За конструктивни предложения към админи и модове

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: За конструктивни предложения към админи и модове

Мнениеот Spas » Пон 03 авг 2009 17:34

По-лесно би станало това, примерно, ако тези "проверени" хора им се даде някакъв статут, нещо подобно на това, като на модераторите, но без техните права, разбира се :)

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 03 авг 2009 20:20

Luper написа:имам 2 конструктивни предложения:
1. да се направи някаква група и да се отличават хората с проверени знания, които са доказали, че са полезни, имат достоверно инфо, опит и т.н. въобще хора, на които може да се има доверие и имат тежест в мненията и оценките си - обикновено това са хората с по-ранна дата на регистрация, ама не винаги.
Аз от сега се сещам за 5-6, може за всеки да се направи едно кратко гласуване и така

Може да се заимства от Оффроуд форума, всеки член има рейтинг, който се изписва до ника му, също така след като прехвърли 1000 мнения става старши участник с повече права.Този рейтинг ще е полезен и при покупко-продажбите, лесно се вижда на кого може да се има доверие.Хубаво е да стане задължително в профила да се пише от къде е участника, колко мнения има, какъв е рейтинга му и т.н.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Вто 04 авг 2009 9:24

PACH написа:
Luper написа:имам 2 конструктивни предложения:
1. да се направи някаква група и да се отличават хората с проверени знания, които са доказали, че са полезни, имат достоверно инфо, опит и т.н. въобще хора, на които може да се има доверие и имат тежест в мненията и оценките си - обикновено това са хората с по-ранна дата на регистрация, ама не винаги.
Аз от сега се сещам за 5-6, може за всеки да се направи едно кратко гласуване и така

Може да се заимства от Оффроуд форума, всеки член има рейтинг, който се изписва до ника му, също така след като прехвърли 1000 мнения става старши участник с повече права.Този рейтинг ще е полезен и при покупко-продажбите, лесно се вижда на кого може да се има доверие.Хубаво е да стане задължително в профила да се пише от къде е участника, колко мнения има, какъв е рейтинга му и т.н.

Предполагам, че тогава ще се почне едно писанеее, всеки рожденник ще го поздравяват по 2 пъти :) Иначе, това за рейтинга е добро :) Аз си го мислех, ама като това в ebay, ама ще е много трудно за направа май! :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 04 авг 2009 9:58

Рейтинги поне за сега няма да има
И при всички случаи- дори да заима- няма да са свързани с дата на регистрация или брой мнения.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 04 авг 2009 10:19

Аз приветствам идеята за рейтинг mhihi :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 04 авг 2009 11:08

rosy написа:Аз приветствам идеята за рейтинг mhihi :да:

И аз..
Иначе не е трудно да се направи..

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 04 авг 2009 14:53

radotom написа:Рейтинги поне за сега няма да има
И при всички случаи- дори да заима- няма да са свързани с дата на регистрация или брой мнения.

и тука си пише всичко, айде 10 човека още да не искат рейтинги, молим :P

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Вто 04 авг 2009 15:53

Хората, с чието мнение е желателно да се съобразяваме са известни на всички и без "рейтинг". Новопостъпили членове и "членки" с природна грамотност се разпознават още от 1-2поста. В раздел "продава" винаги ще има измамници с висок "рейтинг" на база :banana :beer :bowdown и т.н. Не знам, ама докато имаше "рейтинг" във форума, положението със спама беше доста озъбено. Моето мнение е, че БЕЗ "рейтинг" форумът е по-чист.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Вто 04 авг 2009 16:48

е на мене не са ми известния тия хора, а че пишеш грамотно, не значи, че разбираш от коли - даже в мое лице имаш пример за това :mrgreen:

не бе, не ставаше въпрос за тия рейтинги, дето ги има в IPB примерно, а за една затворена група като "измамници", в която да се канят хора, дето са полезни за форума, имат опит, занимават се професионално с коли и тн - просто като ми напише нещо, да знам, че мога да му се доверя, а не е нещо чул-недочул. Те надали ще са много, ама поне да се отличават.

и няма да се избират по дата на рег или брой мнения, а от самите юзъри. Наместо да пуснеш тема "благодаря на еди-кой-си... голям си!", го предлагаш за групата, и отдолу като напишат още 4-5 души, че също са доволни от човека, помагал им е или им е бил полезен с коментарите си.. и тва е

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 04 авг 2009 19:09

и ше вкараме 10 човека там и те ще почната да получават едни непрекъснати ЛС-та от 40 000+човека за съвет :screwy

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Вто 04 авг 2009 19:42

е вие си знаете :screwy

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 04 авг 2009 20:06

Luper написа:е вие си знаете :screwy

Преценката за човек, дали да му се вярва или не, се изгражда с времето и опита във форума.
Постепенно се отсейва и те така ;)

Иначе има много начини да разбереш, дали да се довериш на нечий съвет - проверяваш мненията на дадения човек, консултираш се и с други и т.н.

Ако се направи предложението ти:
1. никой самоуважаващ се "разбирач" няма да иска да е в тази група, по причините споменати от БатМилко
2. ще се напълни с 'псевдоразбирачи', за които е въпрос на 'селска' чест да са в тази група и ще стане една ... :?
3. Самите потребители ще пострадат, защото ще си помислят, че отговорите на въпросите им са меродавни, а всички знаем, че няма как в нета да ти поставят 100% диагноза.

Целта на форума не е да ти оправи колата!
Тук просто си погаме да се ориентираме, как да го сторим :idea:

Само при виртуалните коли има виртуални майстори ;)

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Вто 04 авг 2009 20:25

м аз не мисля така, напротив даже ако се помисли повече в тая насока може много да се вдигне реномето на форума
само трябва да се пообмислят малко нещата, така например за да не се напълни с псевдоразбирачи, може да се въведе примерно някакъв мин брой хора, които да предложат човек и тва да са хора с повече време тука, може и самите вие модераторите да гласувате, вие трябва да имате най-голямо наблюдение върху форума като цяло, а може и само вие да имате право да предлагате... зависи как тръгне

разбираш ли? идеята е тва проверяване на мненията и консултиране, дето ти го казваш, да не си го прави всеки сам за себе си, щото и не може аз като питам нещо и ми отговорят 10 души да тръгна да ги проверявам един по един, а и така като повече хора са го оценили, ще е по-сигурно.
И е ясно, че никой няма да ти оправи колата, ама често се получава един каже едно, друг каже обратното и ае ходи проучвай сега
абе същото като "измамници", ама в положителния му и по-полезен вариант

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 04 авг 2009 23:10

добре , да дам пример като подкрепя мнението на бате ти милко ...
примерно , вкарвате ме в такава група мен и получавам айде по 15 лични на дет ...
бел свят от проклинания нема да види този дето ме е вкарам в тая група и заради него ме зариват с лични mhihi

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 06 авг 2009 8:56

feikot написа:Някъде имаше тема,със съвети към мод-ове.Имам един съвет,за да има някаква йерахрия,не може ли да се направи така както е в офроуд форума- със някакъв вид ранг-репутация.Според изказване в темата,можем да галсуваме-харесва ни/не ни харесва,като гласуването е анонимно т.е. този за който е гласувано не вижда кой е гласувал за него.Така според мен ще спрат и спамовете,и обидите,и много други проблеми на модовете.Само предлагам.

Честно да Ви кажа,мисля че е добре идеята.Има си някаква йерархия.И като си с повече зелени квадратчета,не означава че ще получаваш по 7000 ЛС,с глуповати въпроси,а означава че от общия ти сбор мнения- от офф-топик теми,от технически форум на някой модел,или от кар аудиото,хората са ти харесали изказването- помогнало им е за нещо- особено майсторите,ще са много напред с рейтинга,ще ги получават.

Когато оффроуда ходи да засажда дръвчета в Перник,и не можах да отида,пуснах предложение,да се вземе някое място,да се засее с дръвчета и да се каже че тази гора е от офроуда.... На доста хора им хареса идеята,и аз без да знам на кой му е харесало и гласувал за мен, рейтинга се вдига.
Но един път един продаваше една фронтера,и аз я бях виждал преди синя,а той я продава червена,и просто го питах- блъскана ли е,и защо и е сменен цвета, за 30 сек. имах 2 негативни вота-нямало нищо общо с темата,и какво значение имало това при продажбата :screwy :screwy :bishop , и два положителни като май единия беше от собственика- пребоядисвана е след удара.

Това имам в предвид.Не се получава това засипване с ЛС от което Ви е страх.Все пак и сега сте затрупани с въпроси от вида на "няколко въпроса по пасат 3 (дефакто е 4)) и т.н.

Върни се в “Организационен”