За конструктивни предложения към админи и модове

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: За конструктивни предложения към админи и модове

Мнениеот ABSOLUT » Съб 13 ное 2010 10:42

rosy написа:...

Роси, каквото и да казваш, каквито и "оригинални" текстове да пускаш, си ни ясен вече. Нито си тука заради марката, нито заради клуба, нито заради техническата взаимопомощ. Ти си човек търсещ внимание, правещ се на интересен. То не бяха от тъпи, по-тъпи темите ти, анкети, двусмислени заглавия....
И понеже има известен брой "почитатели" на "хитроумията" ти, се надъхваш и си казваш, еййй къв съм готин.
Ама тия неща си ги пробутвай в кварталното кафе в слънчевата съботна сутрин.
Не е лошо човек да е оборотен, ама в един момент, като прекали, колектива следва да му го нацепи лекинко за да се осъзнае. На тебе ти бяха отправени много намеци, ти не се съобрази, еми какво очакваш, да бъдеш търпян години наред ли. Имало е и преди такива като тебе, вече ги няма. Сигурно ще се появят и занапред други...
Твоя изказ много ми прилича на този тип младежки закачки, "ташаци", уличен тип говор, който в една работна среда например, няма място и изглежда детински. А съм сигурен, че си си сериозен човек, но и затова не мога да проумея защо не намираш границата и защо сам се прецакваш.
И да, има шуробаджанащина, и да, трябва да има. Защото хора, които се познават, хора които участват активно, хора които помагат на живо, хора които се срещат, общуват по полезни въпроси и теми, естествено е да има по-различно отношение към тях от страна на форума (разбирай правилата), като естествено и те имат по-отговорно отношение към форума (правилата).

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Съб 13 ное 2010 10:44

dobrin написа:Всяко повръщане (спам), дори там, е забранено...

...за някои само.
Логично е, че домакина трябва да си пази къщичката, но на моменти се получава тъпо повръщане, което дразни останалите повръщащи.
(Които между другото търпят и гледат как домакините вършат същото, за което те са в "кенефа").Та конструктивното е да се замислят малко домакините и да се държат на нивото, което се очаква от тях, за да няма излишни разправии в общата къщичка.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 13 ное 2010 10:51

Писал съм го и преди - използвайте системата за доклади. И не ми казвайте, че някой си ги трие, защото админите всичко виждат, дори изтритите доклади.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Съб 13 ное 2010 10:55

Ооо, тъкмо ме подсети.
Давам веднага още един пример:
Пускам доклад за тъп спам на член на клуба, бивш модератор.В момента не е такъв.След малко получавам ЛС от същия потребител да не се занимавам с глупости и дали си нямам друга работа.
За какво говорим тук?Искате да имаме доверие в системата за доклади?Това няма как да стане, след като очевидно някой му "спуска" , че съм го "натопил" и доклада се потулва някъде.

ЕДИТ:Това не знаех, че е така, признавам.
Само може да ме радва, че досега никой не ме е докладвал :)
А как така като не знае и не вижда от кого е доклада, ми пуска лично на мен??

? :arrow:

Последна промяна от Nafta на Вто 16 ное 2010 20:53, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 13 ное 2010 11:01

Хаха, всеки вижда, че има доклад на дадено мнение, но не вижда от кого е.
Освен това, винаги може да има ЛС до админ, което никой не може да изтрие.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 13 ное 2010 18:01

KirilGeorgiev написа:Като има правило че не могат да се пускат повече от 3 обяви в продава някой изобщо гледа ли ги?

Като се види потребител с повече от 3 обяви, може да се пусне доклад в една от темите му. Веднага ще бъдат взети мерки.

П.П. Интересно как само на шепа хора не им харесва начинът на контрол за спазване на правилата на форума. И оооо виж ти - точно тази шепа хора са с най-много предупреждения. mhihi

Защо ли не се оплакват хилядите други потребители, за които форумът е полезен именно защото тук има ред? :?:

То и в затвора всички са невинни и несправедливо са там mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 13 ное 2010 19:10

Vlad777 написа:П.П. Интересно как само на шепа хора не им харесва начинът на контрол за спазване на правилата на форума. И оооо виж ти - точно тази шепа хора са с най-много предупреждения. mhihi

Защо ли не се оплакват хилядите други потребители, за които форумът е полезен именно защото тук има ред? :?:

То и в затвора всички са невинни и несправедливо са там mhihi mhihi mhihi

Защото живота продължава,а имено и други се оплаквали,ама като видят че няма управия и сега си мълчат.Други вече не влизат почти в форума и ако влезнат само разглеждат,има и други,които даже не искат да се запишат в форума и само четат като гости.Така може би и ще стане с тези шепа хора.Така живота ще си върви и така ще дойдат нови шепа хора и те ще станат черни че се оплакват и някой с повече власт ще им обяснява:
Интересно как само на шепа хора не им харесва начинът на контрол за спазване на правилата на форума. И оооо виж ти - точно тази шепа хора са с най-много предупреждения. mhihi
И така ще се завърта колелото,докато едната страна не каже:
Наистина нещо куца,но къде,при нас ли или при другите :012:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 13 ное 2010 19:40

Едно нещо е най-интересно - защо ли потребителите на форума продължават да растат? И много странно, вече са 67 000 + ... И не са неактивни, неактивните се трият. Може би все някой трябва да се замисли и над този въпрос.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Съб 13 ное 2010 19:50

Имам конструктивно предложение.
Когато член на екипа управляващ форума отговаря на потребител в тази сериозна тема, да се опитва да го прави без ирония и подигравателен тон.

Например Добрин и на най идиотския пост отговаря изключително премерено и убедително.

Иначе Влади извинявай, че някога твой пост го вкарах в темата за неграмотните. Искам да се извиня и на един друг модератор, че му написах едни цени. Съжалявам, ако не го бях направил никога нямаше да имам рекордния брой :да:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 13 ное 2010 20:09

добрине, много добре знаеш колко качествени хора, с знания и умения напуснаха форума за последните няколко години.
без да се замислям се сещам поне за 10. тези хора никога няма да се върнат поради ред причини, не малко от които са пряко свързанио с ръководството.
недей да разчиташ на брояча с регистрираните потебители, 99% от тях са или мъртви души или не ти трябват във форума. не защитатвам никой персонално, просто ми се иска общуването с началниците да бъде не толкова еднопосочно. не понасям подобен сорт отношения, щом съм началник само моята дума трябва да се чува. та така...

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Съб 13 ное 2010 20:23

dobrin написа:Едно нещо е най-интересно - защо ли потребителите на форума продължават да растат? И много странно, вече са 67 000 + ... И не са неактивни, неактивните се трият. Може би все някой трябва да се замисли и над този въпрос.

Поради три причини, все повече хора имат нет, VW е еднa от най-известните марки в света и е нормално да генерира интерес, и свободна регистрация. От тези 67 000+, 66 500 сигурно въобще не знаят, че има УС, правилник, ред, дисциплина и т.н., тоест цялата тази организация, с която с право се гордеете но 97% от регистрираните едва ли се вълнуват.

Извинявам се за оффа

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 13 ное 2010 21:25

хубаво е да има доклади, хубаво е да има такава тема /много от вас изобщо не знаят поради какви причини тя се създаде, както и за автора и/, хубаво е да има плурализъм, но демокрация на 100% не е имало и в древна Гърция там на агората...
аз съм от първият ден на този форум-ПЪРВИЯТ, когато бяхме 20-30 човека, дълго време за един форум нямаше модератори-първите се появиха къмто юни юли 2004-един от които е Драго...първо бяха 4-5 човека+1 админ, който повечето от вас не го знаят, после се появи втори админ Васил, после трети Вили 98, модовете се увеличиха, а аз си спамех, когато вие не сте имали книжки :mrgreen: съответно получавах набиване на канчето, но бяхме 300 човека...после станахме 20 -30000 и стана вече страшно, анархията набираше сили старите спамери /имена няма да споменавам, че повечето са модератори сега :mrgreen: / изнемогвахме ат наплива на нови и бесни неспазващи никакви правила спамери, преживяхме и нападание на спамери около 20 човека от Ауди клуб-върнахме им го тъпкано после...нещата се развиваха, клуб се сформира и регистрира, нещата се разраснаха, купихве си сървър-първо с наши лични пари-по 10-20-1000 лева, да имашеу и такива хора, които дадоха тия пари, без да питат, мрънкат и искат нищо...пак напред вървяха нещата...мод екипа се увеличи, членовете също, юзерите също...конторола става все по-труден и трудоемък-никой от нас не взима пара за това и си къса от времето-прави го заради идеята и заради кефа да е част от тая организация...засега има ред, няма фашистки режим, няма лов на вещици, няма саморазправа във виртуален смисъл разбира се. Засега е добре, на мен лично ми харесва и ще поагам усилия и занапред да е така. Да има шуробаджанащина-Роси и Изр са типичен пример. Ако бяха някои други юзъри да са отнесли бана отдавна и да смче ги забравили. Те си знаят за какво и защо. Има и други разбира се, но те двамата са писали тук и ми направи впечатление. Така че пускайти си тука мнеията, пишете,но помнете, че да даваш акъл е по-лесно, а управлението е трудно. Хора сме грешим, затоа пускайте доклади, пускайте тука мнения-всичко се чете и преценява. Но 5 човека редовно да мрънкат и нищо да не предлагат като алтернатива е досадно, несериозно и детинско. Благодаря :mrgreen:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 13 ное 2010 22:14

Pichaga написа:хубаво е да има доклади, хубаво е да има такава тема /много от вас изобщо не знаят поради какви причини тя се създаде, както и за автора и/, хубаво е да има плурализъм, но демокрация на 100% не е имало и в древна Гърция там на агората...
аз съм от първият ден на този форум-ПЪРВИЯТ, когато бяхме 20-30 човека, дълго време за един форум нямаше модератори-първите се появиха къмто юни юли 2004-един от които е Драго...първо бяха 4-5 човека+1 админ, който повечето от вас не го знаят, после се появи втори админ Васил, после трети Вили 98, модовете се увеличиха, а аз си спамех, когато вие не сте имали книжки :mrgreen: съответно получавах набиване на канчето, но бяхме 300 човека...после станахме 20 -30000 и стана вече страшно, анархията набираше сили старите спамери /имена няма да споменавам, че повечето са модератори сега :mrgreen: / изнемогвахме ат наплива на нови и бесни неспазващи никакви правила спамери, преживяхме и нападание на спамери около 20 човека от Ауди клуб-върнахме им го тъпкано после...нещата се развиваха, клуб се сформира и регистрира, нещата се разраснаха, купихве си сървър-първо с наши лични пари-по 10-20-1000 лева, да имашеу и такива хора, които дадоха тия пари, без да питат, мрънкат и искат нищо...пак напред вървяха нещата...мод екипа се увеличи, членовете също, юзерите също...конторола става все по-труден и трудоемък-никой от нас не взима пара за това и си къса от времето-прави го заради идеята и заради кефа да е част от тая организация...засега има ред, няма фашистки режим, няма лов на вещици, няма саморазправа във виртуален смисъл разбира се. Засега е добре, на мен лично ми харесва и ще поагам усилия и занапред да е така. Да има шуробаджанащина-Роси и Изр са типичен пример. Ако бяха някои други юзъри да са отнесли бана отдавна и да смче ги забравили. Те си знаят за какво и защо. Има и други разбира се, но те двамата са писали тук и ми направи впечатление. Така че пускайти си тука мнеията, пишете,но помнете, че да даваш акъл е по-лесно, а управлението е трудно. Хора сме грешим, затоа пускайте доклади, пускайте тука мнения-всичко се чете и преценява. Но 5 човека редовно да мрънкат и нищо да не предлагат като алтернатива е досадно, несериозно и детинско. Благодаря :mrgreen:
:012:
моля, стана ми драго като си спомних :kissy:

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Съб 13 ное 2010 23:05

Преди да започна, кратка информация за тези котио ще решат да се направят на интересни:

Регистриран съм на 27.03.2007. До тук имам 210 мнения 46% от които са във ОФФ раздела.
Останалата част е в техническия форум за голф. Никога не съм пускал тема в ОФФ-а.
Коментирам в оффа само когато не съм съгласен с някоя изцепка.
Често влизам във Форума.

Относно педупрежденията:

Предлагам предупрежденията също да се гласуват от фиксиран брой членове на екипа на форума. Субективният фактор намалява драстично с увеличаване броя на хора които гласуват решението. Дали това е приложимо може да се разбере много бързо. Модераторите имат представа горе долу колко предупреждения правят във форума на ден.
Спрямо това число се преценява дали ще има време да тези предупреждения да се гласуват и колко човека ще участват в гласуването. Могат да се направят и няколко групи които да гласуват предупрежденията.

По този начин възможността, да се вземе решение само от лични подбуди е много малък.

Предложението ми е мотивирано от факта че съм получвал няколко предупреждения от модератор на форума, които са били провокирани от чисто лични подбуди. Последваха и провокативни съобщения на ЛС, които да ме плъзнат по наклона. Някои от тях даже бяха изтрити от него. Въпросният модератор вече няма права в този форум. Което го направи едно по-хубаво място :)

Относно ОФФтопик раздела, подраздел Други:

Самото съществуване на раздела и неговите правила създадоха така наречните царе на офф-а. Много ярък пример е колегата, за когото става дума в последните постове тук. Човек който, както каза и колегата преди мен, няма никакъв интерес било то към марката или идеята на клуба, но въпреки това има хиляди мнения във форума. Единственото му поле за изява е въпросния раздел. От скоро вече и борец за правата на юзърите във форума. Най-яркия пример, но не единстевен.

Тъй като споменах правилата на раздела:

Предлагам в раздела да могат да се пускат теми които нямат пряка връзка с марката, но имат връзка с автомобилизма. Примери:
Новини и интересна информация от автомобилната индустрия, от автомобилните спортове, хобита на съфорумци свързани с марката или автомобилизма като цяло(например темата за matchbox) и много други в този ред на мисли...
Също така теми котио се отнасят пряко към юзъри от форума. Примери:
Еди кой си закъсал еди къде си и има нужда от помощ...

Темите за рожденни дни, поздравления и благодарности предлагам да се обединят в две теми:
Тема за поздравления и пожелания
Тема за благодарности

В тези теми, взеки може да поздави някой, който има рожден ден, не с тема а с мнение.

Защо ли? Гледах наскоро една тема за рожден ден която беше стигнала 5 страници, 90% от мненията емотикони. Голяма част от хората писали там според мен даже не познаваха лично рожденника. За мен поздравленията и пожеланията за рожден ден са лични. Какво значение има че Сульо и Пульо които даже не познавате са ви пуснали емотка в темата във форума?

Така ще се избегне главоломното пускане на теми за честитки в които все едни и същи хора праскат емотки и трупат мнения. Поздравите ще станат по-лични. Защото за да поздравиш, ще трябва да си се сетил за рождения ден (сиреч най-малкото познаваш човека) и да си пуснал мнение. А не да следиш кога ще излезне тема за честитка и да напраскаш емотките.

Като стана въпрос за трупането на мнения...

Често като влезна късно вечер във форума виждам, че последните по активност теми са честитки. Последните мнения в тези теми са на един и същи човек, който е влезнал да направи норматива мнения за деня. Ако сте забелязали, когато някой го измамят първите мнения са "препоръки" как този човек да не бъде излъган отново. Най-честата от тях е "Е па гледай че е с 2 мнения във форума, как може да купиш нещо от него". Тук искам да попитам, тези с 500 мнения емотки по-сигурни ли са?

Предлагам мнения да се трупат в всички други раздели освен офф-а. Така ще се вижда кой всъщност е дошъл тук от страстта към марката и кой за спам.

За шуробаджанащината...

Темата отскоро се дискотира активно. Не само защото някой наскоро е получил много предупреждения за тъпите си теми. Има хора които обичат да го играят жертви. Винаги ще има такива, но всъщност всичко започна от темата за тенекиения ланец mhihi
Подобни теми обикновенно завършват бързо с добавяне на въпросния юзър в групата на измамниците, следкато не е отговорил в темата за да се защити. Случая не беше такъв. Администраторите не само проявиха лично отношение към въпроса, като не наказаха юзъра, а даже един от тях коментира в негова полза, под предтекст че това е мнение на познат златар... Това беше и причината да коментирам там. По този начин администраторите подкопаха имиджа си и отвориха темата за шуробажанащината.
Не казвам, че въпросния юзър е виновен, даже не знам как някои колеги вземат отношение без да са били преки свидетели.. Но процедурата трябва да е еднаква за всички. И затова мисля че трябва и тук да се създадат правила.

Защото прилагането на точно формулирани правила, изключва всякакви съмнения за лично отношение.

Това са моите конструктивни предложения и идеи, които съм готов да коментирам по всяко време.

Тази тема дава възможността на протребителите да направят форума още по-добър. Дава възможността за пряка дискусия с ръководството. Такава не съм виждал в друг форум. Нека да не я разваляме с личните си проблеми. Колегите по-горе питаха за демокрацията. Това е демокрацията колеги, тази тема. Обаче демокрацията във вашите представи е - всеки да си прави каквото иска.

Харесвам този форум и това е причината да влизам в него повече от 3 години. Това е и причината да отделя 1 час от времето си за да опитам да го направя още по-добро място.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 14 ное 2010 0:07

Виктор написа:[b]
Темите за рожденни дни, поздравления и благодарности предлагам да се обединят в две теми:
Тема за поздравления и пожелания
Тема за благодарности

Предложение:
...Честито на еди-кой си се пуска в темата (защото съм първия, който е видял, че човека днес е рожденник), оттам нататък пожеланията на лично с. - хем така няма да се трупат мнения, хем пожеланията ще идват хора, които се познават, а не от всеки 2ри гладен да "качи брояча"

...Една тема за "Нужда от помощ / Закъсал..." да се пинне отгоре и да се ползва само за спешни случай или комуникация за развитието по тях. Който постне там "брао", "еваларката" - директно 3-5-7 дни "ваканция".

Върни се в “Организационен”