За конструктивни предложения към админи и модове

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 07 апр 2006 11:40

madmen написа:Само съвет полека с катанеца - по-добре е да оставиш темата дори и да излиза от контекста на въпроса понякога, отколкото да "отмааш" нещо което може да се доразвие.

Подкрепям :wink:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 07 апр 2006 11:46

CellNet ™ написа:
madmen написа:Само съвет полека с катанеца - по-добре е да оставиш темата дори и да излиза от контекста на въпроса понякога, отколкото да "отмааш" нещо което може да се доразвие.

Подкрепям :wink:

И аз подкрепям.

До тук виждам само 5-6 мнения по темата: "за конструктивни предложения към админи и модове".

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 07 апр 2006 11:46

madmen написа:...

И аз съм съгласен

Последна промяна от dready на Пет 07 апр 2006 11:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 07 апр 2006 11:53

wili98 написа:Ми кои бе колеги...
така кат кажете ми е любимо.. ходи се сети..
поне ЛС пуснете... ей ме в на и в ИСИКЮ седя... често..

След като дадох "прати" на ферман дето го писах половин час и форума ми показа среден пръст - " можете само да четете в тази тема " или нещо от сорта -> вервай ми по-добре че не ти писах ЛС.
Както и да е не е важно вече. Исках да подчертая - по-полека с катанеца.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 07 апр 2006 12:20

ANNIHILATOR написа:Малко не съм съглесен с развитието на нещата с Даскала. Доколокото си спомням имаше официално предупреждение към него, че ще бъде баннат и мисля че бяха истъкнати и причините.
От Своя страна Даскала пуска тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=17970 , и задава въпроси в нея. Е не мога да разбера, защо даскала не написа едно ЛС към някой от правоимащите да потърси по-подробно причините ами пуска тема. Според мене целта му е била да създаде точно това което се получи.Някои да го защитават други да търсят решение на проблема, а трети да си гледата сайра.Аз не се познавам лично с никой, но това не ми пречи да общувам с много хора от форума на лични или в ICQ- то.
Според мене правилата са ясни. Ако някой с нещо не е съгласен имаме не малко модератори да се обръща към тях.
По този начин един вид и те ще се възпитат, като му писне да заключва/отключва теми по-лесно ще се стигне до равновесие.В смисал ще имат по-добър усет към темите - дали си заслужават или не.

Тази тема няма нищо общо с даскала, тук само предложения се дават.
Дал съм пример.
Какво искате и тази ли тема да се заключи.
Аман вече, нещо взе да ми писва. Моля някой да я разчисти :evil:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 07 апр 2006 12:20

значи има потребители които питат модераторите
харесва си един и хоп въпрос
примерно скоро ме питаха мен нещо което немога да отговоря (админска част) но веднага се свързах разменихме с другите мнения и му отговорих на човека
демек питайте бре хора ако дадения мод неможе да отговори ще комуникира с другите и ще излезне истината!

а даскала да точно това му беше целта да излезне трагедия да го съжаляват и т.н. но това е лирическо отклонение..

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Пет 07 апр 2006 14:09

Относно заключването на темите:
Добре е при заключване на тема, поради дублиране, освен "ползвай търсачката" модератора да постави и линк към атуалния топик.
Давам пример: един технически грамотен потребител примерно би написал "имам проблем с каре", но един обикновен водач на МПС /какъвто съм и аз :)/ ше напише "тропа ми нещо отпред" и като намери през търсачката 10 теми " .. тропа ми ..." и всичките заключени с надпис "ползвай търсачката", ще пусне 11-тата тема, защото няма да знае точната формулировка на въпроса за търсене ....

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 07 апр 2006 16:17

tr0ll написа:...... ....

Да но така ще стане аз да търся вместо него не мислиш ли..
Това можете и всички вие да го правите... линка и ползвай търсачката.. след което айде заключ..

Ама как ще стимулираш следващият път същият този потребител да ползва търсачката...

Нали знаеш габровеца кат не си купува часовник... и излиза през нощта и яко свирка.. все някой ша излезне да му каже абе кво си се разсвиркал в 2 през нощта...

Та така..
понякога търся.. но друг път ме мързи...

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пет 07 апр 2006 19:22

Относно преместените теми и следата от тях, мисля че ще е добре във всек форум да се направи по една важна тема "Преместени теми" и вътре човека преместил темата да пише къде я е преместил и да даде линк към нея. Информацията за преместените теми да се съхранява вътре една седмица и след това да се трие :)

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Пет 07 апр 2006 22:52

wili98 написа:
tr0ll написа:...... ....

Да но така ще стане аз да търся вместо него не мислиш ли..
Това можете и всички вие да го правите... линка и ползвай търсачката.. след което айде заключ..

Ама как ще стимулираш следващият път същият този потребител да ползва търсачката...

Нали знаеш габровеца кат не си купува часовник... и излиза през нощта и яко свирка.. все някой ша излезне да му каже абе кво си се разсвиркал в 2 през нощта...

Та така..
понякога търся.. но друг път ме мързи...

Е да, но нали все пак идеята на форума е взаимопомощ и се предполага че модераторите са по-знаещи - да си модератор е и отговорност.
по принцип това което съм предложил е практика в доста-по големи форуми...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 07 апр 2006 23:05

tr0ll написа:Е да, но нали все пак идеята на форума е взаимопомощ и.............

Да наистина е така, но надявам се виждаш, че във форума се улучват по 1-2 мода едновременно..

На фона на това.. 4-5 теми да губиш време вместо и ти да прочетеш нещо интересно....
Правя го когато имам време..
но като цяло, не мога да преценя, какво точно ще иска..
Най-ми е любимо, да ми кажат.. ма това не е като моето.. и пак да не ползва търсачката...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 08 апр 2006 16:38

ето едно предложение:
всеки ден има поне по една тема във офф, която спокойно може да се спести, и просто да се постне от автора й в "кой какво видял в нета"
аз лично се дразна на такива теми,пълни след това с възхищения и ахкания.
не може ли да се ограничат не само ненужните постове, а и ненужните теми (дори и в офф)?

П.С ако мислите че поста ми е неоснователен и безсмислен, моля изтриите го

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 14 апр 2006 20:26

:arrow: Давайте предложения, кво замлъкнахте всички :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 26 апр 2006 23:17

Аз имам предложение...
Сега се сетих и не изисква никакви доработки и прочее..
Всички се ядосват, че се заключват теми.. вика се търсачки и прочее..
Та как може да се реши сериозна част от проблемациите...

Предлагам..
Някой като седне да търси нформация за нещо, да се опита да синтезира линковете, да отбере част от мненията, които са читави, и така от 20 тина теми да направи една, с есенцията...
На практика всеки го прави наум в главата си...
просто трябва да го направи и текстово.. с линкове където трябва или цитати с линкове...

Така се получава едно наистина добро обобщение по даден проблем.. само пример ви давам:

2е2, 2е3, тече вода в купето, шибидах на голф 3, зумер на маслото,
масла за 1.3, масла за 1.6, масла за 1.8 мнения.. доволни недоволни
Центровака..
нещо не върви колата.. основни неща за проверка..

На финала мога да ви гарантирам, че ще се съберат 20-30тина теми, които ако са добре структурирани, ще дават отговор на 80% от проблемите по нашите машини...

Тези теми ще се заключват, и евентуално ще се слагат някъде където да са само те.

Така когато някой не си е направил труда да потърси.. ще му пастна линка няма да го заключа.. няма да крещя търсачка..
той ще прочете.. и ако намери отговор, ще каже благодаря.. и темата ще приключи.. ако не.. намира се проблема и се добавя в тези теми...

Ето пример съставен за 20 тина минутки
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 887#209887

Последна промяна от wili98 на Чет 27 апр 2006 21:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 27 апр 2006 20:26

Първо искам да кажа(тъй като никой не го каза), че подкрепям идеята на Вили - полезно е!

Та все пак искам и аз да предложа нещо :lol:
Замислих се за титлите под ника и установих, че има голямо значение за нормалния неразбиращ много от коли юзър(като мен) човекът, който дава съвет(за дадено нещо, свързано с коли) с каква титла е. Оттам се замислих, че за да се получи човек престижна титла е достатъчно да спами, промъквайки се ловко през модераторите. След като спами достъчно този човек получава титлата "разбирач". Това е доста подвеждащо особенно за новите юзъри, но и за старите.
Предложението ми е (надявам се да е конструктивно): да се смени титлата "разбирач" с нещо 'по-необвързващо', а и да се помисли и дискутира какво да се промени в тая насока. Имах идея да предложа за тези хора да се слага друга титла, но осъзнах, че ще стане като във вица "Тъмнозелените да бутат рейса"(много е субективно), та се отказах.
Според мен 'темата' за титлите и начина по който се дават и възприемат си струва да се обсъди.

Върни се в “Организационен”