За конструктивни предложения към админи и модове

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 07 апр 2006 9:11

Vasseto написа:Мисля че от толкова много четене са забравили да се усмихват.

не Васе не е така.
виж: :D :) :P :xaxaxa mhihi :yahoo: :beer

не се усмихвам от безпочвените обвинения,язвителните нападки и обидите.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 07 апр 2006 9:15

Моля Ви само за едно:На всяко зло с добро.
Ако не стане то тогава няма смисъл.

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пет 07 апр 2006 9:35

Имам предложение отностно подреждането на старите теми така, че да не се налага преглеждането на 50+ страници от определен форум - както например е в ОФФ-ТОПИК или Технически Форум за VW GOLF. Предложението ми е свръзано с групиране на старите теми по подобен начин, както в Outlook-а:
-или по дата - предна седмица, преди 2 седмици, предишен месец;
-или по кой е отворил темата;
-или по заглавие, което обаче ми се струва по-трудно;
-или по брой мнения в остарелите теми.
Така предполагам ще има по-малко страници да се преглеждат от съответния форум и няколко групи, в който да се търси. Предложението е свързано и с това, че в определени случаи търсачката връща доста повече резулати и се губя, когато търся нещо - предполагам не съм само аз, за което ми говори честото отваряне на дублиращи теми.
Не знам доколко е осъществима идеята, тъй като може би трябва преработка на php кода на форума, а също и доста обсъждане възможно ли е, как и заслужава ли си?!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 07 апр 2006 9:53

madmen написа:Идея от един друг форум които е на IPB, не знам дали е реализируемо тук:
Потребителите получават предупреждения за системни нарушения на правилата, обиди и т.н., които са организирани така:
1во нарушение - warn 20%
2ро нарушение - warn 40%
3то нарушение - warn 60%
4то нарушение - warn 80%-предупреждение за бан
5то нарушение - бан за седмица, ако е без извинение за по-дълго.
Предупрежденията са в профила и всеки потребител си ги вижда сам за себе си(е виждат ги и тези с права за това).
Понеже съм модер. там искам да споделя че е доста по-проста схемата и много по-лесна. Повечето потребители си извличат поука овреме, вместо да им се правят милион забележки и в един момент да се правят на мъченици след като ги отмаам за седмица....

Тази идея е много добра. Освен това мисля че ще бъде добре когато някой е с предопреждение или с бан да се публикуват резултатите от гласуването но в проценти за да няма лични взаимоотношения. По този начин мисля че потребителите които са за наказани или вече е в сила, нямат да имат право да се вълнуват.
Все пак равновесието във форума са дължи на правоимащите :!:

П.П. Освен всичко искам да кажа че е добре всички да внимаваме за нарушения на правилата и да съобщаваме за това на модераторите, а те от своя страна да вземат решения.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 07 апр 2006 10:09

да доразвия темата на колегата от по-горе
Трябва повече прозрачност, не действайте хаотично и на момента да се запушват дупки...
Проблема, ако има такъв, с дисциплината ще се реши постепенно и с времето, не изпадайте дотам, че да се оправдавате за действията си. Ако те са добре аргументирани, няма да има нужда от оправдания. За добра аргументация, обаче е нужно информация и двустранна чуваемост. Тази чуваемост ни избяга в момента, надявам се да се върне.
Примера с бана на адвоката, беше явен знак, че не знаехте как да го направите и по какъв начин, затова тръгнаха тези слухове и дрязги. Не коментирам дали е справедлив или не.
Втория бан, беше по-добре аргументиран и процедурата беше по-добра. Пак не коментирам за спрадевдливостта, най-малкото защото не съм наясно с всички факти и обстоятелства.
Повече мислете преди да действате и най-вече винаги се аргувентирайте, тогава ще имате разбиране и няма да има сръдни и хиляди заключени теми на обидени потребители.
Казвам го всичко това от опита си от 8 години работа с хора и като един от най-старите потребители на форума
Със здраве, по-малко нерви и духа ще се върне....надявам се

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 07 апр 2006 10:28

Vasseto написа:Пуснете да се вижда шушу-мушу.

Това не е конструктивно предложение и мисля, че е повлияно от любопитството ти само (и не само твоето).

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 07 апр 2006 10:41

Pichagа написа:да доразвия темата на колегата от по-горе
Трябва повече прозрачност, не действайте хаотично и на момента да се запушват дупки...
Проблема, ако има такъв, с дисциплината ще се реши постепенно и с времето, не изпадайте дотам, че да се оправдавате за действията си. Ако те са добре аргументирани, няма да има нужда от оправдания. За добра аргументация, обаче е нужно информация и двустранна чуваемост. Тази чуваемост ни избяга в момента, надявам се да се върне.
Примера с бана на адвоката, беше явен знак, че не знаехте как да го направите и по какъв начин, затова тръгнаха тези слухове и дрязги. Не коментирам дали е справедлив или не.
Втория бан, беше по-добре аргументиран и процедурата беше по-добра. Пак не коментирам за спрадевдливостта, най-малкото защото не съм наясно с всички факти и обстоятелства.
Повече мислете преди да действате и най-вече винаги се аргувентирайте, тогава ще имате разбиране и няма да има сръдни и хиляди заключени теми на обидени потребители.
Казвам го всичко това от опита си от 8 години работа с хора и като един от най-старите потребители на форума
Със здраве, по-малко нерви и духа ще се върне....надявам се

Напълно те подкрепям.Сигурно аз не успях да намеря подходящите думи ,но ти го направи много добре

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 07 апр 2006 10:47

Значи не съм нито от най-умния или най-стария, най-активия или най-праведния, но ще си позволя да изразя мнение. Позволявам си го защото съм по форумите от времето когато компютър и интернет беше интересна и екзотична дума. По същество. Този форум е специализиран и предполага по близка връзка между участниците в него. Грешно е според мен да се действа,заключва,трие без обяснение когато става въпрос за взето решение по отношение на Юзер по питане на Юзер и т.н. И причината е точно тази която споменах това не е форум за шир-потреба. Най малкото с една тема закачена отгоре в организационен може да се пише кой защо как и за какво е наказан.
Така ще се избегне доста от напрежението и дискусиите които пораждат едно такова решение. Също така мисля че когато се дискутират някакви подобни проблеми е по-редно да се местят в организационен и да не се заключват кой иска да си каже мнението кой иска да се "наиграе". Просто е задължително да има обратна връзка в такъв тип форуми. Към тоягата задължително трябва да върви и моркова.

Последна промяна от silent на Пет 07 апр 2006 10:58, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пет 07 апр 2006 10:51

Правилно.
Ето ви пример - http://www.comexgroup.com/forums/index.php - раздел

Администраторе/Модераторе.... ЗАЩО?
За наказаните.... и жалващите се.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 07 апр 2006 11:12

Така добре искате да не се заключва.. или трие, щото е чисто технически...
ОК..
Ами какво би станало, ако поздравя на някой майка му...?
Или се види, че е поста е чиста проба драка?
...
или на теб ти е нажежено, и спечено и си попитай как да си направя тва,
и в един момент некой влезе и ти каже.. абе ти луд лиси .. кво се занимаваш .. продавай колата...

ето ви реални случай..които трябва да могат да влязат в правила, така че да мога да заключвам по някакви правила? а не по лично усмотрение...
не че то не е свързано с текуюите правила..

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 07 апр 2006 11:16

Абе Will никой не е казал да не се заключват темите , или да не се банват юзъри.Но просто когато стане нека да има някакво логично обяснение.Сега някой напсувал Даскала той сеизрепчил и айде бан

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 07 апр 2006 11:23

dready написа:Абе Will никой не е казал да не се заключват темите , или да не се банват юзъри.Но просто когато стане нека да има някакво логично обяснение.Сега някой напсувал Даскала той сеизрепчил и айде бан

Ами най-малкото точно заради това беше направено
мод едитед..
Да видиш кой е моднал.. и лично..

На практика като заключвам 99% казвам защо.. който има доводи и аргументи добре дошъл на лични...

Но проблема явно идва от това, че нашите и вашите критерии са различни..

Но наистина един такъв раздел "Алоо модовете" има железен смисъл..
па да видим колко ще се пише там...

ЗА прочистването на теми.. също е много важно. .какво според вас трябва да се трие?

Да това че не излезнахме със становище за адвокатина .. е голяма грешка наистина.. но поне днес мисля че му изтича предупреждението...

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 07 апр 2006 11:32

Хора псувайте се един друг,бийте се и други гадни работи,НО.....има си лични,телефони,кю и доста различни форми на комуникация.....Защо потребителите от форума из цяла България трябва да четат спорове за това кой е по-по най и кой е по-умен и по-велик от който и да е друг!Винаги съм призовавал за цивилизована комуникация и уважаване на правото на мнение!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 07 апр 2006 11:33

веселин написа:.Защо потребителите от форума из цяла България трябва да четат спорове за това кой е по-по най и кой е по-умен и по-велик от който и да е друг!Винаги съм призовавал за цивилизована комуникация и уважаване на правото на мнение!

Именно!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 07 апр 2006 11:39

wili98 написа:[Да това че не излезнахме със становище за адвокатина .. е голяма грешка наистина...

Еи това трябваше да се чуе!

Само съвет полека с катанеца - по-добре е да оставиш темата дори и да излиза от контекста на въпроса понякога, отколкото да "отмааш" нещо което може да се доразвие.
п.с. Вчера в две теми докато отговоря и ги беше :lock:

Върни се в “Организационен”