Проблем с катализатор на Passat B5 1.9 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Проблем с катализатор на Passat B5 1.9 TDI

Мнениеот shotoman » Пон 14 юли 2008 10:02

Колеги, пасата е 98` 1.9 ТДИ 110 кс. От известно време като съм да речем на магистрала и го вкарам в обороти (4 000 примерно) все едно се спъва колата. На два пъти ми се случи да ми изключи турбината, като след това на диагностиката ми дава, че турбото е дало прекалено високо налягане и за това компютъра е изключил за да предпази тръбите. Казаха ми, че причината е от това, че катализатора на колата е до голяма степен запушен и няма добро издухване. Дайте мнение по въпроса и кажете какви рискове крие отстраняването на катализатора. В сервиза в който ми правят колата казаха, че няма проблем. Щяли да "изкормят" катализатора и да оставят външната част както си е. Нямало да има никаква промяна във звука. Кажете така ли е ако имате опит, защото не искам да започне да ми дрънчи и ручи колицата. А и не знам дали съм и 1 или 2 ламбда сонда.
Колата е на 155 000

P.S. Извинявам се за грешно постваната тема преди малко. За напред ще внимавам :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 14 юли 2008 10:04

Има писано доста по въпроса, едно от правилата е да се избягва дублиране на теми и да се ползва търсачката.

Върни се в “Дизелови агрегати”