Датчик за запалването намиращ се на делкото на Корадо Г-60!

Техническа и сервизна информация за най-спортните модели на VW
djigo_doom
Автомобил:
Двигател:

Датчик за запалването намиращ се на делкото на Корадо Г-60!

Мнениеот djigo_doom » Пон 15 дек 2008 17:24

Колеги собственик съм на Корадо г-60 1,8-118KW по една или друга причина не иска да работи въпросният датчик и колата ми не може да запали :cry: ...та въпроса ми е дали ако реша да сменя цялото делко става от друг автомобил с марка Фолксваген :? ,ще съм благодарен на някой колега които е по в час да даде жокер :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 15 дек 2008 17:40

До колкото разбирам говориш за датчика на Хол? Защо не пробваш да смениш само него, а не цялото делко :roll:

djigo_doom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djigo_doom » Пон 15 дек 2008 18:26

[quote="snupeca"]До колкото разбирам говориш за датчика на Хол? Защо не пробваш да смениш само него, а не цялото делко :roll:[/quot

ами понеже делко може да се намери втора употреба доста по ефтино отколкото въпросният датчик на Хол 8).....,но в краина сметка ако не ми се изясни картинката с делкото ще ида да скоча от 100-тина лева в авто+ :lol:

G60

Мнениеот G60 » Пон 15 дек 2008 19:00

Делкото на G60 е същото като на 1.8 АБС мотора примерно,тоест става делко от друг 1.8 мотор със сигурност. А що се отнася до датчика на Хол не виждам как проблема може да е от него,ако не работи въпросния датчик колата ще пали и ще върви но само в ниски и средни обороти ако я настъпиш ще има детонаций в гърнетата от неправилно образуваната смес. Дай малко по подробно обяснение на проблема защото се съмнявам в температурния датчик(синия които стои от пред на главата до черния)когато тои не работи компютъра се омотава. Пробвай да го смениш първо него мисля ,че струваше към 15-20лв

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7878 » Пон 15 дек 2008 19:38

Колега, ако не работи датчика на Хол колята НЯМА да запали посмъртно. Обикновено гърми от веднъж и без видими причини Има си процедура за тестването му в АутоДАТА и е елементарна.

djigo_doom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djigo_doom » Пон 15 дек 2008 19:42

G60 написа:Делкото на G60 е същото като на 1.8 АБС мотора примерно,тоест става делко от друг 1.8 мотор със сигурност. А що се отнася до датчика на Хол не виждам как проблема може да е от него,ако не работи въпросния датчик колата ще пали и ще върви но само в ниски и средни обороти ако я настъпиш ще има детонаций в гърнетата от неправилно образуваната смес. Дай малко по подробно обяснение на проблема защото се съмнявам в температурния датчик(синия които стои от пред на главата до черния)когато тои не работи компютъра се омотава. Пробвай да го смениш първо него мисля ,че струваше към 15-20лв

ами с мултицета при стартиране проверихме дали датчика праща импулси към запаллването но йок няма никой няма ток!!!...и взехме друго делко свързахме го развъртяхме го на ръка и тока дойде :lol:
от това ни действие заключавам че датчика е дал фира :roll:

G60

Мнениеот G60 » Пон 15 дек 2008 19:48

Може и така да е,но при мен колата пали и върви и с откачена букса на датчика на Хол

djigo_doom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djigo_doom » Пон 15 дек 2008 19:50

niki7878 написа:Колега, ако не работи датчика на Хол колята НЯМА да запали посмъртно. Обикновено гърми от веднъж и без видими причини Има си процедура за тестването му в АутоДАТА и е елементарна.

Да прав си колега ей така запалих сутринта до обяд напред-назад и седнах да пия едно кафе за 10-15мин. излизам въртя и няма никой :cry: и сега ще си търся някое делко втора ръка щото ако реша да сменям с нов датчик е голяма врътня докато се размонтира скапаното а пък и не е евтино 90лв. :evil:

Потребителски аватар
prokopoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prokopoff » Пон 15 дек 2008 21:05

G60 написа:Може и така да е,но при мен колата пали и върви и с откачена букса на датчика на Хол

това за кой мотор се отнася, че няма вариант Г60то да запали без датчика на хол
Аз докато карах още с Г60 бях точно с делко от 1.8 АБС

G60

Мнениеот G60 » Пон 15 дек 2008 21:08

За ВР6 говоря върви си без датчик и предположих ,че и Г60 също трябва да няма проблем с паленето но явно съм сбъркал,с Г60-то не съм си правил подобни експерименти но пък при него имах проблем с паленето заради температурния датчик а и съм виждал още няколко Г60 да имат същия проблем при студено време

Потребителски аватар
MaRsMaN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaRsMaN » Вто 16 дек 2008 12:23

Когато си докарах колата от Германия и тя имаше проблем с паленето....Качваш се палиш...спираш - гасиш и след 5 мин. когато решиш да запалиш нямаше никой!Стоиш на място и въртиш,оставаш я да стои още и по някои време решава , че ще запали!След два месеца играчка по колата се оказа, че всичко било от компютъра! :?

djigo_doom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djigo_doom » Вто 16 дек 2008 20:37

значи благодарение на lisungera8 делкото ми пътува и предполагам до събота неделя наи-късно ще се возя в любимата ми колица :drive :yeaha:

Върни се в “Scirocco & Corrado”