Кой дизелов мотор до 2001г. е най-добър за Бора?
Кой дизелов мотор до 2001г. е най-добър за Бора?
кажете сега до 2001г. кой мотор е най-добър за бората за да си го купя. имам около 10 хил. лв искам дизел
Последна промяна от dobrin на Чет 05 мар 2009 22:26, променено общо 1 път.
Причина: По-конкретно заглавие!
Причина: По-конкретно заглавие!
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Re: bora.....???
Колега аз карам от около два месеца BORA TDI ASZ мотор 96кВ. Мога да кажа само адмирации за този двигател.Пъргав и динамичен. Но като цяло за самия автомобил имам някои резерви. Имам и Г2 и не мога да намеря съществени разлики в концепцията между двата автомобила.Става въпрос конкректно за возия и конфорт, Бората стои малко като недовършена идея.Доста твърдо вози и е шумна при по-висока скорост,нестабилна е!!! в сравнение с Голф-а. Според мен си купи Г4 за да не останеш изненадан като мен.
Здравейте,
Аз карам Бора 2.0 115к 8винтилка близо година и половина. Доволен съм от колата, казват че това е наи-здравия и наи-евтиния за поддръжка двигател. Нямал съм проблеми с него, досега съм сменял само консумативи. Ако ти е за града да знаеш, че и дават 11 градско по книжка като нова
.
За дизела съм чувал, че 1.9 са предпочитани.
Успех!
Аз карам Бора 2.0 115к 8винтилка близо година и половина. Доволен съм от колата, казват че това е наи-здравия и наи-евтиния за поддръжка двигател. Нямал съм проблеми с него, досега съм сменял само консумативи. Ако ти е за града да знаеш, че и дават 11 градско по книжка като нова

За дизела съм чувал, че 1.9 са предпочитани.
Успех!
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
lasgo написа:За дизела съм чувал, че 1.9 са предпочитани.
Всички Бори с дизелови двигатели са 1.9 .
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
kn9453 написа:Доста твърдо вози и е шумна при по-висока скорост,нестабилна е!!! в сравнение с Голф-а. Според мен си купи Г4 за да не останеш изненадан като мен.
Това си е за бисерите

Re: Кой дизелов мотор до 2001г. е най-добър за Бора?
...
Последна промяна от dobrin на Пет 06 мар 2009 22:56, променено общо 1 път.
Причина: Спам!
Причина: Спам!
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Само да допълня колегата Stivi, ако ми позволи:
Возията на Г4 няма нищо общо с тази на Бора.
Вярно е, че вози твърдо, но чак пък...
Който и дизел да вземеш, няма да си в грешка!
Возията на Г4 няма нищо общо с тази на Бора.

Вярно е, че вози твърдо, но чак пък...

Който и дизел да вземеш, няма да си в грешка!

- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма "по-добър" мотор, има правилно експлоатиран и поддържан ! Мое мнение !
Помпа-дюзата е претенциозен на нафта и по-скъп за поддръжка, но 131 и 150 кончета не се одържат !
Помпа-дюзата е претенциозен на нафта и по-скъп за поддръжка, но 131 и 150 кончета не се одържат !
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anger написа:Возията на Г4 няма нищо общо с тази на Бора.![]()
Не разбрах каква разликата в возията като и двете са на една и съща база ?
Еднакво очакване, еднакви двигатели.
Само разликата е купето заради което аз не съм измерил задните седалки но като сложа детската седалка отзад и не му опират краката на предната.
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
В купето няма никаква разлика - еднакво тясно е.
Возията на Бора е доста по - мека, колата е по - тежка и заради това седи по - стабилно на пътя. Това, че била нестабилна, както казва колагата са пълни глупости. Окачването е абсолютно еднакво. Факт!
Имам и Г3 комби и същото явление се явява и там - комбито вози в пъти по - меко от хечбека.
Возията на Бора е доста по - мека, колата е по - тежка и заради това седи по - стабилно на пътя. Това, че била нестабилна, както казва колагата са пълни глупости. Окачването е абсолютно еднакво. Факт!
Имам и Г3 комби и същото явление се явява и там - комбито вози в пъти по - меко от хечбека.
E, колегата каза, че неговата е нестабилна, може би се дължи на износени амортесьори, пружини, гуми и т.н.т и оттам да е останал с впечатлението, че Бората е по-нестабилна кола.
Иначе по темата, аз харесвам дизели и смятам, че са достатъчно добри и надеждни
.
Иначе по темата, аз харесвам дизели и смятам, че са достатъчно добри и надеждни

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Гледай възможно най-читавото да вземеш. Ако аз сега съм на твое място и трябва да правя избора ще държа да се с ПД двигател 116кс. Разликата във вървенето е огромна в сравнение с по-старото ТДИ, а и се предлагат с 6 скорости 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи си помпа дюза заради 6-те скорости. Разликата е огромна, освен ако не караш само на градско (в града 6-та не върши работа) 

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добър е този, който можеш да си позволиш...Все са качествени печки, въпросът е колко ти е бюджета...ако няма лимит давай за мощни TDI PD
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Хммм
интересна тема,но има мнения ,които не трябва да са тук.
Аз карам Г4 ASZ 131к.с. по-горе се спомена за 6-та предавка,да тя има предимство но само извън града. Не само 6-та но и 5-та не ти върши работа в града.
Еластичен двигател,най-вече икономичен не до толкова лесен за поддръжка и евтин,капризен към гориво.
Както се и спомена,за 10 000 няма да намериш итав,може има ги,но само ако ти си го докараш от Германия може да ти излезе толкова.Мисля,че 2001-ва и 2-ра са от 12 000 нагоре,като се вземе предвид състояние.
Успех с покупка и после се похвали

Аз карам Г4 ASZ 131к.с. по-горе се спомена за 6-та предавка,да тя има предимство но само извън града. Не само 6-та но и 5-та не ти върши работа в града.
Еластичен двигател,най-вече икономичен не до толкова лесен за поддръжка и евтин,капризен към гориво.
Както се и спомена,за 10 000 няма да намериш итав,може има ги,но само ако ти си го докараш от Германия може да ти излезе толкова.Мисля,че 2001-ва и 2-ра са от 12 000 нагоре,като се вземе предвид състояние.
Успех с покупка и после се похвали
Върни се в “Дизелови агрегати”