:arrow 26 - 28 август 2022 г. - предстои Фолксваген Фолклорен Събор Узана 2022! :bbq

Какво е забранено в този форум

Важна информация за всички гости и потребители! Приятно четене!
Потребителски аватар
dobrin
Мнения: 29786
Регистриран на: Пет 03 юни 2005 20:05
Автомобил: VW Golf 7 R
Двигател: DNU 370ps
Местоположение: София
Контакти:

Какво е забранено в този форум

Мнениеот dobrin » Съб 20 дек 2008 1:11


Прочети всичко на тази страница. Съобразяването с тази информация ще ти гарантира приятно и полезно съществуване в този форум.

Флууд (Спам)
Флуудът е безразборно, неконтролируемо, изобилно и безсмислено пускане на мнения. Има много флууд и много видове флууд:

Отклоняване от темата. Когато се случи, е неприятно за всички наоколо. Избягвайте го! Ако отклонението оформи нова тема, може да се направи разделяне, но по-често тези отклонения са напълно безсмислени.

Прекалено много Емотикони (Онези симпатични личица). Емотиконите са хубаво нещо, защото чрез тях можеш да покажеш на четящия какво чувстваш в момента. Но колкото и да си разгневен, не прекалявай. Мненията с по 5 реда емотикони изглеждат ужасно! Няма модератор, който да приеме съществуването им където и да е във форума!

Превръщане в чат.
Ако искаш да проведеш разговор с определен човек, не го прави в някоя тема, а го покани на чат. Става по-бързо и по-чисто. Или пък му изпрати лично съобщение.

"Нямам мнение". Ако се случи да нямаш мнение по дадена тема, не пускай мнение от типа "не знам" или "не ме интересува" или "нямам мнение". Глупаво е. Особено що се касае до недообмислени и непроверени коментари. Имайте предвид че по този начин можете да вкарате някой в ненужни разходи, и дори да създадете опасност.

Има бутон "промени". Понякога човек не успява да каже от първия път всичко. Или да го каже достатъчно добре. Затова, ако се сетиш за нещо друго, вместо да пускаш ново мнение, промени съществуващото Можеш да променяш само своето мнение, разбира се.

Лош език
Тонът няма как да се покаже в мнението, но все пак се усеща. Регистрираните потребители не са съвсем анонимни и носят отговорност за това, което пишат. В този форум има нулева търпимост към мнения с лични нападки, обидни думи и псувни. Изтриването на тези мнения ще е най-малкото, което екипа на форума ще предприеме.

Популяризиране на нелегални продукти
В този форум е забранено публикуването на линкове към места в Интернет, където има нелегални продукти, било софтуер, филми, музика и.т.н.

И да пуснеш нова тема не е лесно
Ами да! Ако искаш твоята тема да просъществува по-дълго, увери се че няма друга подобна във форума. Освен това се постарай да пуснеш смислена тема. Името на темата трябва да е на кирилица и много ясно да обозначава какво има в нея. Заглавия като "Моля ви…", "Въпрос" и други подобни, изискват редакторска намеса от модератор, който обаче може да предпочете и има право да я изтрие, вместо да я поправя.

Внимателно с изображенията
Аватар: Изображението - аватар не бива да бъде по-широко и/или високо от 150 пиксела, както и не бива да повтаря аватар на друг, регистриран по-рано потребител. При забелязани нарушения аватара се изтрива, а възможността потребителя да има аватар може за бъде отнета.

Картинки с неподходящо съдържание. Всеки се досеща за какво става въпрос. Дори да не се досеща, това са всякакви изображения, които по преценка на администратор или модератор нямат място във форума. Особено тези, които имат намерение да показват в този форум такива изображения. Тук идват хора от всякакви възрасти, включително и непълнолетни лица. Санкциите за публикуване на такива изображения са наистина сериозни.

Кирилица, правопис и пунктуация
Писането на кирилица е задължително. За хората, които нямат инсталирана кирилица на компютъра си, има бутон Kredor – чрез него писането на кирилица е детска игра.

Същото се отнася и за правописа, който се учи в училище. Неграмотно написаните мнения ще бъдат изтривани без предупреждения. Никой няма да се заяжда за някоя изпусната запетая или главна буква, но се старайте мнението да е написано според правилата на българския език. Писането само с главни букви се смята за крещене и също ще бъде санкционирано, а темата или мнението изтрити.

Потребител, който е предупреден, че пише неграмотно и вместо да се поправи започва да обяснява, че това не е форум по правопис, ще получaва незабавен модул една седмица.

Не се оливай с шрифта
Имам предвид големина и цвят. В желанието си да бъдат интересни, много хора прибягват до сума ти нецелесъобразни комбинации, които дразнят ужасно. Използвайте ги умерено и само за важна информация. Едно подчертаване или потъмняване вършат достатъчно работа. Освен това, писането с ГЛАВНИ букви означава, че изказваш мнението крещейки, и е забранено в този форум, така че преди това натисни обратно бутона Caps Lock.

Прекаляване с цитати
Цитатите са чудесно нещо. Но е излишно да отговаряш с цитат на мнението, което е непосредствено преди твоето или което съдържа снимка. А многобройното отговаряне на цитат в цитат е добре да се избягва, защото се получават умопомрачителни резултати.

Спам или обиди чрез ЛС
Спам е нежелана поща. При сигнал за получаване на съобщения от рода "Препрати на още 5-има и ще ти се сбъдне желанието" или за нежелано предлагане на каквито и да е продукти или услуги, този потребител вече няма да може да изпраща нито едно. Нито да получава.

За форума на vwclub.bg се грижат много хора, всеки от които има своите задължения и отговорности. Това са администраторите и модераторите. Всички оплаквания първо се отправят лично към тях, а при нужда - към човек, "по-висшестоящ в йерархията". Това се прави чрез лично съобщение, като се цитират и опишат конкретните постъпки, за които става въпрос. Преди да се оплачете, прочете отново Правилата за постване. Имайте предвид, че по-висшестояща инстанция в този форум от администраторите няма.
Върни се в “Добре дошли!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост