Проблем с ускорението на Пасат 1,9 ТДИ/110к.с.
- Nikol99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с ускорението на Пасат 1,9 ТДИ/110к.с.
ЗДРАВЕЙТЕ!
От известно време съм собственик на Пасат 1999г. 1,9 ТДИ/110 к.с. и ми се случиха доста "неща". Моля помогнете за проблема с който ще Ви запозная! Това, което забелязвам е, че колата при достигане на 2800об. се усеща спиране на ускорението. Забравих да кажа, че са сменени консумативите / масла, филтри, ремъци, ролки/. Вчера ходих при майстор за диагностика, която не показа да има запаметени грешки. Актуалната стойност на турбото достигна 1500, а тази на въздуха не-повече от 450. Да подчертая, че преди две седмици е чистено и турбото. След почистването на турбото същото се чуваше идеално, а от няколко дни не го чувам дори на отворена врата. Появи се и някакъв странен шум от рода свистене на въздух при подаване рязко на газ. Проверих всички маркучи но не открих проблема. Моля, за съвет и към какво точно да се насочи човек, защото знаете в сервизите какви ..............
От известно време съм собственик на Пасат 1999г. 1,9 ТДИ/110 к.с. и ми се случиха доста "неща". Моля помогнете за проблема с който ще Ви запозная! Това, което забелязвам е, че колата при достигане на 2800об. се усеща спиране на ускорението. Забравих да кажа, че са сменени консумативите / масла, филтри, ремъци, ролки/. Вчера ходих при майстор за диагностика, която не показа да има запаметени грешки. Актуалната стойност на турбото достигна 1500, а тази на въздуха не-повече от 450. Да подчертая, че преди две седмици е чистено и турбото. След почистването на турбото същото се чуваше идеално, а от няколко дни не го чувам дори на отворена врата. Появи се и някакъв странен шум от рода свистене на въздух при подаване рязко на газ. Проверих всички маркучи но не открих проблема. Моля, за съвет и към какво точно да се насочи човек, защото знаете в сервизите какви ..............
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Nikol99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Nikol99 написа:Благодаря, първо за интереса. Условията, на равен път сам в автомобила. Това с маркучите е проверено по този начи / на канал с подаване на газ от втори човек/. Има ли си някой представа колко може да стрева дебитомера, защото моя като го извадих видях, че е капсулован и не може да се чисти.
Какво имаш предвид за кулера, къде да се насоча?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
При тебе дебитомера мисля се сменяше само пълнителя и цената е към 120-150 кинта /колегата klenbuterol от форума продаваше такива/.Ако се е преебал и показва 450 ускорява супер тъпо - старнното е обаче да се е бъгнал изведнъж
Дебитомера се мери на 3та яко на газ.Трябва да подава малко повече от исканите стойности и да удари 850.

- пламен пасков
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kireto1219
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:D ами на голф 4 ми беше като съм в колата в предната дясна страна,но на пасатите има разлики и затова казвам че може да е или от дясно или от ляво,проследи си маркучите най-добреandonov написа:Vilio-SAXOTO написа:ако незнаеш каде се намира--> в предната дясна или лява част зад бронятаVilio-SAXOTO написа:често тези ТДИ-та пукат кулери виж си провери твоя
В ляво като съм в колата или като съм пред нея.

Върни се в “Дизелови агрегати”