Да бъдем добри в един по-различен ден - III. Дата и час!!!

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Съб 20 сеп 2008 22:34

много моля организаторите на двете мероприятия:
за това във Видин и за това във Варна, да напишат тук повече информация за кой Дом става дума, да кажат точния брой на децата, а не пет-осем-дванадесет, няма значение, че има текучество - бройката би следвало да е постоянна. Тази информация надявам се може да се получи от директора на Дома или организацията, не разбрах какво е точно.
например като се отиде там на всяко дете да се даде пликче с плодове, сладки, играчки - на това ще се радват, а не на вързан чувал с играчки, бутнат в някоя стая. дечицата искат лично внимание.
или ако ще се носят моливи - да са толкова бройки, колкото са децата.

и още нещо - не разбрах какво означава минисъборче и 3 в 1.
ако ще се ходи при децата - няма да е за 20 минути и после хайде в близката кръчма да се видим. организацията за едно такова събитие е огромна. тези две събития нещо не си ги представям
:roll:
авторите на темата какви идеи имат за Този по-различен ден?
за да се види колко хора ще могат да се организират да дойдат, други само да пратят нещо на децата, да преспят някъде там или и тогава вечерта да се видят с повече колеги. може би ви се струва рано, но така се инициира активност според мен, с повече информация :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 21 сеп 2008 16:13

Колега, във Видин организацията пропадна поради липса на интерес, като че ли за Варна има по-голям. Не виждам смисъл да организираме и двете успоредно, смятам, че е по-добре първо едното, после другото. Сега отиваме във Варна, пък догодина - Видин. Това го писах и в двете теми, ама кой да чете :roll:
За Варна става въпрос за детско отделение (мисля, че беше за онко-болни) на болница. Идеята с пликчето смятам е добра и предполагам ще я реализираме с бюджета, събран от всички дарения.
Относно идеята аз така го виждам:
Сутринта се вдигаме от София, Видин, Благоевград, Пловдив и всички градове хора, палим колите и носим всичко към Варна. Колкото повече хора - толкова по-добре. Въпреки че сме авто-форум смятам, че е добре да има повече хора, а не повече коли! Стигаме там, носим играчки, филми и т.н., раздаваме подаръци на малчуганите (за бройка предполагам да питаме когато знаем точна дата!), стоим известно време там да ги позабавляваме и преди да си тръгнем се събираме в някоя кръчма за час-два, да пийнем по кафенце, количка, да хапнем и след това палим колите на обратно.
Вярно е по-добре с преспиване, но не всеки може да отдели пари за нощувка, особено на морето :) Вярно, че не е сезона, но все пак...

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 21 сеп 2008 16:34

ISRalien, и аз съм насреща да помагам с каквото мога.... :oops: :D

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 21 сеп 2008 16:36

ISRalien написа:Колега...

Колежка е ;)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 23 сеп 2008 10:47

joser написа:много моля организаторите на двете мероприятия:
... :)

Привет на Пловдив team.
Позволявам си да пиша, защото съм в течение на нещата от зараждането на идеята, която колегата ми сподели в началото на август т.г.
С Rijo се видяхме във Варна и предадох първата пратка :) от rojo. Колегата беше посочил възрастовия диапазон на децата в това болнично заведение и смятаме след като се съберат нещата, от които най-вече имат нужда и наистина биха ги зарадвали да бъдат разпределени така, че да бъдат подарени индивидуално. Поради тази причина според мен е по-добре да се събират предвидените дарения във Варна, а не да се разчита на организация в самия ден когато ще се ходи. Няма лошо някои колеги, които не са успяли да изпратят по-рано това, което биха искали да дадат на децата да го донесат направо там, но нека да е по-скоро изключение, за да може пликовете за всяко дете е да е подготвен предварително.
Тъй като това не е Дом за деца, а отделение в болница, нормално е броят да не е твърдо постоянен(не че в Домовете не се променя) и някой пациент да бъде изписан, да бъде приет нов, а друг преместен и т.н., така че ако днес са 12, то след седмица не се знае колко ще са. За нас предполагам е важно да знаем ориентировъчно колко са. Ще се поддържа връзка, така че в седмицата непосредствено преди мероприятието да се подготвят и разпределят нещата за дарението точно.
Относно масовостта на мерипроиятието си мисля, че това зависи и от помещението, в което могат да ни приемат. Представете си ситуация, около 12-14 деца и 40-45 дарители :woooow: ??? На никой, който желае да бъде там не може да му се забрани, но според мен не необходимо, а и редно толкова хора да влязат в едно от отделенията в болницата(има санитарно-хигиенни изисквания, за тишина, ред), :wink: то ще си изглежда като нашествие. От друга страна знаете, че там си има и режим на лечебните, лекарствени процедури и дори и да ни се иска вероятно не би могло да се стои с часове. Но нека все пак колегата уточни това.
В Белоградчик бяхме около 10-тина колеги, а децата ок 40.
Иначе идеята да се съберем в някое заведение след посещението е добра, а и може да се организира въпроса за преспиването, така че пътувалите отдалеч да си отпочинат от пътя и да може спокойно да се полее мероприятието.

Последна промяна от Dpop на Сря 24 сеп 2008 10:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 23 сеп 2008 10:59

Има ли колеги от Варна с вили/свободни апартаменти в околността?
Смятам, че парите, които бихме дали за нощувка е по-добре да ги дадем за още играчки. Обещавам, че ако се организира масово преспиване по вили/апартаменти на колеги, ще се погрижа да оставя мястото в същия вид, в който съм се настанил...
Ако не е удачно да се изтърсим много хора може да отидем до Видин една част, а за Варна просто да изпратим филми/играчки и т.н.? За Видин - имам вила на 12 км от Видин с около 10 места за спане (на легла) и неограничен брой на земята :lol:

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Вто 23 сеп 2008 20:04

Такаа ... Градивната критика е винаги дорбе дошла. Както каза Dpop става въпрос за болнично отделение - има текучество. Колко души има в ортопедичното отделение на Пирогов? Та, joser, ще се радвам на съветите ти - от предната тема разбрах, че имаш опит с това.

Определено няма да гвърлим 2 чувала и да си бием камшика. Преди самото мероприятие ще говоря с завеждащата отделение кое време ще е най - подходящо, колко души могат да влязат и колко време ще може да останем. Ще имам тази информация скоро. Сега д-р. Калева е в отпуска.

Що се отнася за мятането по кръчните ... едва ли ще се тръгнем да се напукаме като мастии в 12 на обяд. Миналага година на Здравец се получи доста културно. Отидохме към 20:00. 15 лева нощувка, още толкова за ядене и пиене. Това вече ще го уточня с колегите от Варна, чакам Insect да се появи.

Искам да благодатя на rojo и cherinski - миналата седмица взех играчките от тях.

Едит: Благодаря на Vizor, че закачи темата.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Нед 28 сеп 2008 14:05

за мен е важно да има повече информация по темата. след като в болничното отделение изпишат някого, той къде отива? има ли родители? близки?
смятате ли, че ще се зарадват на едно такова посещение? и след като това е болница, има ли смисъл да организираме едно такова ходене до там? всеки може да прати нещо до Варна, само дайте адрес, на който да се изпращат играчките и другите неща. аз ако отида във Варна, предполагам това важи за доста хора тук, нали не си мислите, че ще ви чакам в някоя вила или във фоайето на болницата. отиват колкото хора се разрешат от ръководството на отделението в уречен час при децата и това е изглежда :roll:
никой ли не е ходил в отделението, да опише обстановката поне, може ли да се направи изненада за децата там, имат ли ограничения за храна и тн.
за Видин, да се каже кой дом, има ли връзка с шефа на дома, колко деца са, кой се грижи за тях, имат ли спонсор или наистина са изоставени, снимки, ако има, колко деца са, от ръководството съгласни ли са на посещение при децата, просто повече информация.
п.п.1 на празници не обичам да ходя на такива места, тогава за тях се сещат политиците... а аз не съм политик.
аз ли съм тъпа и не мога да разбера къде и защо искате да отидем?
дайте някакъв линк или заглавие на дома, ако може, просто повече инфо.
п.п.2 издават се такива документи за дарение и в това няма нищо лошо. ако и клубът участва като такъв е съвсем желателно ;)
за такива мероприятия имате и моята подкрепа само да съм наясно какво е точно мероприятието.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 29 сеп 2008 14:41

Колежке, писах по-горе, че поддържам (поддържах) връзка с главната счетоводителка на дома във Видин. Изоставих идеята с оглед да концентрираме усилията (и финансите) си към дома във Варна. За това и отмених ходенето до дома. Снимки на децата казаха, че е забранено да се правят (логично), но на помещенията може. Относно ходенето по празници може и да го отложим, просто за тогава сметнах за добре. Не искам да обидя никой с названието "политик".

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пон 29 сеп 2008 20:15

значи към Варна?
може ли да дадете адрес, ако трябва и на лични до определена дата, например другия месец или ноември, да се изпращат нещата за децата, които сте изброили по-горе. да се реши колко хора ще отидат до отделението, 4 или 5, да се определи дата, съгласувана с шефството на болницата, предполагам. не знам дали ще е клубна инициатива, условията май са други. но който има желание, винаги може да се отзове. и ако има адрес и крайна дата, организирано да се предадат нещата при децата. но те се радват и на отношение. затова питах дали не може да се подготви изненада там, дори и от куклен театър хора или аниматори двама Макс и Мориц да се наемат да направят смешки, знам ли и аз какво е позволено там. не ми стана ясно и затова зададох въпроса.

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Пон 29 сеп 2008 21:19

До края на седмицата трябва да ходя до там, за да оставя няколко компютър. Завеждащата отделение не беше в България за известно време. Ще кача и нови снимки.
joser: не се притеснявай, това ще е изцяло клубна проява. Предложих да е преди Коледа, защото ремонтните работи започват в началото на Ноември и ще приключат за около месец - груби сметки. Със скоростта, с която се движи всичко ме съмнява да успеем да се организираме за края на Октомври. Плюс това, края на годината е време, в което хората си взимат някой друг почивен ден и има възможност повече колеги да дойдат.

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Пет 03 окт 2008 22:48

Вчета пак бях там. Говорих с лекарите. Казаха, че ще могат да ни приемат на 19ти декември. Децата имат режим, но ако кажем в колко часа ще дойдем и искаме да има програма или нещо от сорта ще се съобразят с нас. Само не уточнихме дали има ограничения в храните.
Може да влезем 10 - 15 души.

Нещо важно, което ме помолиха - да не изпращаме играчки, които са прекалено стари, лекьосани и т.н. Имали са подобни случки и се е получавало кофти, разбираемо защо.

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Пон 06 окт 2008 2:29

Малко нови снимки.
Изображение
Изображение
Изображение
Останалите - тук.

Колеги, имам чувството, че само аз си чета и пиша темата. Никакво развитие ...

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 06 окт 2008 7:33

От мен филми. И да не мога да вляза ще гледам да дойда във Варна... С организацията каквото мога ще помогна!

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пон 06 окт 2008 21:29

темата наистина е важна и е добре и ние самите да я направим такава.
ясно е, че грижата за всеки е на всеки, не може да чакаме другия да направи нещо.
rijo, събери си горните три поста в един и ще видиш колко нормална ще ти изглежда обстановката в темата ;)
това беше малко извън  сега по:
уточнена е дата - още не е ясна! 19 декември. редно е да се пусне анкета с желаещи и можещи да се вдигнат до Варна на тази дата. ако от там е фиксирана наистина само тази дата, може да се пусне отделна тема за 19ти, програма и кой ще пътува натам, предполагам – няколко седмици преди събитието.
програма – още няма! – добре е да се знае имат ли децата ограничение в храната и какво, за да се знае какво ще се купи за самия ден и за подаръчетата. балоните и другите залъгалки няма да са проблем, но ако имаме други „фокуси” е добре да знаем с колко време се разполага за посещението. може ли да се огранизира прожекция на някой диск с клипчета от събора на Рожен, от някой шампионат, така че всички деца да го видят, кои сме, какво е VW и тн. може ли сами да си осигурим тази техника там или има?
индивидуалните подаръци трябва да са приготвени предварително и да се раздадат на всяко детенце.
последно от това ли имат нужда, което сте писали по-напред?
ще се събират ли пари? 2,3 кой колкото даде лв. не е ясно! за да закупим с тях например по една плюшена играчка и книжка за оцветяване или друго за всяко дете.
докога и къде ще се събират нещата –адрес или човек – това Dpop ли ще е?
редно е и в темата да се пише в едно мнение и да се ъпдейтва информацията какво е събрано като играчки, пъзели, моливи и т.н. да има отчетност, някой може да не иска да се пише името му, но да има какво е пратил.
и тук се обръщам към инициаторите: от каква помощ се нуждаете? какво очаквате от форумци и от клуба? не ми стана ясно. :? може ли да говорите с шефката на отделението в УМБАЛа за:
1. позволената храна и напитки за децата;
2. евентуално още една дата освен 19ти;
3. къде смятат да се видим децата, във всяка стая или общо помещение или другаде;
ще се организира ли нощувка? това може да се разбере от анкетата. да се фиксира такова време с отделението, че срещата да не пречи на работата в отделението, но и да не поставя пътуващите в рискови ситуации да бързат като луди по пътищата на България.
от снимките се вижда, че някой се е опитал да прави ремонт, но това не е ноемврийският планиран, нали? по ремонта, предполагам, не сте се ангажирали, които сте говорили с шефката, за да не очаква нещо голямо от нас.
п.п. да завърша пак с обръщение:
rijo, какво имаше предвид под „изцяло клубна проява”?
извинявам се за многото неща горе, дано е ясно.

Върни се в “Организационен”