Здравейте. Имам следния проблем на Голф-а. Пали от раз, но когато го паля студен се получава доста сериозно претрисане първите 10 секунди, двигателя е нестабилен, сякаш работи на 2-3 цилиндъра, а отзад пуши синьо-бял дим. След 15 секунди се оправя. Прави го само когато навън е под 10-тина градуса. По всичко личи, че става въпрос за свещи, ето защо ги свалихме и проверихме една по една (връзваме ги за акумулатор и за 3 секунди стават червени) и всички работеха.
Та въпроса ми е след като самите свещи работят, но когато трябва да греят - явно не греят, къде може да е проблема? Някое реле? Кое? Нещо друго? Какво?
Двигателя е АФН.
Благодаря предварително!
Неработещо подгряване на свещите
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При тази температура ти казах не търси причина в свещите.Без подгряване дори и под 0гр. колата ти трябва да запали и евентуално да изкара БЯЛ пушек за 1-2 сек.След като си сигурен в центровката (не знам кой ти е зацепвал ремъка) търси причина в горивото.Най-вероятно ти пада (изтърва) горивото.Тогава пак така пуши и работи известно време докато прекара въздуха.
-
- Автомобил:
- Двигател:
The^Maniac написа:andonov написа:Заеби тези свещи а си виж центровката.
Центровката е 6, забравих да напиша. Аз си мисля, че е от свещите, щото само когато е по студено го прави.
Ако не смуче въздух остава да е помпата, но не значи че трябва да се сменя, най-вероятно иска профилактика и регулировка на електронния блок. Я кажи като загрее мотора и подадеш газ изпушва ли малко бяло и лютиви ли са изгорелите газове?
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Zinoto написа:The^Maniac написа:andonov написа:Заеби тези свещи а си виж центровката.
Центровката е 6, забравих да напиша. Аз си мисля, че е от свещите, щото само когато е по студено го прави.
Ако не смуче въздух остава да е помпата, но не значи че трябва да се сменя, най-вероятно иска профилактика и регулировка на електронния блок. Я кажи като загрее мотора и подадеш газ изпушва ли малко бяло и лютиви ли са изгорелите газове?
Като загрее мотора, няма проблеми. Не пуши бяло, а само черно когато дам много газ (което е нормално, особено след чиповете). А за газовете да ти кажа незнам дали са лютиви - като давам газ не съм отзад

The^Maniac написа:Zinoto написа:The^Maniac написа:andonov написа:Заеби тези свещи а си виж центровката.
Като загрее мотора, няма проблеми. Не пуши бяло, а само черно когато дам много газ (което е нормално, особено след чиповете). А за газовете да ти кажа незнам дали са лютиви - като давам газ не съм отзад
мислил ли си за пикаещи дюзи аз имах подобен проблем и след присадка в нафтата се оправи.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Колега,а защо не погледнеш темата под тази ,защото май проблема не е в центровката и свещите.Пиша това затото прочетох първо предишната тема и сега попадам на тази,а признаците са същите,които описваш ти.Прочети там какво пише и кажи за същото ли става въпрос,за да няма повтаряща се тема!http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=88456
Върни се в “Дизелови агрегати”