Отзиви, оплаквания, похвали след събора на Узана

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Отзиви, оплаквания, похвали след събора на Узана

Мнениеот Благовест » Чет 05 сеп 2013 10:27

Значи от другия път ще почвам да правя забележки на колеги,чиято музика не ме кефи!
Адмирации за подготвената програма,но не можете да накарате всички да я харесват...(аз самият обичам народна музика),както и да накарате всички да затаят дъх и спрат всякаква музика различна от вашата.Колкото до децата-имат си родители...аз не бих си "изперил" детето в количка при температура под 10 градуса...Питам Вие каква толерантност проявявате към хората слушащи кИчеци?Ами такива са,на това обичат да се забавляват!Няма лошо!Хвърлили някой гюбек,като че ли на Вашия капак са се качили...
Поляните наистина са големи,но отъпкания периметър е по-малък,другото са змиярници с треви до кръста(говоря за този участък след бусовете,право напред след входа).Догодина може да се помисли за някаква подготовка...Със сигурност има доста безработни местни,които срещу символично заплащане биха окосили известно количество трева).
Призовавате към толерантност,а къде е вашата?
В момента само си чешем пръстисте...това е СЪБОР на голяма маса хора,всичките различни сами по себе си!Не сме 10 човека от Пежо клуб и да чоплим семе!Не сме клонинги и всички да слушаме това,което отърва на организаторите или пък ДиДжея(който пък пускал квото му кажат,което се превръща в анархия).В темата след Узана 2014 залагам,че ще има същите коментари и ще си говорим за толерантност... :mhihi Впрочем за нея си говорим и в темите за Крушуна,и Рожен,и на пътя,и на работното място,но...
И последно имам чувството,че някои хора отиват на пансион за два дни...да си починели...Трудно бих си го помислил,при положение,че отиват 300 коли и двойно повече хора,разположени на растояние 2 метра...

Междудругото-Славка Калчева се чу с една песен чак накрая... :banghead

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 05 сеп 2013 14:28

sashobas написа:Тази година присъствах..........
Кога ще ги стигнем по държание и манталитет,кога ще ги стигнем по качества с автомобилите си?Като гледам какво става може би никога.На такъв тип събирания все повече се убеждавам че хубавите автомобили нямат място.Не може на поляна с пияни и заляни хора с ниска култура и не уважаващи труда на другите хора да има автомобили които са на високо ниво.Не може да се облягате по колите и да си почивате по тях ,да слагате чаши и предмети на чужди коли,това го видях поне на 10 автомобила.Дори имаше хора които се подпираха на прясно биядисания Едишън1 на Илиян да си починат или за снимка.До като не се промени манталитета и културата на българина съборите от такъв мащаб ще бъдат точно такива.Не очакваѝте нещо по добро и от Крушуна с такива посетители.

Относно събора организаторите ясно бяха написали какви атракции ще има на мероприятието и след като сте решили да отиде е редно да се съобразите с тяхната програма.Избора да отидете на събора е бил Ваш.

Евала Саше, подкрепям напълно. :th_up :bowdown

Именно затова дойдох само в петък на полупразната поляна, размених няколко думи с когото трябваше. Искаше ми се да се видя и с някои хора, които са дошли и в събота, но нямаше как.

Затова и нямам намерение да оставам да нощувам по съборите. Просто съм преценил, че не е за мен тая атмосфера. Гледал съм я достатъчно години по всякакви кръчми. Разликата обаче е, че като в кръчмата някой реши да се покаже колко е велик охраната го изхвърля навън, а организаторите на събора го карат с молби.... :mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 05 сеп 2013 15:20

Благодаря на всички, които писаха в темата и дадоха своите мнения. Благодаря и на тези, които ми писаха на ЛС, защото не искат да се конфронтират тук публично с привържениците на свободията. Мненията на всички ще бъдат взети предвид за следващите събори.

Като основен организатор на това мероприятие приемам критиките и в това последно за тази тема мнение ще си позволя аз да имам последната дума. Благодаря и на Добрин, който е синтезирал поставените критики - ще го цитирам тук и ще нахвърлям моите бележки, към които ще се върна догодина преди събора (ако има такъв и ако аз участвам в организацията му)

1. Поляната е малка;
Поляната не е малка - където бяха тоалетните могат да се паркират още толкова коли. Тази година се събрахме чудесно на нея и проблем с мястото за паркиране не е имало. Никой не е върнат.

2. Поляната е неравна и с труден подход;
Също тази година нямаше неравностите от миналата. С малко повече внимание и най-ниските коли заемат своите места на поляната. Не видях някой да не успя да отиде до мястото си. Все пак нямаме предвидени обиколки и колите не е нужно постоянно да се движат, за да е такъв проблем едно минаване. Промени в релефа не могат да се правят, защото това е защитена местност.

3. Платени малки стикери два броя за 1 лев;
Цената на стикерите е минимална. От една страна да се покрият разходите за отпечатването им, а от друга да се ограничи грабенето. На всички други събори стикерите свършваха и накрая се оказваше, че за някой няма стикер, защото друг е взел 10 примерно. Ако намерим спонсори, които имат желание да покриват подобни разходи по съборите, можем да ги направим отново безплатни.

4. Не ме интересуват, дори ме дразнят заря, гайдари, трансперанти, тоалетни, дърва за общ огън, охрана и т.н.
Според мен по-голямата част от хората на събора предпочитат да има някакви условия. Гайдарите пък са нещо, което рядко можем да чуем и именно в планината на поляната им е мястото. Доста хора също ми писаха и в тази посока, че това е уникално. Може догодина да пуснем за гласуване дали да има или да няма.

5. DJ-я не струва;
Всъщност нямахме DJ за съжаление. Имахме човек - озвучител, който донесе озвучителна техника и я пусна. Отново ако намерим спонсори - можем да поканим професиоанлен DJ, който да подбира музиката и да пуска парчета от един стил.

6. Невнимателно боравене с дърва за огрев;
Това е лично към мен. Както вече казах - извинявам се. Също така обаче на мен пък ми направи впечатление как само една шепа хора помогнаха за дървата. Другите не само, че не участваха в носенето, ами дори не се помръдваха като видят, че накой носи дърво и няма от къде да мине до огъня, за да го остави и реално пречеха.

7. Силна музика до късно от DJ-я;
Силната музика до късно от едно място има и + и -. Плюсът е, че поне е от едно място, а и има хора, които искат да се забавляват до късно. Ако пък я няма, това води до най-различни музики от всички страни. На мен лично ми е по-приятно да заспивам на 1 музика, отколкото на 3 различни от всички посоки. Въпреки това ще е по-добре към 1-2 ч. музиките изцяло да се спрат, за да могат хората да си лягат, а на тези, които не им се спи - да си поговорят и допият край огъня на спокойствие.

8. Малко място за маневриране на автомобилите;
Като цяло идеята на събора не е да има място да се обикаля и въобще движението между хора не е желателно. Мястото беше достатъчно да се мине лекичко и да се паркира.

9. По-големи очаквания;
Както написах, и аз имах по-големи очаквания, но за съжаление има неща, които не зависят от нас.

10. Липса на автомобилна насоченост;
Това с автомобилната насоченост честно казано не съм сигурен, че съм го разбрал. Събрахме се автомобилисти да си видим колите и да си поговорим за коли. Да хапнем и пийнем сред природата и колите си. Това е и основната идея на съборите сред природата. Имаме Калояново, имаме VW Club Fest. Всяко от тези мероприятия има различен фокус. Съборът на поляна определено фокусът е към ядене и пиене, а не към драпки, състезания, мерене на музики, тунинг състезания, лимбо и др. В общи линии свободна програма с приятели през 90% от времето, а другите 10% - нещо организирано - представяне на автомобили, заря, огън, гайди.

11. Накараха ме да намаля моята музика;
Доста се изопачиха нещата в тази посока. Да наистина това се случи, но поради причината, че тази музика се чуваше докато момчетата с гайдите и тъпана бяха дошли от 250 км. да посвирят на живо. Тук ще си позволя да цитирам Сашо, защото смятам, че това е най-точното изказване по въпроса:
sashobas написа:Редно е след като организаторите са заложили в програмата някакви атракции без значение какви са те ,заря,гаѝди,представяне на автомобили,и т.н никои да не им пречи за това.Аз не видях в петък някоѝ да има претенции към различно слушаната музика от веселящите компании ,редно е всеки да прояви уважение към организаторите и програмата.Не може на събиране от такъв мащаб да мислим само за себе си.Хората се бяха погрижили по някакъв начин да се чувстваме всички добре,имаше огън и топло за всички, музика от уредба за всички, от там се чу и чалга,рап ,народно,хора се виха ,ретро а сега не ви харесало.На всеки събор организаторите вземат решенията за програмата и трябва уважение към тях и никоѝ да не си позволява да им пречи за това.

12. Децата нямат място на събора;
Видя се, че децата имат място на събора, тъй като огромна част от хората бяха с децата си и не съм видял това да създава каквито и да е проблеми.

13. Нямаше исторически модели Фолксваген, оценяване на оптика и аудио, лимбо;
Виж т. 10.

14. Няма свобода;
Ограниченията на събора бяха съвсем елементарни. Повечето хора дори не разбраха, че е имало такива, защото не биха си и помислили да правят подобни изцепки като въртене на гуми и дрифтове посред нощ между палатките пиян и т.н. Елементарни правила не може да няма.

15. Да се смени датата с по-лятна;
Това ще обсъдим на общо събрание на клуба.

16. Да има една или две нулеви години, т.е. без събори.
Това също ще обсъдим.

Като допълнителниа точка ще посоча следните изказвания:
bluepowerbg написа: 60% от голфаджиите се махнаха от гайдарите,за да дойдат при ''Мангалите с шатрите'' явно ти направи лошо впечатление,защото ''Мангалите'' събираха повече погледи от Вечерната хореаграфия и не я зачитаха,купонджиите винаги са били и винаги ще бъдат най-гледани,
всеки присъстващ на мероприятието има право да прави каквото иска в границите на разумното
Както колегата RoadRunner каза: По дяволите ВАГ-а отиваме на опера,По дяволите ВАГ-а отиваме на опера... :flag_bulgaria Хайде сега,започнете с критиките :)

От тези думи разбирам, че щом няма маанета, значи не е VAG/VW събор. Това е толкова смехотворно, че не намирам думи да го коментирам. Отново ще повторя, че основният проблем беше, че по време на изпълнението на гайдарите на живо имаше хора, които не се съобразиха с това и решиха да заглушават гайдите с долни мангалски кючеци.

Това винаги е било част от критиките към предишните събори как определни групички надуват маанета и т.н. Както всички чуха имаше музика от всякакви стилове - чалга и сръбско включително, но в някакви граници и то не по време на изпълненията на живо. Аз също обичам да седна на маса с Цеца, Драгана и Лепа Брена например.

Не съм съгласен с изцепката, че голфаджиите са хора, които слушат турски гюбеци и играят кючеци на тавана и капака на голфа/туарега. Личното ми мнение е, че подобна (липса на) култура не трябва да се демонстрира на съборите, организирани от Клуб на привържениците на VW в България.

Това беше от мен за този събор - ще се видим с тези, на които им е харесала програмата догодина!

Върни се в “Организационен”