Колеги и фенове, Нека предприемем нещо което до момента никой не го е правил...
Хайде да се поограничиме в организацията на събори, сбирки и подобни.
На никого не иска да кажа не се събирайте, виждайте или нещо подобно.
Ще ви кажа моето мнение по въпроса:
Значи през годината има поне 5 събирания които се организират от клуба или фенове на марката.
елементарна сметка докарва нещата до положение че на всеки 2 месеца има събиране което размива посещаемостта на основните мероприятия които са организирани от клуба. За което всички членове си плащат и клуба вместо да върви напред финансово претърпява загуби в не особено големи размери но са си загуби!
Не съм член и не плащам но ме е яд като на събирането на пистата или на поляната има 20 човека и повече организатори отколкото публика и фенове. Следователно по малки приходи от вход и т.н. Следователно по малък интерес на рекламиращи на това събиране следователно ..... греда в развитието.
И всичко това защото се клуба организира 3 събития от които 2 са събори а третото е изложение (което е почти същото) възможно е да пропускам някое друго....
Има поне още 2 събирания които са организирани от фенове на марката .....
Всеки един от нас е със опредлен бюджет за лични удоволствия различни от семейните и ако трябва да се ходи на 2-3 от тях.... то аз лично бих пропуснал 1-2 а за 5 е немислимо.
мисля че първата стъпка за събуждането на интереса към събитията на клуба е това...
Визирам събора на БМВ .... баси те имат само един събор в годината и там е лудница от фенове .... 3 дни каране ... Спонсори които се изтрепват за реклама при тях и забавления които не спират да вървят през дните им .... както и да е няма да анализирам техния събор и нащия ....
Помислете с какво можеме да събудиме интереса за 1-2 събирания през цялата година така че всяко едно да е неповторимо и да се копнее за него .... а не ...някой да си каже.... "....това ще го пропусна... щото след 2 месеца има едно което ще го направят до нас и ще ми е по тънко..."
Ние автомобилен клуб ли сме?
клуб на пенсионера?
клуб на феновете на алкохола?
клуб на ..... бог знае какво....
можете да ме храните на воля.... това най много да ме ограничи още повече да пиша тук ....
Искам САМО да се замислите ..... и да помислите с какво да направиме нещата в този клуб да се съединят а не да се разделят на 1 основен и 100000подразделения...
Другото... пичове оргнизатори... осъзнайте се че няма особен смисъл от това да се организират 5 сбирки на които идват по 20човека и после да очакваме на истинските събори да дойдат повече хора....... това няма как да стане!!!
Поздрави с добри мисли към всички: Bobby_
Ограничаване на събиранията
- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
Re: Ограничаване на събиранията
честно казано изобщо не съм съгласен с теб
ами ако е едно събирането ПРИМЕРНО на Рожен и точно тогава съм зает и на всичко отгоре Рожен ми е на приблизително 1000км.и по родните пътища с нашите коли........е не ми говори просто за такова пътуване
примерно събиранията са 2 второто е на Калояново еми мен не ми се кара а съм пропуснал Рожен е ко правим пропускаме събиранията тази година така ли?
а и нека не забравяме че не съм само аз мисля така а сигурно има още сумати хора които мислят като мен
ами ако е едно събирането ПРИМЕРНО на Рожен и точно тогава съм зает и на всичко отгоре Рожен ми е на приблизително 1000км.и по родните пътища с нашите коли........е не ми говори просто за такова пътуване
примерно събиранията са 2 второто е на Калояново еми мен не ми се кара а съм пропуснал Рожен е ко правим пропускаме събиранията тази година така ли?
а и нека не забравяме че не съм само аз мисля така а сигурно има още сумати хора които мислят като мен
при това положение си планираш така нещата че точно на тези дати да си свободен ... както планираш почивка на морето. За пътищата.... това е друга тема. Всеки един от нас си прави тази сметка - кога и ка да тръгнеш за да стигнеш безопасно и със здрава кола
За Калояново..... Някой насила ли те кара да стъпиш на пистата и да караш до откат?????
и там има полянки на които може да се направи BBQ и там може да се направи всичко това което се парави на Рожен, Елена, Крушуна, и т.н.(примерно)
Нека и други хора като теб да кажат какво мислят по въпроса... аз затова съм пуснал тази тема а не ...хей така за мнения да трупам или негативи/позитиви
Не ме разбирай погрешно!!!!!
Всяка една моя дума е с предложение а не с цел заяждане или ....
За Калояново..... Някой насила ли те кара да стъпиш на пистата и да караш до откат?????
и там има полянки на които може да се направи BBQ и там може да се направи всичко това което се парави на Рожен, Елена, Крушуна, и т.н.(примерно)
Нека и други хора като теб да кажат какво мислят по въпроса... аз затова съм пуснал тази тема а не ...хей така за мнения да трупам или негативи/позитиви
Не ме разбирай погрешно!!!!!
Всяка една моя дума е с предложение а не с цел заяждане или ....
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Напротив, събиранията не трябва да се намалят. Не искам цяла година да събирам 500 лева, които да изпукам наведнъж и после кой откъдето.
Целта на събиранията е да се опознаят хората и да се интегрират и нови. Да видят колите си, да премерят сили в пряк двубой или в оптичен тунинг, в музика ако искаш. А това няма как да стане от година на година.
Клубът не е пряко ангажиран с всяко едно от събиранията и като гледам всяко едно събиране е гърба на 2-3-5-10 човека. Не мисля, че се касират такива огромни загуби. На Крушуна фирмен щанд нямаше и оттам мисля, че със сигурност има Загуба. На Калояново тази година пък нямаше нови фанелки иначе аз познавам доста хора, които бихме си купили по 2-3 и то не защото нямаме какво да носим... А и да не забравяме, че като са само 1 или 2 събитията винаги ще има недостиг на места и винаги ще има недоволни.
А и клубните мероприятия не са чак толкова много:
1 през Март в IEC
1 през Юни на Калояново
1 в началото на Септември на Узана
Вярвам, че за Втората Балканска среща и Крушуна не са похарчени баснословни суми и на тях никой не е опрял ножа и да каже: клубът трябва да се включи с това, това и това... Така че моля и някой от УС на Клуба на привържениците на VW в България да се изкаже.
Целта на събиранията е да се опознаят хората и да се интегрират и нови. Да видят колите си, да премерят сили в пряк двубой или в оптичен тунинг, в музика ако искаш. А това няма как да стане от година на година.
Клубът не е пряко ангажиран с всяко едно от събиранията и като гледам всяко едно събиране е гърба на 2-3-5-10 човека. Не мисля, че се касират такива огромни загуби. На Крушуна фирмен щанд нямаше и оттам мисля, че със сигурност има Загуба. На Калояново тази година пък нямаше нови фанелки иначе аз познавам доста хора, които бихме си купили по 2-3 и то не защото нямаме какво да носим... А и да не забравяме, че като са само 1 или 2 събитията винаги ще има недостиг на места и винаги ще има недоволни.
А и клубните мероприятия не са чак толкова много:
1 през Март в IEC
1 през Юни на Калояново
1 в началото на Септември на Узана
Вярвам, че за Втората Балканска среща и Крушуна не са похарчени баснословни суми и на тях никой не е опрял ножа и да каже: клубът трябва да се включи с това, това и това... Така че моля и някой от УС на Клуба на привържениците на VW в България да се изкаже.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
На последните Общи събрания на клуба, след доста дискусии, се обединихме около идеята да организираме общо 3 основни мероприятия през годината:
1. VW Club Fest - изложение в началото на сезона
2. Национален събор на писта - Track days
3. Национален събор сред природата в края на сезона
Тези три мероприятия са доста разнообразни и целта им е да могат различни фенове с различни интереси да намерят "своя" събор.
Ние не можем да забраним на който и да е друг да организира събирания и други мероприятия. Дори насърчаваме подобни пррояви на местно ниво.
Например провелата се Балканска VW BUS среща на морето този уикенд. Запознах се с много нови хора, с които иначе нямаше къде да се видя, имаше много бусове и като цяло беше едно много положително мероприятие.
Не винаги спонсорите са най-важните и не трябва да правим всичко само с тази цел.
Тези три мероприятия са доста разнообразни и целта им е да могат различни фенове с различни интереси да намерят "своя" събор.
Ние не можем да забраним на който и да е друг да организира събирания и други мероприятия. Дори насърчаваме подобни пррояви на местно ниво.
Например провелата се Балканска VW BUS среща на морето този уикенд. Запознах се с много нови хора, с които иначе нямаше къде да се видя, имаше много бусове и като цяло беше едно много положително мероприятие.
Не винаги спонсорите са най-важните и не трябва да правим всичко само с тази цел.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
ФВклуб.бг е единствения фен клуб,който има клубен фест!Така,че БеМеВе-джиите могат да сънуват за такова събитие!
Не виждам какво пречат събитията?Никой не е задължен да присъства на всички!Официално клуба стои зад 3 събития-Феста,Калояново и Узана.
След като пряко ти не плащаш членски внос не разбирам защо отваряш тема...Има си УС,който решава как и кое да се финансира,ако хипотетично плащаше и не ти изнасяше управлението-спираш да плащаш.
Слабата посещаемост на Калояново не беше в броя събития,които са огранизирани в годината.Най-елементарното беше,че нямаше дори стикери...докато кошниците на БМВ 1 месец преди това се разкарваха с номерца...
Ще видим как ще е Узаната,аз лично очаквам голяма посещаемост.
Не виждам какво пречат събитията?Никой не е задължен да присъства на всички!Официално клуба стои зад 3 събития-Феста,Калояново и Узана.
След като пряко ти не плащаш членски внос не разбирам защо отваряш тема...Има си УС,който решава как и кое да се финансира,ако хипотетично плащаше и не ти изнасяше управлението-спираш да плащаш.
Слабата посещаемост на Калояново не беше в броя събития,които са огранизирани в годината.Най-елементарното беше,че нямаше дори стикери...докато кошниците на БМВ 1 месец преди това се разкарваха с номерца...

Vlad777 написа:
ОК, никой не е казал че това трябва да се прави само с тази цел....
Също така не искам да се забраняват или нещо подобно сбирките на местно ниво! напротив! така даже е по добре по много причини .... дори и за някои семейни да намерят повод да избягат от жените си

Благовест написа:ФВклуб.бг е единствения фен клуб,който има клубен фест!Така,че БеМеВе-джиите могат да сънуват за такова събитие!
Плащал съм членски внос и не съм напуснал защото не ми харесва управата....
А това че не плащам такъв не ме прави безразличен към развитието на клуба. Дали съм от УС или редови потребител това не е от значение за мен да бъда заинтересован от някои аспекти. Това че има лидери които са избрани по реда си не значи че аз трябв ада се оставя в техните ръце и да ме водят и аз да съм послущен като домащен любимец!
С нарицателното за БМВ по спомени мисля че нарушаваш правилата за писане....
Повярвай ми че не съм фен на БМВ но ако решат онези да направят нещо такова .... ще е отново грандиозно. Всички голфаджии станаха бемведжии, от което следва и момента с посещаемоста на техните мероприятия. Не ме карай да зачеквам тази тема че е болезнена за всички!
За да стане едно мероприятие на нужното ниво трябват пари! За да се плати на .... клоуна който ще забавлява децата на татковците докато те си пийват бира на сладки приказки. За дамите също трябва да има забавление което също струва пари! отделно е самия наем и прилежащите му неща
Повярвай ми че съм организирал подобно мероприятие и знам за какво става въпрос
- sando-ludia
- Автомобил: golf 4
- Двигател: 1.8t
За сабора на узана савпадаме сас други мероприатиа,божура,рожен-относно за рожен защто е на тази дата койато е узана?Какво става, на пук ли се прави това. 

Благовест написа:Ще видим как ще е Узаната,аз лично очаквам голяма посещаемост.
Съборът на Узана ще е грандиозен

- Div Selqnin
- Автомобил:
- Двигател:
Това че Васо е направил събиране на Дебнево или работника барбекю не е работа на клуба
това са събития на приятели вярно всеки е свободен да посети и да се забавлява както е написано по-горе събитията които клуба организира и плаща за тях са :
Никой не е принуждаван да идва насила където и да е следователно е свободен да не идва.
Три мероприятния с точни дати всеки може да си направи сметка къде да дойде .

Никой не е принуждаван да идва насила където и да е следователно е свободен да не идва.
Три мероприятния с точни дати всеки може да си направи сметка къде да дойде .
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от GREEN_lADY на Пон 16 юли 2012 10:11, променено общо 1 път.
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Bobby_ написа:Колеги и фенове, Нека предприемем нещо което до момента никой не го е правил...
Хайде да се поограничиме в организацията на събори, сбирки и подобни.
Много навътре го вземаш.
Просто понякога е по-добре да оставиш нещата да се случват особенно когато е свързано с много и различни хора.
И при нас се е случвало да се събираме Хасково,Нова Загора и Раднево в Стара Загора,дори не беше организирано но това не пречи да ходим и на другите мероприятия.
Хубавото на многото мероприятия е,че човек може да избира време и място което да посети.
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Колеги не се разсейвайте от темата, така както аз го разбирам а и Влади го каза
Занапред Клуба ще организира три клубни събития:
И ще подпомага с финансова помощ още някой организирани от колегите, като бус срещата, Крушуна и прочие.
Целта е да има мероприятия, но три основни, на който да има място за всичките, другите вторестепнни ако могат така да се нарекът, давам пример (винаги съм искал да ида на Крушуна но все не мога) Както Боби каза за найстина хубаво мероприятие, с много посещаемост си иска доста средства.
Така че винаги ще има мероприятия, и като се знае кой са трите основни всеки ще може така да си нагласи нещата че да може да иде на повече
Надявам се да не четете през редовете.
Занапред Клуба ще организира три клубни събития:
Vlad777 написа:1. VW Club Fest - изложение в началото на сезона
И ще подпомага с финансова помощ още някой организирани от колегите, като бус срещата, Крушуна и прочие.
Целта е да има мероприятия, но три основни, на който да има място за всичките, другите вторестепнни ако могат така да се нарекът, давам пример (винаги съм искал да ида на Крушуна но все не мога) Както Боби каза за найстина хубаво мероприятие, с много посещаемост си иска доста средства.
Така че винаги ще има мероприятия, и като се знае кой са трите основни всеки ще може така да си нагласи нещата че да може да иде на повече

Надявам се да не четете през редовете.
Supawiza написа:Много навътре го вземаш.
Знаеш ли ..... УЖАСНО СИ ПРАВ!!!!!!!!
започвам да си задавам въпроса по друг начин.... защо изобщо мисля за това и кое как би могло да се случи и да стане по добре ......особено с толкова много хора и интереси. Всеки си е прав за него си.
просто много се размиват нещата и .... няма интерес откъм публика и много хора които да дойдат на такова мероприятие.
Аз лично много бих се изкефил на събор на който да е пълно с най-различни хора от различни разслойки на обществото и всеки да намери нещо за себе си в този уикенд или ден....
Бях скептично настроен към идеята за ФЕСТ в Експото.... но от това се получи нещо много качествено и стойностно. За което благодаря на управата! Лощото е че колите които да се покажат се изчерпаха.... и след другия фест ще започнат да се повтарят и няма да има какво да се покаже.
Събора на на калояново е нещо което замира с всяка година защото хората които карат стават все по малко и постепенно се губи интереса ... никой не иска да стъпи на пистата зареди ясната идея че там ще си счупи колата ... или изтърка гумите или бог знае какво още....
На дракон е толкова спокойно за каране с обикновенна кола че просто не е истина кара се на 2 скорости цялата писта 2-3 .... това е! Сега, ако си повярваш винаги може да стане сакатлък но затова се разчита на отговорността на пилотите...
За това мероприятие имах идеи и мога да говоря с дни на тази тема..... но няма смисъл...
За Узана не мога да кажа нищо. Не съм бил и едва ли ще бъда някога но прдполагам че е супер изкаран уикенд.
Това е място на което да се видят познатите хора и да се напоркат до полуда ... да хапнат някоя друга скара и .... (бях преди 3-4години на Рожен за едина ден)
GREEN_lADY написа:Абе колега много те е напекло жегата тебе май, като са ти много сбирките и съборите - НЕ идвай. Никой не те бие с пръчката и да те кара насила. Заключвайте бе хора, това е тема за организиране, не за деорганизиране и Хейт
Определено ми е тополо но това не ми сварява мозъка и да мисля в едно различна посока....
Нямам нищо против да се правят сбирки на местно ниво. Това го одобрявам с 2 ръце!
Случайни срещи ДА
Нямам нищо против всеки да си организира каквото и да е .... дори и купон на вилата си....
Мъката е друга! но на този етап трудно бихте ме разбрали колкото и да се опитвам да обясня какво точно имам в предвид.
Не съм хейт или нещо такова... и нямам възможноста да хода на многото сбирки които се организират сигурно са 10 на година сега като се замисля и броя
и ... Благодаря ти за милото обръщение "АБЕ КОЛЕГА...." все си мисля че не започнах така....
когато се пренасити пазара с една стока ... тя става безинтересна с което.... оффф много задълбах...
Наистина "много навътре го взимам......"
организирайте си каквото и колкото пожелаете..... Успех..... мога да дам няколко примера за мероприятие което е започнало силно защото е било по рядко и като се засили интереса и започнат да се правят много често такива.... интереса умира бавно но славно и става СКУКАААА.... а се е започнало с големи идеи за нещо което има ....
Успех желая на всички организатори и посетители! Желая им го най-искрено!!! дано те да имат повече късмет от други такива (не визирам себе си)
С уважение: Bobby_