Става въпрос за А3,1.9ТДИ,110 к.с. AHF.Проблема се изразява в това,че когато колата е студена пали сравнително по-трудно от като е топла!При студено палене изпушва,има нестабилни обороти няколко секунди(като поретрисане),мирише на лютиво на неизгоряла нафта!При работа на двигателя на празен ход(колата е загряла след нормално каране на 90 градуса) при подаване на газта и задържане в обороти на 3000 колата пуши много яко с тая кофти лютива миризма,при 2000 и след 3000-3500 оборота няма такъв проблем.При каране независимо на коя предавка с 3000 оборота също няма такъв пушек.Иначе върви много добре,разхода е нормален,масло не гори,направен е пълен преглед на турбината,също и в движение е мерена,ОК е.И дебитомера си дава много добри показания!
Ако някой има обяснене по въпроса и може да даде компетентен отговор ще бъда Благодарен!
Неизгоряла нафта,пуши на 3000 оборота на празен ход???
dmode101 написа:не съм го правил лично. Някой друг ще трябва да допълни.
Отоносно палеца имам един въпрос:
При подаване на контакт от горно положение в което се намира слиза до долу и веднага ли се връща в първоначалното си положение?Или спира някъде в средата за няколко секунди и ако не се запали колата за това време се връща в началната си позиция?
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Неизгоряла нафта,пуши на 3000 оборота на празен ход???
joro09 написа:Става въпрос за А3,1.9ТДИ,110 к.с. AHF.Проблема се изразява в това,че когато колата е студена пали сравнително по-трудно от като е топла!При студено палене изпушва,има нестабилни обороти няколко секунди(като поретрисане),мирише на лютиво на неизгоряла нафта!При работа на двигателя на празен ход(колата е загряла след нормално каране на 90 градуса) при подаване на газта и задържане в обороти на 3000 колата пуши много яко с тая кофти лютива миризма,при 2000 и след 3000-3500 оборота няма такъв проблем.При каране независимо на коя предавка с 3000 оборота също няма такъв пушек.Иначе върви много добре,разхода е нормален,масло не гори,направен е пълен преглед на турбината,също и в движение е мерена,ОК е.И дебитомера си дава много добри показания!
Ако някой има обяснене по въпроса и може да даде компетентен отговор ще бъда Благодарен!
Колега, много ме е яд че не си близко до мен... Никой от региона до Монтана вече не се оплаква от никакви такива симптоми, на всички оплакващи се, колите са им настроени да не пушат, да горят малко и да ходят много... За теб опцията е, като отида по морето и най-вероятно на Поморие тази година, преди плажа, да ме освободи жената за някой час и да ти направя някой финезий, за да не задаваш такива въпроси по форумите

Re: Неизгоряла нафта,пуши на 3000 оборота на празен ход???
Преди ми беше написал варианти,ходих при Ифидик да ги погледне,но всичко се оказа в норми!
Би ли коментирал за движението на палеца,какво трябва да е,защото съм сигурен че има колеги като мен които ги интересува!
Би ли коментирал за движението на палеца,какво трябва да е,защото съм сигурен че има колеги като мен които ги интересува!
ifidik написа:няма смърт без причина.докато не и бръкнем в г..а не мога да кажа дали всичко е в норми.не е в норма да не се виждаш от бял пушек

Последна промяна от joro09 на Вто 09 ное 2010 22:38, променено общо 1 път.
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Дизелови агрегати”