разход на гориво на голф3 110к.с.
разход на гориво на голф3 110к.с.
Имам вьпрос колеги,карам голф3 1.9 ТДИ 110 к.с. Харчи ми 10 на 100 постоянно,на бьрзо на бавно каране,студена топла все е 10.Интересува ме от какво може да е.Махнах катализатора почистих турбото,двигатела е перфектен поне така показва диагностиката.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Колега коя година е колата и с електронната помпа ли е колата, ако е с нея означава че трябва да има на една от дюзите две кабелчета който са за информация на компютъра колко гориво подава на двигателя. Тези помпи са доста капризни и искат добра настройка но това става само с диагностична система и човек който знае какво прави, имам познат с такава кола и разхода и е 5,5/100 в града.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с такъв мотор и разхода ми е 7-8 в София, извъградско е около 5 и нещо, макс 6, ама си я карам силничко (100-130; на магистралата 150-180). Иначе съм пробвал само за теста - извънградско с пенсионерско каране (90-100) пада разхода под 5.
Разход от 10 на 100 за тоя мотор не е нормално. Най-добре иди при някой от клубните майстори да я види. Ventoman, Niksi от Герман, Виктор зад бакърената. При който и да идеш няма да сбъркаш.
Успех!
Разход от 10 на 100 за тоя мотор не е нормално. Най-добре иди при някой от клубните майстори да я види. Ventoman, Niksi от Герман, Виктор зад бакърената. При който и да идеш няма да сбъркаш.
Успех!
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля, че и моя АФН си гори повече от нормалното. Само да изтъркна преди на 1З оборотите си седяха на 900 РПМ а сега са твърдо закачени на 1000 поне така ги виждам. Ще гледам отново да я закача на Ваг кома тия дни
Наястно ли с тези настройки какво трябва да се гледа, ако знаеш нещо сподели ?
Glove написа:...
Наястно ли с тези настройки какво трябва да се гледа, ако знаеш нещо сподели ?
Според мен трябва да посетиш Виктор от бакърената за 30 - 40лв ще ти провери компресия, дюзи, горивен филтър, помпата. Ако не си запушил ЕГР - а можеш да го направиш веднага. От това само ще спечелиш. Двг ще почне да работи по-добре във високите обороти (поне при мен беше така) и други положителни ефекти. Може да слагаш и по малко двутактово масло в нафтата съотношение 1/10 (това ти подобрява работата на помпата).
Върни се в “Дизелови агрегати”