Букса пълна с нафта??

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Букса пълна с нафта??

Мнениеот Bundy » Пет 02 май 2008 20:45

Колеги сблъсках се със следното странно нещо! Вчера започнах да си човъркам колата да и постегна това онова и стигнах до една букса която най вероятно е някакъв датчик(и аз незнам за какво) и като я отворих имаше нафта вътре-цялата беше омазана! Почистих я, подсуших я и пак си я свързах! Тръгнах да пътувам и ми прави впечатление че когато мине 2000 об. видимо турбината се чува как надува...(до сега не съм я чувал толкова ясно) по пъргава по бързо се изтрелва при изпреварване,изобщо по добре върви колата! Въпросната букса е вързана с кабели които излизат от нафтовата помпа-(малко под нея е..) Та.... Някой може ли да каже каква е тая букса,как е попаднала нафта там при положение че от двете си страни има кабели(а не маркучи) и как съм повлиял на вървенето на колата си(ама съвсем без да искам:))

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 02 май 2008 21:43

:arrow:

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Пет 02 май 2008 23:06

гледам че си письл два пьти и много дьржиш някои да ти отговори и то спешно и с тежката задача ше се заема аз :
за целта поканих баба Доца от третия етаж да фьрли боба и да гадаем по него.Мятаааме го някьде кьм 30 мин и нищо тя обаце на 4358 то хвьрляне промьлви с недомльвки :
"Маи за някькви жици става на вьпрос "
И ми светна получих наи ценното инфо и са светнах или стаа на вьпрос за таиминг клапьна или за този на коляновия вал .
Но пак има вьпросителни!
И знам изпратих баба Доца с боба да си оди и наи точно аз знам да гледам на зьрно от гьрди на 20годишна мулатка с размер две шепи
Та колега трьгвам да тьрся
Очакваи точен отгобор сьвсем скоро

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 02 май 2008 23:09

Y=Ъ,y=ъ

autobo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autobo » Пет 02 май 2008 23:21

Това е механизъма който мести предварението.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Съб 03 май 2008 10:44

kombito-tdi написа:гледам че си письл два пьти и много дьржиш някои да ти отговори и то спешно и с тежката задача ше се заема аз :
за целта поканих баба Доца от третия етаж да фьрли боба и да гадаем по него.Мятаааме го някьде кьм 30 мин и нищо тя обаце на 4358 то хвьрляне промьлви с недомльвки :
"Маи за някькви жици става на вьпрос "
И ми светна получих наи ценното инфо и са светнах или стаа на вьпрос за таиминг клапьна или за този на коляновия вал .
Но пак има вьпросителни!
И знам изпратих баба Доца с боба да си оди и наи точно аз знам да гледам на зьрно от гьрди на 20годишна мулатка с размер две шепи
Та колега трьгвам да тьрся
Очакваи точен отгобор сьвсем скоро

Много интелЕгентен отговор...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 03 май 2008 15:32

Ами колега опиши буксата,цъкни една снимка и я поствай да я видим.
Това е все едно да питам ''Абе колеги имам една откачена жичка--ей онази отпред в двигателния отсек,закачих я и колата тръгна,къде е бил проблема'' Определено трябват към 3 кила боб,малко свободно време и чакане се иска.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Съб 03 май 2008 18:10

Ок ще я снимам

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Съб 03 май 2008 22:12

даваи снимката, че ми стана интересно......

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Нед 04 май 2008 16:36

Изображение

Това е буксата-отбелязал съм я с червена стрелка която трудно се вижда:) В дясно от щеката на маслото

OgiValchev
Автомобил: golf2
Двигател: AFN

Мнениеот OgiValchev » Нед 04 май 2008 19:35

колега защо не смениш уплътнителите на електрониката защото като гледам и тя е омазнена освен ако неси я напръскал като си вадил буксата

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Нед 04 май 2008 19:58

Какво е това уплътнение че за първи път го чувам?? Къде да го търся точно за тая помпа ли трябва да е?? Пари?? А нещо по въпроса с буксата?

OgiValchev
Автомобил: golf2
Двигател: AFN

Мнениеот OgiValchev » Нед 04 май 2008 20:45

те са две намират се под и над електрониката мисля че е по 10лв броиката за буксата незнам

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Нед 04 май 2008 21:44

На скоро и аз имах подобни проблеми с лош контакт на тези букси от помпата в следствие на зацапване с масло и нафта.То небеше прекъсване то небеше изгасване на мотора загуба на мощност и кълбета дим поболях се.Добре че последно се сетих да ги почистя въпросните букси и тази от датчика на"умната"дюза бях решил иначе да карам моя "параход" в сервиза и със сигурност щяха дя ме резнят 3 стотака най малко за няма нищо.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 04 май 2008 22:26

Уплътненията струват около 4.50 лв./бр. и ги има в магазините на Ауто плюс обаче се съмнявам да се справиш сам със смяната им. Първо ще се сблъскаш с болта със специалната глава, което не е голям проблем, после трябва да се развият и останалите болтове сменя се долната гумичка на главата и на капака, проблема идва после трябва да се уцели дупчицата където влиза в регулатора на помпата с регулиращия плунжер на електронния блок и като се завият болтовете преди да се затегнат напълно трябва да се регулира помпата като се гледа на ВАГ-КОМ.

Върни се в “Дизелови агрегати”