VW Scirocco Какъв двигател може да се сложи???

Техническа и сервизна информация за най-спортните модели на VW
Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

VW Scirocco Какъв двигател може да се сложи???

Мнениеот SixKillerVR6 » Пон 12 фев 2007 16:42

Здравейте на всички.

Много съм се нагледал на Scirocco и ме интересува ако взема купе (без двигател) мога ли да му сложа друг двигател от друг модел фолксваген,защото мога да си намеря купе ама няма двг а аз имам напредвид няколко двигателя от други коли.Ако някой е запознат ще му бъда много благодарен да ме светне как стоят нещата.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 12 фев 2007 16:54

А замислял ли си се, че освен двигател ще ти трябва подходяща за него и купето скоростна кутия, ел.инсталация,охладителна система и още куп дребни неща...за много пари :o Сменял съм двигател 1,6 с 1,8-знам какво е.... и то имах под ръка катастрофирала кола от която да взема всичко каквото ми потрябва.

Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SixKillerVR6 » Пон 12 фев 2007 17:00

Даммм...замислял съм се и си прав не се доуточних че става дума за двигател комплект със скорости (кой и ше пасне и дали има такъв). За електрониката има кой да се погрижи (естествено срещу някакво заплащане)...охладителна система и други куп работи сам ще се оправям...имам познания и нови части на много добри цени...каквото е нужно ще осигуря ако се нагърбя ваобще да го правя това дело :? Ако имаш инфо сподели :) ще съм много благодарен.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 12 фев 2007 17:02

Направи питай Scirocco (Ицо) - той смени няколко вида двигатели, до колко съм запознат

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 12 фев 2007 17:04

Ако подготвяш някво цялостно тунинг проектче на Сироко ще стане супер според мен/ма тогава темата е за тунинг раздела/ :да: .Ако обаче смяташ да правиш сбирщайн с оттук-оттам се откажи щото ще глътне бзмислени пари и ще стане грозно :cry:

Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SixKillerVR6 » Пон 12 фев 2007 17:13

Абе честно казано смятам да правя и двете! :lol: Като начало искам да се сдобия със сироко,а както казах в началото мога да набавя бурзо и лесно някой друг двигател за мен си (не от сироко) и купето може да се намери...а след като го имам готово (в движение) искам вече да го упгреитна отвсякаде като основната цел ми е приличен вид (не прекалено тунинг) добро окачване спирачки и двигател.Ако съм объркал мястото на темата простете...не съм съобразил. Та сега вапросът продължава да седи.....Да правя ли сбирщайн и какъв по-конкретно да е ,или да не се занимавам ,а да пестя и да търся свесно готово сироко???

П.С.: двигатели с които мога да се сдобия (пак с-у някво заплащане) са от пасати (85г...и 90или91г. не съм сигурен) както може би и голф2... пасат 90-91 е 1,8...голфа е 1,8...а пасата дъртия 85-6г. е 1,6 :)))

Последна промяна от SixKillerVR6 на Пон 12 фев 2007 17:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 12 фев 2007 17:15

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... t=scirocco

Eто ти една МНООООО обшира тема за това което искаш. Гарнирано със снимки и обяснения

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 12 фев 2007 17:21

На сироко поне 1.8-1.6 :cry: .Има един колега дето се занимава с тунинг в форума и има ФЕНОМЕНАЛНО Сироко/аватара му е с него като горната част е чарвена ,а долната черна и преливат/-можеш и него да питаш за помощ.

Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SixKillerVR6 » Пон 12 фев 2007 17:27

ок благодаря за инфото...ще продалжа да се интересувам пък ще видя кво ше измисля в крайна сметка :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 12 фев 2007 17:29

Ако не смяташ да правиш нещо специално от сорта на Сироко КР,Сироко ВР6 ,или Сироко ТДИ ПД :lol: мисля ,че е по удачно да вземеш цял :!:

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пон 12 фев 2007 20:06

scuba написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=4524&highlight=scirocco

Eто ти една МНООООО обшира тема за това което искаш. Гарнирано със снимки и обяснения

Ей,направо ще се разплача като гледам тези снимки.А като се замисля,че сега тече поредната промяна,а и,че правя още едно....

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7878 » Пон 12 фев 2007 20:26

scirocco gt написа:
scuba написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=4524&highlight=scirocco

Ей,направо ще се разплача като гледам тези снимки.А като се замисля,че сега тече поредната промяна,а и,че правя още едно....

Не се прави, 3 са..... :wink: :lol: :lol: , и ФЕНОМЕНАЛНОТО също....

Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SixKillerVR6 » Пон 12 фев 2007 21:12

Ами честно казано Rabbit_TDI идеята за КР сироко ми се върти в главата от много време, но ми е като мечта щото първо трудно ще намеря КР и още по-трудно ще го намеря за офертна цена...нямам висок бюджет за това сега разпитвам за да знам колко и какво бих могъл да направя...а всъщност дори не знам дали КР пасва на сирокото и ако пасва то как пасва ... преправя ли се и кое точно трябва да се преправи !? точно за това всъщност ми е питането кой двг и как пасва? Пък ще видим ... аз няма да го почна утре или другиден ако въобще го почна но ще се сдобия с такава машина рано или късно независимо от цената,зглобката и каквото и да било...инат съм и ще го нправя все някога (надявам се скоро) :).

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пон 12 фев 2007 21:17

SixKillerVR6 написа:Ами честно казано Rabbit_TDI идеята за КР сироко ми се върти в главата от много време, но ми е като мечта щото първо трудно ще намеря КР и още по-трудно ще го намеря за офертна цена...нямам висок бюджет за това сега разпитвам за да знам колко и какво бих могъл да направя...а всъщност дори не знам дали КР пасва на сирокото и ако пасва то как пасва ... преправя ли се и кое точно трябва да се преправи !? точно за това всъщност ми е питането кой двг и как пасва? Пък ще видим ... аз няма да го почна утре или другиден ако въобще го почна но ще се сдобия с такава машина рано или късно независимо от цената,зглобката и каквото и да било...инат съм и ще го нправя все някога (надявам се скоро) :).

Става,моя е четвърти поред

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пон 12 фев 2007 21:20

Rabbit_TDI написа:Ако не смяташ да правиш нещо специално от сорта на Сироко КР,Сироко ВР6 ,или Сироко ТДИ ПД :lol: мисля ,че е по удачно да вземеш цял :!:

Това пък ТДИ ПД кво беше,всъщност знам какво е,ама за scirocco?

Върни се в “Scirocco & Corrado”