За конструктивни предложения към админи и модове

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: Желани промени по форума

Мнениеот golfer » Пет 16 яну 2009 22:05

Ludia написа:не позволява да се пусне мнение с 5 цитата в него... :roll:

това е страхотно. :bowdown
апелирам да се направи ограничение даже само за един цитат.
не съм малоумник да чета нещо цитирано по 5 пъти на страница за да го разбера!!!
а някой, когато цитира предишно мнение с 20 снимки директно го трия :evil:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 16 яну 2009 22:07

Сега и снимките вече не могат да се цитират мисля, показва само името на файла и разширението.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 16 яну 2009 23:46

dobrin написа:Сега и снимките вече не могат да се цитират мисля, показва само името на файла и разширението.

дай пример

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 16 яну 2009 23:47

В една от темите, не помня коя, бях видял опит за цитат на снимка, но беше излязло само името на файла. Може и да е било случайно, аз мислех, че е нарочно, и никак няма да е зле да е така. Просто да няма възможност за цитиране на снимки.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 16 яну 2009 23:50

dobrin написа:В една от темите, не помня коя, бях видял опит за цитат на снимка, но беше излязло само името на файла. Може и да е било случайно, аз мислех, че е нарочно, и никак няма да е зле да е така. Просто да няма възможност за цитиране на снимки.

аз го видях в спам темата, но там като опитах да отворя самата снимка ми даде грешка 403.. Ако говориш за същия случай..

Потребителски аватар
tonyno_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tonyno_gti » Пет 16 яну 2009 23:50

в личните съобщения да се улесни малко начина за триене на съобщения... не е нужно да се правят няколко стъпки за да изстриеш едно съобщение. Може просто да се дава отметка на определеното суб и да се дава триене.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 17 яну 2009 0:15

BAHKATA_TDi написа:
uki написа:Ето и някоя друга снимка
DSC00923.JPG
DSC00925.JPG
DSC00926.JPG

Не правете компромис и с болта с който е закрепена шайбата към коляновият вал (под 10 лева в юнитрейд) болта е за еднократна употреба.
Преди време имах Г3 GTD AAZ мотор, аз не смених болта (никой не ми беше казал за тоз болт) в следствие на което се разби шпонката на шайбата на коляновият вал. След това коляновият вал ми изядя две чисто нови ролки (разбит коляноив вал). Има вариянт за лепене, както направих и аз.

Ето ти друг пример ...

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Съб 17 яну 2009 0:21

Не ме кефи тва дето ти казва сигурен ли си че искаш да пуснеш мнението щото е отговерно докато си писал.И нещо не мога да се оправя с емотиконкте дето са всичките там.Като натисна върху някоя и не ми я маркира в отговора

Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf2_forever » Съб 17 яну 2009 0:23

toschomacher написа:Много по-удобно и лесно за намиране на проблеми и теми би било ако се направи още едно допълнително разделение на тези теми за "Технически форум...." и да се добавят отделните модели като нови страници там. В сегашние му вид всички модели влизат и се месят на едно място и върви търси. Вярно ще кажете търсачката е за това, но наистина иначе би било много по пригледно.
Примерно за голфовете да има после отделни страници за Голф 1,2,3,4,5 и т.н. За пасатите Б1,Б2,Б3,Б4,Б5,Б5.5,Б6 ... и т.н. и съответно за всички останали. Според мен това би било от полза.
Също така във всяка една страница на подразделенията да започва със примерна снимка на модела (за да виждат новите потребители точно за кой модел става въпрос)понеже доста хора бъркат цифрите на моделите си (специално за пасатите става въпрос). Знам че има такава тема (Какъв модел ми е пасата???), в която са описани и са показани, но най-добре ще е да се вижда още в началото на темите, понеже повечето нови потребители с проблеми направо се регистрирват и директно пишат за проблемите си. Това съм го забелязал аз и може би всеки един от вас. След това четат останалите теми.

и аз бих искал да се направи така за всеки модел да си има раздел

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 17 яну 2009 0:27

Струва ми се, че ще е прекалено едно такова раздлеление.
По тази логика, ще трябва да направим и отделни подраздели за всяко от нивата на оборудване.
Търсачката е добър помощник в това отношение, но най-важното са грамотно и точно написаните заглавия на темите.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 17 яну 2009 0:29

golf2_forever написа:
toschomacher написа:и да се добавят отделните модели като нови страници там....

и аз бих искал да се направи ..

няма начин.
обсъждано е вече.
1 милион мнения до момента...
кой ще ги систематизира?

в този ред на мисли на мен ще ми еде по-удобно сутрин форума да прави кафе...

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 17 яну 2009 0:53

Извинявам се ако е споменат вече проблема:

Старата версия на форума ползваше по-ситен шрифт. Сегашния го променихте (първия не струваше, беше нечетлив), обаче сега на поста на Голфер-а преди мен ми заема почти целия монтитор при 1024х768, при това браузера ми е на фулскреен включен.

Ще бъде хубаво, ако

а) се ползва по-ситен шрифт, който да що-годе четлив (скалиране от браузера не става, не е четливо)
б) като цяло "междуобектното" пространство е ненужно голямо, в смисъл разхитително са подредени отделните елементи

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 17 яну 2009 0:55

Това не е от форума, а от настройките в профила предполагам. При мен всичко е наред.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 17 яну 2009 1:00

Никъде не намирам къде мога да наглася шрифта за преглед на постингите...Помагайте... :D

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 17 яну 2009 1:37

Оф едва сега сварих да вляза..
-По въпроса за |tooltip| с последните 50 символа от темата:
ISRalien това беше реализирано в старото форум с допълнителна колона в Phpbbtopic която се попълваше при постване. в последствие само се дисплейвашше.

-Бутонето офлайн е кофти.. много пространство отнема.. предлагам да го махнем оттам и да го сложим до узернейма.. така както беше модератор като една малка иконка...
-Има големи разстояния м.у аватара, и всички работи под и над него.
-бутоните за модерация "шават" предлагам да ги качим както си бяха.. при другите бутони - цитирай и промени..
-Mod Мод едита работеше глупаво .. имам друго предложение, но трябва да го обсъдя с ISRalien..
-дата и час горе под заглавния хедър само вземат място.. би било добре да се преместят...
-гаража липсва.. ама това си е кофти работа там...
- не виждам и "подпис" на човека който има основна заслуга в направа на темплейта и вдигането на тази версия долу.. при веб мастер...
все си мисля, че заслужава един ред ;)
-Въпроси и отговори горе в менюто мисля, че е излишно.. предлагам да го бухнем като една иконка "?" нейда в дясно от менютата...
-При писане на съобщения, би било добра идея изпрати и прегледай да ги сложим в дясно.. а запази и откажи в ляво.. и да са дистанцирани...
-стила на показване на датата под аватара е хубаво да се смени.. заедно с надписката... Да стане от "Регистриран на:" -> "Регистриран".. и датата DD.MM.YYYY за да не се пренася на нов ред.

Цялата ми идея отива да смачкаме целия хедър на 100-120 пкс... така че да има повече място за четене.. писане...

имам няколко още идей.. ама трябва да ги виуализирам.. и да помогна в пипането на темплейтите... че ме е срам ;(
така на готово да намирам кусури..

Върни се в “Организационен”