Гори масло-1Z двигател
Гори масло-1Z двигател
Знам че въпросът ми е малко глупав ама все пак искам да се консултирам с вас колеги...Преди 3000 км сменях масло(това е първа смяна щото скоро взех колата) и вчера като проверих щеката не просто е намаляло ами направо си на минимума! Знам че е нормално кола 94год е нормално да гори но чак пък за 3000км. да е на минимума странно ми се струва и обезпокоително! Маслото което сложих е LIQUI MOLLY само че не се сещам 10W40 или 15W40 е(тубата е в мазето) Имам също и една гарнитура за смяна ама майстора който сменя маслото каза за сега да остане така... А пък уж е разбирач само с дизели се занимава(пък и ме съмнява от тая гарнитура да ми се е стопило всичкото масло) Кажете кво друго може да е щото аз сега ще го долея ама ако може нещо да сменя(освен гарнитурата) което може да се е прецакало! Давайте съвети.!!! За колата от гаража става въпрос!
Ами това беше първата смяна щото я взех на скоро колата! Иначе в началото я проверявах през ден 1-2 седмици(сутрин естествено) и си беше наред... Кво му стана изведнъж... иначе си върви колата няма проблем... Няма бял пушек от ауспуха! По принцип и градско и извънградско си карам по бързичко, ама за толкова кратко да се стопи от това не ми се вярва...
П.П. Кви са тея фложки??
Компресия не съм мерил!
П.П. Кви са тея фложки??
Компресия не съм мерил!
Passat_bs написа:И аз така си мислех, но впоследствие разбрах, че по-голям боклук от него няма, заради този молибден, дето се съдържа в него. Сега карам с MOTUL Synergie 6100 10W-40 и не е мръднало, а Лики Молито ми го харчеше. Пак става въпрос за 1Z.Bundy написа:LIQUI MOLLY е хубаво масло! Не мисля че е от това!
Ако е така направо са за трепане-60кинта 4л. Колко струва МОТУЛ-а?
Върни се в “Дизелови агрегати”