Х-ти Национален VW събор, VAG събор и 10 години vwclub.bg

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Двигател: ABF
Контакти:

Re: Х-ти Национален VW събор, VAG събор и 10 години vwclub.b

Мнениеот lubecku » Чет 08 май 2014 21:01

Дискусията придоби вид на спор, дано времето е с нас и да си направим един незабравим събор, недоволни винаги ще има важното е да има хубаво време хора и коли и да мине безавариино !
Има ли вариант за нущувка и петък вечерта в къмпинг зоната ?

Потребителски аватар
Gladiatora_G60
Автомобил: VW Golf MK3

Мнениеот Gladiatora_G60 » Чет 08 май 2014 21:03

Аз казах,че ви разбирам на пълно,така че изобщо не ви опреквам,имах само малка забележка за 1.8 Турбо моторите,за която реално нищо не може да се направи! И за това за мен всичко е ок! Най-важното е да има фън! :))

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 08 май 2014 23:49

Ам............ша има ли дрифт?

Който иска строги регламенти, разглобяване на мотори да се види вътре какво има, мерене на тегла, задвижващи мостове, изменения във въздуховодите, шайби на турбото и т.н. и т.н. - http://bfas.bg/. Съборът не е неговото място явно.

И също да попитам, за кои шайби на турбото става въпрос? Долните или Горните?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 09 май 2014 8:08

Да, ще има дрифт - който си го направи.
За всички шайби става въпрос! :deal

shushka87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shushka87 » Пет 09 май 2014 8:57

Разделението на ауди съборите до сега беше

- бензин атмосферни
- бензин с фабрични турбини до 2.5
- дизел с фабрични турбини до 2.5
- дизел с всякакви доработки
- бензин с всякакви доработки.
Ако към тези добавите и един- два класа за малките голфове или нещо такова, вярвам че повече хора ще бъдем щастливи.
Както колегите горе казаха, ние си подготвяме колите с желание и искаме да блеснат :)))
Поздрави и хубав петъчен ден! :)
и пак казвам, аз на събор никога не съм ходила само да гледам, винаги е било за да карам.. тръпката от реалното състезание ееее жестока!
Дали ще се представиш добре или не ти самия и колата дали няма да се предаде е друг въпрос! Важното е да имаш възможността да се състезаваш с максимално себеподобни не само за време, а и за кефа и престижа да те отличат :))
Изображение

Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Пет 09 май 2014 9:26

И аз имам едно въпросче прочетох ето това :
Ще бъде изграден палатков лагер, като къмпингуващите заплащат задължително билет и за двата дни, освен ако пристигнат след края на съботния ден. На пистата са изградени нови тоалетни, има и бани. Обособена е къмпинг зона, оборудвана с ел. табла и захранване с вода.
Искам да попитам ако решим да останем там на къмпинг зоната с приятели на маса,барбекю и т.н трябва да платим още пари , или 5-те лв. които ще платим на входа за влизане те ще важат ? И ако трябва да доплащаме допълнително каква е сумата ?

Потребителски аватар
radi_b4
Автомобил:
Двигател: ACK

Мнениеот radi_b4 » Пет 09 май 2014 9:31

shushka87 написа::bowdown

това достатъчно добър отговор дава ли ти?

Елче, от приложената от теб снимка, се вижда единствено и само едно немарливо отношение към колата и ненавременно ревизиране на разни агрегати.
Освен това, явно не знаеш, но А3 ка и Голф са в общи линии едно и също, само дето А3 ката е по-напудрена.

В общи линии класовете са относително равностойни, знаеш, че от хипотетичните общо 200 коли от АКБ, не повече от 30 ще се запишат за участие, а някои от тях ще отпаднат на техническа комисия или няма да се явят. Знаеш от каква позиция го казвам.

ОСвен това, това е събор, организиран от :love.vwclub ! Ако искаш идвай, ако искаш - чакай да решат от АКБ къде и кога ще има събор само на Ауди за тази година. Те канят учтиво и любезно, организират всичко и на готово изваме ние, с пантофките да им обясним, че те не са се справили с организацията като хората, понеже ние имаме претенции за тяхното мероприятие. Сещаш ли се?

Ако имаш забележки, те са основно и само към АКБ. Тук е жалко дори, че пишеш.

shushka87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shushka87 » Пет 09 май 2014 9:49

ааа Ради, не сме се доразбрали! :mhihi

Видя се на АКБ колко им е до феновете, след като се насадиха на чуждия събор, там дори не си правя и труда да обсъждам вече, особено след миналата година. :stumm

Към този клуб се обръщам с уважение и позитивно отношение, просто ми се иска така малко да се донагодят нещата, сам видя че не само аз имам да кажа нещо по въпроса с класовете. Допълнение- даже искам да ги поздравя и да им благодаря за това, че има някакъв диалог с хората, които имат какво да кажат или питат, защото до момента от другия клуб освен заявления и съобщения, много диалог не съм забелязала да има. Та е похвално :th_up :bowdown
В крайна сметка- каквото такова :D Я и завра на колата пак втора, я не /знаеш какво имам предвид/ :mhihi

Относно кулера, не че тука му е мястото- ама някак си сама няма как да си разглобявам колата да го чистя, а цялата турбосистема беше ревизирана миналата година преди събора- няма да се впускам в подробности. кулера си беше за смяна откакто имам колата, но сега имах възможността да отделя необходимата сума, за да се коригира туй нещо. С по- добро. :bowdown

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 09 май 2014 10:14

shushka87 написа:Видя се на АКБ колко им е до феновете, n

Толкова им е Шушке, но нямаше как да ти го кажа, когато ме подмина все едно съм долнопробен просяк на събора 2012 г, когато дружеше с лицемерите. Същите тези, които прогониха много истински Аудифенове под невероятни предлози от типа за удряне на БАН "Време е за почивка" и "Не ме кефиш".
Просто знай, че си един най-обикновен гост на VW-събора и моите поздравления към :love.vwclub ! :beer
Ще се постарая да дойда на събора заради истинските ми приятели тук: vaskoto1-Васето, musura-Владо, brabus-Иво и др.

Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Контакти:

Мнениеот lubecku » Пет 09 май 2014 10:40

Какви са тия драми, коко прощавай но около теб и в ауди форума винаги са били някакви подобни истории :gruebel
Определено липсва дискусията точно защото всеки гледа от личната си камбанария :no

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 09 май 2014 10:51

shushka87 написа:Разделението на ауди съборите до сега беше:
Ако към тези добавите и един- два класа за малките голфове

Опа, леко, че не схванах!?!
Искаш да кажеш да направим класове за Ауди и между другото, да направим един два класа за малките голфове?!?
Голяма грешка, голяма! Първо, Фолксваген не е само Голф. Второ, участващите Фолксвагени ще бъдат поне два пъти повече от Ауди и останалите. Трето, ... Има ли нужда да обяснявам още?!
Отделно от това, моля въпросите свързани с организация, пререкания и други драми, касаещи АКБ, да не се дискутират тук.
Нека направим един хубав VAG събор, а не да търсим под вола теле.

shushka87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shushka87 » Пет 09 май 2014 11:07

Искаш да кажеш да направим класове за Ауди и между другото, да направим един два класа за малките голфове?!?

Не разбира се!!

Идеята ми беше разделението на всички двигатели да е такова, + да се добяват класове за по- малки двигатели- иначе всички марки на едно в класовете си.
на vw им казвам голфове, че по- лесно :) Не скачай така на скандал веднага :beer

За г-н Коко- не мога да разбера за какъв се мислиш, че специално да те търся из събора да те поздравявам, при положение че веднъж- два пъти сме си разменили по две думи на НИМ. Нали, айде малко по- реалистично да гледаме на нещата.. още повече че говориш за 2012 г... :screwy

Последна промяна от shushka87 на Пет 09 май 2014 11:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_b4
Автомобил:
Двигател: ACK

Мнениеот radi_b4 » Пет 09 май 2014 11:08

Мислех да спестя излишни коментари, но няма как явно.
Първо - колегата Добрин много правилно е отбелязал, че измежду колите при ауди има доста модифицирани над 200 + коня, което не споменава, но аз напомням, че с оглед на теглото, постоянно зацепеното куатро при повечето, компенсира други недостатъци.
Допълнителни класове не са необходими, ясно е, че хората, които имат претенции по-скоро не знаят какво имат в ръцете си. Например, Шуши неправомерно прави разграничение между А3 и Голф4, като казва, че голфът е по-лек. Те всъщност са едно и също. Освен това, не знам какво очаква от въпросната А3 ка, на италианско даде 01:31.37. Ето пример от събора 2012 г. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArxlrY_Z_RcGdDBWY3FIOV9xVXVhYjVxbGZMRWdyN0E#gid=0
Освен това, все си мисля, че идеята е за едно общо събитие и забавление, не за състезание за надмощие. Пак има неразбрали и недоволни. Дано да са само тук, не на пистата. :drunk

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 09 май 2014 11:13

ZeroCool написа:И също да попитам, за кои шайби на турбото става въпрос? Долните или Горните?
На рали автомобилите се добавя ограничител на турбото, който се контролира от FIA според класа на автомобила. Този ограничител в най общия случай представлява една шайба на турбо пътищата, която ограничава потока на въздух. :c020 Е за тия шайби става дума. :mhihi Дали са горни или долни - ти си знаеш :mhihi

shushka87 написа:Ако към тези добавите и един- два класа за малките голфове или нещо такова, вярвам че повече хора ще бъдем щастливи.
Брей, значи да запазим всичките класове на АУДИ, а да махнем тези от съборите на VW? :screwy Отново демонстрация как всеки си гледа от неговата камбанария!!! Кой ще бъде щастлив?!? :no Повече от 5 класа няма как да има на пистата. Продължаваме да приемаме предложения от компетентните хора как е най-добре да се разпределят автомобилите в не повече от 5 класа. :arrow

Golf2GTISLIVEN написа:Искам да попитам ако решим да останем там на къмпинг зоната с приятели на маса,барбекю и т.н трябва да платим още пари , или 5-те лв. които ще платим на входа за влизане те ще важат ? И ако трябва да доплащаме допълнително каква е сумата ?
Ако ще оставате да къмпингувате в събота вечер, ще трябва да платите освен входа за събота и вход за неделя, защото сутринта в неделя като се събудите вече ще сте "влезли" на пистата. Плащате си по 5 лв на човек за събота и по 5 лв на човек за неделя и това ви дава възможност да останете и вечерта на партито и да си опънете палатки, шатра, столове маси и т.н. :drunk :beer :bbq

radi_b4 написа:Освен това, явно не знаеш, но А3 ка и Голф са в общи линии едно и също, само дето А3 ката е по-напудрена.
Абсолютно същият автомобил, същият двигател, същото окачване, междуосие, шаси, различни ламарини, които даже правят A3 малко по-лека от Голф 4. Имам А3, а приятелката ми Golf 4, които в повечето случаи ремонтирам сам. Няма част, която да е различна, освен интериора и екстериора на автомобила, но това е друга тема.

shushka87 написа:Видя се на АКБ колко им е до феновете, след като се насадиха на чуждия събор, там дори не си правя и труда да обсъждам вече, особено след миналата година. :stumm
Идеята за общ събор на VAG групата я има поне от 5-6 години, много преди АУДИ изобщо да има събори в този формат. :deal Многократно са отправяни покани от наша страна да организираме съвместен ВАГ събор. Тази година сме на път да я реализираме, заедно с АКБ. Проблемът до момента беше точно в начина на мислене на хората, каращи Ауди и усещането им за превъзходство над "голфчетата". С пренебрежение и насмешка и дори надменност се гледа на VW и съборите, които правим вече от 10 години. Радвам се, че тази година имаме съвместно мероприятие, така както е навсякъде по света. :a060 Между другото днес ми пристигнаха ето тези неща:
Изображение
Там ще бъда за трети път и винаги съборът е бил за всички! Щандове и сцени имат VW, AUDI, Seat, Skoda, където всеки производител показва най-новите си и фенски разработки!

radi_b4 написа: Те канят учтиво и любезно, организират всичко и на готово изваме ние, с пантофките да им обясним, че те не са се справили с организацията като хората, понеже ние имаме претенции за тяхното мероприятие. Сещаш ли се?
Това не е точно така, но ето че всеки си гледа от неговата камбанария. Както и колежката предложи - дай да направим класовете само за Ауди, пък "голфовете" да се оправят. Това няма как да стане. Седнахме с АКБ и обсъдихме класовете и програмата. Направихме компромиси и от двете старани, за да имаме общ събор. Класовете са направени така, че всички да могат да карат. За 13-ти път казвам - приемаме предложения за по-добро разпределение в 5 класа.

shushka87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shushka87 » Пет 09 май 2014 11:20

Ради, беше на Междене миналата година и много добре видя как въпросната А3-ка върви. освен, че като се ентусиазирам от рейс-а бъркам скоростите понякога , съм малко по- различен шофьор от 2012 година, когато за първи път се качих на каквато и да е писта и дадох това време. Ако намериш записи от 2013 година, тогава времето ми на пистата беше около 1:15-17, преди да ми се извади ск. лост. Да не си обиждаме колите без повод :P :rolleyes
Тази година ми се иска и очаквам да е по- добре специално това! УРА за напредъка! :)

пс- от дума не разбирате.. пет пъти казах че съвсем положително съм настроена, не съм казала че голфовете са смотани- напротив- има много хубави четворчици наточени и изпънати, аз самата доста време съм карала служебен пасат 7ца с куатро и много му се кефех, не съм казала че съборите ви са смотани- напротив, по- посещаеми са и има повече атракции от на ауди, класовете на ауди биха фитнали според мен на всичките автомобили там, защото двигателите са горе долу едни и същи, ама не- тя се заяжда и ни обижда колите и иска да е на нейното. е добре, така е. айде.

Последна промяна от shushka87 на Пет 09 май 2014 11:24, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Организационен”