алтернатор на пасат б4 1.9 тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stirka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

алтернатор на пасат б4 1.9 тди

Мнениеот stirka » Чет 05 юни 2008 19:35

Здравейте колеги искам да опиша какво ми се случи вчера и да получа малко информация от по вещите.До сега никога не съм имал проблеми с алтернатора но вчера като запалих изведнъж лампата акумулатор си остана да свети та не ми зареждаше акумулатора.казаха ми че може да е от четки.направи ми впечатление че колкото и да кача оборотите лампата си свети постоянно(определено не зависеше от оборотите) та си помислих че някоя клема може да е откачена или зацапана.понеже нищо не разбирам отидох на майстор днес си взех колата работеща.каза ми че е сменил колектор,лагери,реле и четки.от това било.та странното чувство ми идва от това че ако е износване защо така изведнъж спря да работи.никога до сега не и напомняло че има проблем.и цената от 90 лв нормална ли е за този вид обслужване който е извършил майстора.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Чет 05 юни 2008 21:31

да не обиждам колегите ,но ми звучи като сменяне на части, докато се уцели проблема.за тия пари не ми се вярва да е сменен и колектор.

Потребителски аватар
stirka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stirka » Пет 06 юни 2008 10:07

ifidik написа:да не обиждам колегите ,но ми звучи като сменяне на части, докато се уцели проблема.за тия пари не ми се вярва да е сменен и колектор.

той го нарече профилактика :shock когато го попитах къде точно е проблема.на колектора се образувало каналче и не контактувало с четките (не разбирам много но ако е износване не се ли получава постепенно)при мен стана изведнъж.никога до сега не ми е светвала лампата дори и за секунда?

Върни се в “Дизелови агрегати”