За конструктивни предложения към админи и модове

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Желани промени по форума

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 14 апр 2009 19:01

Но и май само те могат да си ги гледат (един на друг).
За гаражите ми беше думата, де... mhihi

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Вто 14 апр 2009 19:28

Колеги, понеже имам една тема и следя развитието й, реших да предложа нещо свързано с форума. Не знам дали е предлагано преди. Ако е извинявам се още сега!
С две думи идеята ми е да се въведе рейтинг на всяка тема, в смисъл такъв, че всеки регистриран потребител да може еднократно да гласува ЗА дадена тема, ако му харесва разбира се. Просто за дадената тема да се трупат брой точки, нещо "актив" за темата (но не и за автора й). Целта е ако някой ден в бъдещето, някой потребител желае да потърси тема по вълнуващ го въпрос, и като напише в търсачката примерно "радиатор", да обърне внимание на темата с висок рейтинг, а не да чете някакви излишни празни приказки (в тема нисък или без рейтинг). Естествено, че трябва да се дефинират признаци, по които да се гласува или не по дадена тема.
Може би, дори по този начин може да насърчи сериозното отношение към темите от страна на потребителите.
Може би и трябва да се въведе едно ограничение за тема с под 10 поста да не може да се гласува и да се трие или мести някъде, поради липсата на интерес към нея.
Само идея е всичко, все пак сме в Офф-топика дефакто ;)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 14 апр 2009 19:41

Това, което предлагаш, трудно се контролира. Казвам го от администраторски опит.
Почва една спекула с рейтинга на собствени и чужди теми, и накрая екипът на сайта се озовава с милиарди оплаквания от типа "Аве, кой калъф ми е рейтнал темата с 1?!?! Да го бибипат анадолските маймуни!!! Аз сега ще му го върна като му оклецам неговата/ите тема/и..." и т.н... :roll:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 14 апр 2009 20:11

и аз смятам че ще има голямо мутреене с тоя тейтинг кой повече имал като с меренето на кой му бил по голям :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2
и най важното ко стана с тоя гаражж да беше истински гарашшшшшшш до ся да го бяха отлели с бетон а нашия е идеен замисъл ВСЕ ощеееееееееееееее

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Вто 14 апр 2009 20:26

Ако се измисли както трябва, може да е полезно предполагам. Примерно може да се прилага само за теми в "Направи си сам" или "Техническите форуми". Просто натискаш едно бутонче по желание ако смяташ темата за полезна. Ако не смяташ така - не натискаш. Няма да има широк достъп до това, кой разглеждал, дали гласувал или не. Ако на някой му е хубава темата (говорим за обстойно и смислено разсъждение по тема с над 10 или повече различни поста, не само на автора), ще се гласува за нея, но има хора с повече стаж тук и те си знаят най-добре :)
Но както и да е, нека приоритет да е гаража, че нито пред нас имам, нито на работа, нека поне във форума да имам :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 14 апр 2009 20:30

Е къв е смисъла от тоя рейтинт в "направи си сам" и в техническите раздели ? Така и така всички който посещават рези раздели, ще прегледат темите, нали?
Рейтинга е хубав за купува/продава, но колегите са много прави, че ще се контролира трудно.С рейтинг или без, пак може да ви пръжнат, така, че умната при покупките :)

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Вто 14 апр 2009 20:50

Смисъла е да знаеш що за тема, намерена с търсачката, отваряш. Има много дублиращи се и разводнени теми. Ако в търсачката има опция да избереш да се подредят темите по рейтинг ще се увеличи вероятността да си свърши работата човек и форума ще се подреди може би.
Рейтинга се определя от всички потребители тук и се дава на тема, а не на автора й директно. За синдрома на величие сте прави, но от друга страна ще има стимул да се пускат смислени и сериозни теми.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 14 апр 2009 20:57

Идеята е благородна и разумна - мисля, че това никой не го оспорва.
Проблемът е, че ще се изврати моменталически и тогава - нема спирка, колеги...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 14 апр 2009 21:06

Е да, със сигурност ще стане мазало и пак трябва да се гледа от модераторите, а тяхната работа и така не е малко.
А и не съм сигурен до колко това ще стимулира пускането на смислени теми.А и е малко нож с две остриета :)

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Вто 14 апр 2009 21:14

А моята малко (простовата) идея е.Колегите които си имат някаква специалност или са добри в дадена област(центровки интериор боядисване окачаване и т.н.) модераторите да им позволят да си го напишат на аватара и така примерно като се даде данено мнение от компетентния другите ще знаят че го бива в тази област и ще му пишат на ЛС и няма да се натоварва сайта с повтарящи се теми. :обичам ви

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 14 апр 2009 21:16

идеята е добра ама хората,които са вещи в некои области не отговарят казвам го от личен опит питал съм ги за нещо и какво става-глас в пустиня глас народен

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 14 апр 2009 21:24

xalerrelax написа:идеята е добра ама хората,които са вещи в некои области не отговарят казвам го от личен опит питал съм ги за нещо и какво става-глас в пустиня глас народен

Това е вярно.
Но общността тук е на доброволни начала.
Няма как във форума да задължиш някой да ти предаде собственото си ноу-хау.
Само ако иска. Или има време. Или си подходил към човека подобаващо.
Но, наистина, много от гуру-тата отдавна не пишат тук или го правят адски рядко.
За това може да се винят по-скоро потребителите, отколкото организацията на форума.
Не може да накараш човек с капацитет и опит да отговаря на всякакви сульо-пульовци.
Не визирам никого конкретно. :wink:

jonn_krissy написа:А моята малко (простовата) идея е.Колегите които си имат някаква спициалност или са добри в дадена област(центровки интериор боядисване окачавана и т.н.) модераторите да им позволят да си го напишат на аватара и така примерно като се даде данено мнение от компетентния другите ще знаят че го бива в тази област и ще му пишат на ЛС и няма да се натоварва саита с повтарящи се теми. :обичам ви

Това е интересно.
Но как предлагаш да се определят "добрите" в съответните области, за да им се напишат специалностите или да им се даде право сами да си я напишат?
Анкета? Решение на екипа?
Защото ако тази опция се пусне на общо основание, пак ще стане мазало.
Всеки шемет ще се избаца, че е "субсветлинен-хипер-турбо-корелационен механик-инженер-мега-пич"...

Последна промяна от ChimeyJimmey на Вто 14 апр 2009 21:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Вто 14 апр 2009 21:28

ChimeyJimmey написа:
xalerrelax написа:идеята е добра ама хората,които са вещи в некои области не отговарят казвам го от личен опит питал съм ги за нещо и какво става-глас в пустиня глас народен

Това е вярно.
Но общността тук е на доброволни начала.
Няма как във форума да задължиш някой да ти предаде собственото си ноу-хау.
Само ако иска. Или има време. Или си подходил към човека подобаващо.
Но, наистина, много от гуру-тата отдавна не пишат тук или го правят адски рядко.
За това може да се винят по-скоро потребителите, отколкото организацията на форума.
Не може да накараш човек с капацитет и опит да отговаря на всякакви сульо-пульовци.
Не визирам никого конкретно. :wink:

Като знае и не иска да помага кво аджаба прави във форума.Разбирам ги и тях че не им е лесно да си влезе в акаунта и да има 50 запитвания но според мен тои един вид така ще си се доусъваршенства като си повтаря разни неща.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 14 апр 2009 21:35

Форумната тръпка бързо минава, щом ти пляснат 160 въпроса на ден от рода на "баце ка да напраим от моита бегачка де е 60 коне 350 а ? Каи бе!".
А пък усъвършенстването иде с практика, а не форумни героизми.
Затова гуру-тата не пишат вече. :wink:

Както и да е, спирам и аз да отвличам темата надалеч от основната й идея.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 14 апр 2009 22:29

абе кви гурута бе кви 5 лв,аз ги питам сериозни неща не как се свалят гумите,мн мутреят тия,ами като не щат да казват да си ходят и да не влизат-принципа на форума е ВЗАИМОПОМОЩ

Последна промяна от Pichaga на Пон 20 апр 2009 21:22, променено общо 1 път.
Причина: какво беше твоето предложение.спрете

Върни се в “Организационен”