Проблем не пали...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
GTI-TDIedition
Автомобил:
Двигател:

Проблем не пали...

Мнениеот GTI-TDIedition » Нед 06 апр 2008 20:31

Здравейте колеги!Имам,за мен много голиам проблем с колата тя е голф4 ТДИ-110коня сипах си евтина нафта и от тогава колата не пали като е студена.Май не смуче нафта вчера смених и дюзите и пак не се оправя,а аз вече се побурквам.HELP
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Нед 06 апр 2008 22:03

Братко, може да ти е заминала помпата, ама ако пали, камоли трудно провери, може да ти се е задръстил филтъра. Източи нафтата и си сипи хубава, не е гаранция че ще запали, ама поне опитай. А и ще те посаветвам нещо: евтиното излиза по-скъпо. Успех.

go6o61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6o61 » Пон 07 апр 2008 7:13

GTI-TDIedition какво се получи? Оправи ли колата. Моята взе да прави същите номера от една седмица. И то само когато е студено. Смених свещите и същата работа....

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 апр 2008 12:55

Като пали гледай за мехури към прозрачното маркуче - ако има значи или илтър е запушен ,или мизерия в резервоара и не ще да дръпне нафта/тва е най-елементарното за проверка/

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Вто 08 апр 2008 18:08

И мойта тези дни на студено трудно пали /4-6 оборота и тогава/
Направих малка промяна в схемата на колата, за да може да включва подгряването като е студена - до около 15-18 градуса /иначе е до 9 градуса/ и така нямам проблеми. Добавям едно съпротивление 1 килоом на кабела /син с кафява ивица/ на сензора за температура на водата и ЕБУ-то си мисли че е по студено с около 10-тина градуса. После едно реле за време /за 10 секунди/ го шунтира това съпротивление и се подава реалната информация за температурата на водата.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 09 апр 2008 7:57

Така заобикаляш проблема - не че не става и аз тая зима го направих за да спася издъхващия ми акомулатор/и го спасих/.Аз го направих като повиших стартовото гориво през ваг-ком /ма ся не се сещам кой канал в адаптацийте беше :? /.Ама най-добре е да си прегледаш колата.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 09 апр 2008 8:26

Rabbit_TDI написа:Така заобикаляш проблема - не че не става и аз тая зима го направих за да спася издъхващия ми акомулатор/и го спасих/.Аз го направих като повиших стартовото гориво през ваг-ком /ма ся не се сещам кой канал в адаптацийте беше :? /.Ама най-добре е да си прегледаш колата.

Канала е 5.За съжаление за да си "преледа"колата при този проблем трябва да се изръси доста пари,като почне от газоразпределение до най-безболезненото сегменти.
П.С.Един приятел си оставаше колата вън(не в гаража) при темп.около и малко над 0гр. за да пали лесно, понеже се вкл.свещите. :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 09 апр 2008 8:43

Може и да е акомулатор,тегав стартер,лоша маса,пишкащи дюзи/тогава ще мята бяло като мойта/+лоша центровка - все лосноотстраними причини.Иначе не е лошо и компресийката да се мерне.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 15 апр 2008 22:57

andonov написа:
Rabbit_TDI написа:Така заобикаляш проблема - не че не става и аз тая зима го направих за да спася издъхващия ми акомулатор/и го спасих/.Аз го направих като повиших стартовото гориво през ваг-ком /ма ся не се сещам кой канал в адаптацийте беше :? /.Ама най-добре е да си прегледаш колата.

Канала е 5.За съжаление за да си "преледа"колата при този проблем трябва да се изръси доста пари,като почне от газоразпределение до най-безболезненото сегменти.
П.С.Един приятел си оставаше колата вън(не в гаража) при темп.около и малко над 0гр. за да пали лесно, понеже се вкл.свещите. :lol:

В 5 канал нагоре ли се вдига стойността за по-голяма стартова порция, защото на моята съм пробвал и нагоре и надолу не се забелязва разлика?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 16 апр 2008 7:34

Zinoto написа:
andonov написа:

В 5 канал нагоре ли се вдига стойността за по-голяма стартова порция, защото на моята съм пробвал и нагоре и надолу не се забелязва разлика?

Не очаквай чудеса :lol: - иначе мисля че беше нагоре.

Потребителски аватар
ichi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ichi » Сря 16 апр 2008 22:53

върви на ваг ком да те закачат там може да ти кажат нещо повече

go6o61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6o61 » Пон 21 апр 2008 14:42

пичове! Моя проблем се реши с нови свещи..........новите, които бях сменил се оказаха избили......... просто много скраб се продава по магазините........ от 4 - 3 заминаха за две седмици ........... много весело.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 21 апр 2008 16:52

А смяташ ли, че при 20 градуса свещите имат изобщо някакво значение?

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пон 21 апр 2008 22:09

Даммм моята палеше при -18 г с 1 свещ

Vilio-SAXOTO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vilio-SAXOTO » Вто 22 апр 2008 0:20