Здравейте, колеги. Останах с доста противоречиви впечатления от събора тази година. Нямаше да споделя разочарованието си от отделни хора и най-вече от чепеларската Bonibon "тунинг" група, ако не бях получил следното лично съобщение от geniboy днес:
"Видяхме, че имаш пари, за да си купиш АТВ и да си покажеш липсата на възпитание пред всички тези хора, дошли на този събор, но видяхме че НЯМАШ ПАРИ за да си купиш жилетка и пожарогасител. Ние ли да съберем и да ти ги купим или можеш и сам да се оправиш

"
Сега ми стана ясно защо на връщане в Чепеларе ме спря полиция и ми направи абсурдна проверка: цялостна проба на светлините, да не изреждам подробно; аптечка; триъгълник; пожарогасител; жилетка; апаратче за изкуствено дишане, и най-интересното, накара ме да отворя предния капак за сверка на шасито; проверка на лични документи на мен и Драго (kozunak). От изброените неща не можах да извадя жилетка, а пожарогасителят ми беше малък пластмасов флакон, а полицаят попита "Нямаш ли голям?" После погледна гумите на пикапа, те са нови, затова не можа да каже нищо и поиска документите за АТВ-то. Разбира се, размина ми се, за нещастие на някои хора. Явно е, че тарашът е поръчан, не си го помислих през целия път към София, но след като отворих форума ми се изясни.
По отношение на АТВ-то, пречеше на някои от присъстващите, беше им шумно, а зарята и стрелянето с пистолет, биенето на тъпани и силната музика не им пречеше. Сигурно и те ако си купят АТВ ще свикнат с този шум и вече няма да им пречи и май точно това им беше проблемът. А все пак, не сме ли отишли на този събор да се забавляваме?! Лично аз половината от времето го изкарах в разпри и без вина станах виновен. Получих и доста заплахи за рязане на гуми, взимане на ключ, късане на глава и викане на полиция.
Браво, чепеларци! Злобата ходи по хората. Уж сте съседи на смолянчани, а не можете да се мерите с гостоприемството им и добронамереността им. На тези събори обмяната на опит е важна, но явно вие сте сметнали, че на вас не ви е нужна, достатъчно е да е ниска и ръждива... и Bonibon.

И все пак, игнорирайки всичко това, изкарах един хубав уикенд, видях се с приятели и се забавлявах в Смолян за пореден път.