2 въпроса за Сеат Кордоба AGR

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

2 въпроса за Сеат Кордоба AGR

Мнениеот powerade » Съб 16 юни 2012 18:09

Здравейте! Питам тук защото в Сеат Форума май не знаят какво да ми отговорят. Та днес взех един Сеат(пак) само че този път дизелов. Не този който исках(една 110 кончета), но като за 3000лв. 2002 год. Кордоба 90 коня АГР двг. е горе долу добре. Колата май е имала лек удар(но не дърпаше настрани като я карах и затова я взех.)
Та имам едно въпросче(надявам се да не изникват още). Като я докарах и като минах 50-тина км. и като дам сега контакт преди да паля има едно цъкане(тък тък тък през равни интервали). Четох из нета и попаднах на инфо само за френски коли с подобен проблем - там пишеше че е от някакво моторче на климатика дето изронвало зъби. Някой имал ли е подобен проблем и ако може да ме упъти дали е сериозно нещо(дано не).
Другото, което ми направи впечатление, е че обтегача на пистовия ремък почуква на празни обороти. Като му хвана амортисьорчето и спира, независимо в коя посока го натискам. Там, където се хваща самото амортисьорче има лек луфт, все едно се е разбило тампончето. Иначе ролката не вибрира, подскача или тем подобни. Та може ли да е от това тампонче и дали се сменя :)
Благодаря предварително!

minimalizum
Автомобил: OCT1
Двигател: AHF

Re: Здравейте колеги! Имам 2 въпроса

Мнениеот minimalizum » Съб 16 юни 2012 19:31

това цъкане от къде се чува?

За луфта на обтегача и аз карах доста време така и скоро свалих болта и уплътних луфта като резнах едно парченце от един силиконов маркуч и като завих пак болта уплътни добре и спря да чука( най -евтино и времено положение, но кара за сега :) ) Причината за тракането е най - вероятно блокирала ролка (фраулаиф) на генератора -- доста често срещан консуматив

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: 2 въпроса за Сеат Кордоба AGR

Мнениеот forski » Вто 19 юни 2012 16:05

На същия двигател съм сменял обтегача на пистовия ремък, беше се разлуфтило самото амортесьорче, мисля че не подлежи на ремонт, проблема и при мен беше същия, почукваше при работа на мотора!
Обтегача беше нещо от рода на 130-150лв.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 21 юни 2012 1:18

Правят му се втулки и дтржи повече от оригиналното

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Пет 22 юни 2012 11:33

Така, понеже викаш, че във форума на Сеат не знаели за какво става на въпрос...ако не се лъжа май аз ти отговорих, но хайде ще ти го напиша и тук. :lol: Ако цъкането е при даване на контакт, това ти е от уейстгейта. Според мен става въпрос за това цъкане. Ако искаш направи клипче, за да видим за какво точно иде реч.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 23 юни 2012 10:51

Това цъкане най-вероятно е от клапан N75 и щом цъка значи е добре.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Нед 24 юни 2012 21:12

Колегата Пепи Илиев да му се извиня ако съм го засегнал, ама аз си питах дали е проблем това или не, а не само какво го поражда. :) Искам да попитам какви са признаците за тръгнал маховик? Колата чат пат придърпва на 2ра и 3та при около 1300-1500 оборота при поддържане на една и съща скорост. При ускорение или намаляне не го прави. Чул съм че ранните АГР двигатели са били с едномасов маховик и ако се наложи може да смени нали? Благодаря предварително!

Върни се в “Дизелови агрегати”