Понеже останах без отговор нека не се заключва темата докато не се добие ясна представа.
Пускам моя отговор към един от журито и чакам становище.
Айде да ти отговоря, защото май наистина оценявате дребните неща,като телевизорчета и иноксови подлакътници.
1. Може да е вълнообразна, защото е на 26 години и се изкривява сама. Когато я боядисах беше перфектна.
2.Да разпънката е издрана и какво от това..... А помисли ли как е направена А? СОБСТВЕНОРЪЧНО
3.Може да е с 239мм. дискове ДА. Ако искаш следващия път ще ти дам да се повозиш и ще усетиш как спира, или пак трябва да се вижда нещо голямо под джантата.
А сега да ти кажа и неща, които сигурно не си и погледнал.
1.Брони от мк2 и перфектно скрит интеркулер за да се запази чистата визия.
2. Сети ли се да надникнеш под колата за да видиш разпънката между носачите ПАК СОБСТВЕНОРЪЧНО направена и как е наместена генерация на 63мм. лост за скорости с жила, задни дискови спирачки, койловъри и още други подобрения по стабилноста на колата.
3. Табло от МК3 /да не е двършено/ с ръчки за мигачи и чистачки, които само аз знам как се слагат в МК1. Напълно функциониращ МФА. Предни седалки от Г3 ГТИ, които не стават без преправяне.
Още да изброявам ли? По твоята логика един нов Г2 ще е лидер, защото всичко ще му е на 6.
Това че някой е пипнал 2 неща по колата си не може да пренебрегне други които са отделили много труд и нерви и са направили нещо.
Единствената критика ми е САМО към оценяването на оптиката. ПАК си стана между вас. Трябваше да извикате собствениците на колите си та да разкажат какво са правили по колите си и защо?
3-ката която стана 1-ва АМА хич не е за там, но не ми се обяснява защо?
Та нека се изкажат и останалите в журито, защото случайно чух някои работи и ми намирисва на шуробаджанащина.
Опитайте се да сложите в темата снимки на участниците в Оптиката и съфорумниците да добият представа.
Единствено полото си заслужаваше мястото, но и то имаше забележки, които не са фатални.
Как се оценяваха колите на Елена
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се оценяваха колите на Елена
много добра тема , за която се замислях дали да не пусна ! Несъм ги много оглеждал , малко задницата на полото неми хареса , обаче това е въпрос на вкус ( нече аз избирам коя да е на 1-во място ) Значи , мисълта мие такава , че на първо място беше избран черен Голф 3 със затъмнени номера ( явно заради тях е спечелил , незнам ) удължен капак и джанти от ауди ... Ако небях със стоков салон от ония години , и аз щях да се сложа до тях да се пробвам ( поне колата съм сия правил САМ )
нищо против колата , но като видях аерографите по полото и си казах : "Хайде , то ще е на първо място , после двойката и на 3-то ще е черната тройка " но не стана така . Що се отнася до място на събора , аз лично бих предпочел да е на някоя ливада както на другите събори ( Рожен , и крушуна ( за които разбрах че бил много по-добър от този ) ) Все пак много ама много исках да присъствам на събора , понеже все се отлагаха другите на които щях да ходя . Като цяло небеше кои знае какво , поне след награждаването с много колеги се разбрахме за пир на яз. Йовковци , жалко че с повечето се изпогубихме в търсене на места , както и на самите себеси
С течение на времето и малко късмет , се намерихме с 4-ма колеги и един малък и надявамсе заклет Голфаджия
после при излизане от язовира и на път до Супермаркета в Елена се засякох с още 4-ма които търсеха и те някои решили да преспят краи язовира
Е , за съжаление другите колеги от Ямбол се махнаха ( незнам поради каква причина , можеби поради малкото място което беше при нас , или незнам ) иначе щяхме да си прекараме още по-добре
Другия път повече
Надявамсе колегите с които бяхме на събора , да ми напишат на ЛС скайповетеси или поне да кажат кои са
Пък ще се намериме
п.с. И все пак , не е чак толкова лесно да се организира такова мероприятие ! Хубаво или не , другия път дано е по-добро от този и предишните

Надявамсе колегите с които бяхме на събора , да ми напишат на ЛС скайповетеси или поне да кажат кои са

п.с. И все пак , не е чак толкова лесно да се организира такова мероприятие ! Хубаво или не , другия път дано е по-добро от този и предишните

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре, а някой може ли да пусне снимки на колите, които са били оценени за да можем и тези, които не сме присъствали да видим за какво иде реч.
Аз лично, ако имах и най-хубавата кола като оптика никога не бих я изкарвал за оценяване, защото колата ще съм я направил за мен и ще ми през онова кой какво мисли
и в крайна сметка какво значение има на кой колата е първа, човек трябва да е над тези неща и да не му пука 
Аз лично, ако имах и най-хубавата кола като оптика никога не бих я изкарвал за оценяване, защото колата ще съм я направил за мен и ще ми през онова кой какво мисли

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Колите несъм ги снимал по отделно , това е което имам , довечера или утре повече
Ето я и 3-ката която спечели 1-во Място
Честито на победителя

Ето я и 3-ката която спечели 1-во Място

Последна промяна от Deo88 на Нед 21 юни 2009 19:38, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
niikoo_1 написа:Аз лично, ако имах и най-хубавата кола като оптика никога не бих я изкарвал за оценяване, защото колата ще съм я направил за мен и ще ми през онова кой какво мисли![]()
и в крайна сметка какво значение има на кой колата е първа, човек трябва да е над тези неща и да не му пука
Taка си мислим ти и аз, ама защото сме над тия неща.

Смисълът на такива феерии за мен е да се види идея и конкретната й реализация.
Но, всъщност, друго си е сульо и пульо да цъка, да се слюнчи и мадами да подгизват при вида на дръгела ти.

Нека тук някой компилира снимки на участвалите, моля.
Или поне на спечелилите първите 3 (три) места. Не че ме интересуват голфари, но нека се дискутира.

P.S. Благодаря на колегата за снимката на Първенеца...

Последна промяна от ChimeyJimmey на Нед 21 юни 2009 19:44, променено общо 1 път.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много се извинявам за офтопика, но тези затъмнените номера не са ли забранени? То е почти същото да ти е мръсен номера. И в двата случая трудно се вижда, а това по принцип е нарушение...
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Wish_Master написа:Много се извинявам за офтопика, но тези затъмнените номера не са ли забранени? То е почти същото да ти е мръсен номера. И в двата случая трудно се вижда, а това по принцип е нарушение...
Това мисля е само за в случея (момента)...
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никой няма право да съди журито!
ако искате да знаете как е станало оценяването да сте участвали в жури състава.
вместо да подкрепите и да приветствате техния труд вие се стремите как да ги съботирате.
поне проявете малко уважение към хората взели награди, това са колеги от форума с които си пишете всеки ден,
а сега им плюете колите, аз ако бях взел награда и някой почне да ми коментира изобщо няма да ми е приятно и така ще го сложа в трета глуха

ако искате да знаете как е станало оценяването да сте участвали в жури състава.
вместо да подкрепите и да приветствате техния труд вие се стремите как да ги съботирате.
поне проявете малко уважение към хората взели награди, това са колеги от форума с които си пишете всеки ден,
а сега им плюете колите, аз ако бях взел награда и някой почне да ми коментира изобщо няма да ми е приятно и така ще го сложа в трета глуха

- SVETLIO-VR
- Автомобил: BORA
- Двигател: AJM 250+ps
Колега двойката която спечели 3-тото място е моя.А ти, защо си мислиш че аз не съм положил същия труд
и много ПАРИ като теб и останалите колеги.И по-принцип не съм тръгнал на събора с нагласата да печеля, аз колата си не я правя за събори а на мен да ми е кеф и си реализирам мечтата.Не е перфектна има още работа по нея но и аз като доста хора ми липсват франкове.Мислете малко преди да плюете по колите 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
според мен , е направено така само за събора
апък като ги освети светлина , и всичко си се вижда . снимката незнам дали е със светкавица , иначе с нея ( светкавицата ) се вижда перфектно номера . Други снимки на участниците по-късно или утре
п.с. Нали знаете , всеки си има вкус , хора много както и вкусуве
Бъпрос на гледна точка .Вообще да неви пука кои какво говори , просто нека всеки си изкаже мнението
Аз и аз ако имах някои друг лев щях да сия пооправя от вътре ( интериора) ама какво да се направи , важнотое , че поне доидох на събора за което се радвам , нищо че "ксенонът" ще почака 

п.с. Нали знаете , всеки си има вкус , хора много както и вкусуве

Последна промяна от Deo88 на Нед 21 юни 2009 19:55, променено общо 1 път.
- Лъвчо
- KMETO
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: AFN
Wish_Master написа:Много се извинявам за офтопика, но тези затъмнените номера не са ли забранени? То е почти същото да ти е мръсен номера. И в двата случая трудно се вижда, а това по принцип е нарушение...
Да поясня колега

п.п.А самата кола е уникална

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
1 во място

2 ро място

И въпросното 3 то място, което явно е трън в очите на много хора, които не знам защо се чувстват толкова ощетени. Колата е опъната като струна. И ако нямаше още един, два детайла за довършване аз лично щях да й дам първо място. И това го казвам съвсем отговорно. Поне за мен точно тази кола е с голямо бъдеще в ръцете на собственика й.

Предни

Задни

Вътре

Въпросният теглич, който бръкна в очите ви.

2 ро място

И въпросното 3 то място, което явно е трън в очите на много хора, които не знам защо се чувстват толкова ощетени. Колата е опъната като струна. И ако нямаше още един, два детайла за довършване аз лично щях да й дам първо място. И това го казвам съвсем отговорно. Поне за мен точно тази кола е с голямо бъдеще в ръцете на собственика й.

Предни

Задни

Вътре

Въпросният теглич, който бръкна в очите ви.

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Благодаря за компилацията!
A възможно ли е да се оповести, поне най-общо, и какви са били критериите на журито за оценяване на тунинг-проектите?
Надявам се, че не е нахално...

A възможно ли е да се оповести, поне най-общо, и какви са били критериите на журито за оценяване на тунинг-проектите?

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:Благодаря за компилацията!![]()
Както и да се качат снимки на всички участници. Щото победителите са ясни, но участниците не.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Като кача всички снимки ще ги сложа в другата тема, където е само за снимки.