че двигателя ти не гори масло(когато маслените сегменти изпускат се вдига компресията) тази показатели за компресията които си посочил са много добри което ме навежда на мисълта,
че сегментите са ти добре
Моя съвет е да смениш маистора за да получиш повече от едно мнение по въпроса с духането УСПЕХ
А бе то показателите може и добри да са, ама с 34 компресия е излязла от завода пък тя е на 122000(по километраж)... и с това пръскане от щеката логично е да има свръхналягане в картера, ама на какво друго може да се дължи освен на сегменти НЕЗНАМ

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ако колата е на 122 к /което е найвно според мен де/ сегментите таман са ти се разрабтоили.Компресията ти е добре/малко е притеснителна разликата 34 и 32 ама според мен дори не ти е измерена както трябва/.Ако ти отворят мотора и сменят сегментите/особенно пък ако го напрай майстора дето я е диагностицирал/ освен че ще изскочиш с 500-1000 лв. колата после щи е по-зел от преди.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Ако колата е на 122 к /което е найвно според мен де/ сегментите таман са ти се разрабтоили.Компресията ти е добре/малко е притеснителна разликата 34 и 32 ама според мен дори не ти е измерена както трябва/.Ако ти отворят мотора и сменят сегментите/особенно пък ако го напрай майстора дето я е диагностицирал/ освен че ще изскочиш с 500-1000 лв. колата после щи е по-зел от преди.
За пръв път чувам сегменти да се разработват 122000км

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
122 000 км. разработка на двигателя... и един мармот...
Свържи се с колегата Ventoman за съвет - http://forum.vwclub.bg/profile.php? ... file&u=883 .
Свържи се с колегата Ventoman за съвет - http://forum.vwclub.bg/profile.php? ... file&u=883 .
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
deversant написа:колега какъв е крайният резултат?Защото и аз имам същият проблем с моя двигател,яко духа обаче масло не хвърля....
Ами след ремонта нещата са по-добре: вече не хвърля масло и духа по-слабо, вече минах 500км. и трябваше да ходя да ми притегнат главата, там ми казаха че депърва още по-добре ще е, но трябва да я пазя още 500км( да не я натискам много - над 2500 об.

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Дизелови агрегати”