Обща информация за клуба

Важна информация за всички гости и потребители! Приятно четене!
Потребителски аватар
Autopilot
power is nothing <br> without control
Мнения: 14
Регистриран на: Пон 28 фев 2005 11:06
Автомобил:
Двигател:

Обща информация за клуба

Мнениеот Autopilot » Нед 24 юли 2016 9:22


"Клуб на привържениците на Фолксваген в България" е сдружение с нестопанска цел в обществена полза, регистрирано през 2005 г.

Създаването на сайта, на форума и поддръжката им са един от основните приоритети на клуба като едно от основните средства за комуникация между феновете, улесняването, подпомагането им и осигуряване на достъп до всякаква информация, свързана с марката VW. Сайтът vwclub.bg стартира официално през февруари 2010 г., а форумът е основно обновен в началото на 2009 г. и има над 110 000 регистрирани потребители. Форумът и сайтът генерират всеки ден голям брой посещения и се подрежда сред първите сайтовете на автомобилна тематика.

Клубът стартира през 2009 г. проект за реставрация на собствен автомобил - VW Passat B1. За осъществяване на работата по тези и други бъдещи проекти, за подпомагане на членовете на клуба в поддръжката на собствените им автомобили, както и за организационни цели, клубът създаде собствен клубен център, който от месец Август 2013 се намира на адрес град София, ул. Лерин № 5.

От създаването си, клубът провежда всяка година Национален събор, както и редица други мероприятия, ориентирани към феновете на VW в България. От 2010 г. клубът организира Фолксваген Клуб Фест - единственото по рода си автомобилно изложение на закрито в България, създадено от фенове за фенове. Благотворителността също е част от активностите на клуба, макар и да не фигурира официално като част от целите и предмета му на дейност.

Основните цели на клуба са:

Да представлява и защитава интересите на любителите на автомобилите Фолксваген;
Да подпомага своите членове във връзка с поддръжката на притежаваните от тях автомобили Фолксваген;
Да организира автомобилни мероприятия и участва в такива в страната и в чужбина;
Да организира и осъществява връзка с други клубове със сходна дейност;

Средствата за постигане на целите са:
Осигурява взаимен обмен на информация между членовете си, а също така и между тях и сходни организации в чужбина.
Поддържа интернет страница, чрез която предоставя на членовете на сдружението информация за техническите характеристики и поддръжката на притежаваните от тях модели Фолксваген, както и интернет форум, за връзка между членовете на сдружението и за популяризиране на идеите на сдружението сред други привърженици на Фолксваген и др.

Основен орган на сдружението е Общото събрание, в чиято компетентност влизат всички основни въпроси, свързани със съществуването и дейността на клуба. В него участват всички членове на клуба и имат право на един глас.

Клубът се управлява от Управителен съвет, който реализира целите на клуба във всички аспекти чрез предвидените в устава средства, изпълнява решенията на Общото събрание и представлява клуба. Членове на Управителния съвет са Vlad777,keksa, yoan4o, bbboiko2004 и dobrin.
Върни се в “Добре дошли!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост