Взаимопомощ при аварийни случаи (идея !)

Организация и провеждане на клубните сбирки!
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Взаимопомощ при аварийни случаи (идея !)

Мнениеот emo-gar » Пет 27 ное 2009 20:03

Потърсих нещо подобно,не открих,поне не така както го мисля:
1.Изпращане на SMS до ..номер Х(формата е :местоположение(град),GSM/Name,n-брой символа за пояснение)
2."Нещото" да разпознае горния формат и да препрати SMS-a на други потребители,съответно регистрирани в системата по подходящ начин.Условието е разпознаване по място на регистрация(нали няма смисъл да се дрънка във Варна,ако съм закъсал в Разлог)
3.Има ли кой да развие подобна идея,вероятно ще трябва и някакъв договор с определен GSM-оператор за целта.И да е в годишен аспект "регването",вероятно и заплащането да върви с него
Да ме извини всеки,който преди мен е имал идеята,а дано стане действителна.Подробностите оставям на хора с опит,това е само една моя "нескопосана" идея,хал-хабер си нямам как да стане :oops:

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Re: Взаимопомощ при аварийни случаи (идея !)

Мнениеот kusho » Пет 27 ное 2009 20:21

хубаво,но изисква тичане и организация..
от БМВ форума преди години го измислиха по лесно: всеки който иска и може да помага си дава населеното място, името и телефона. Стана един голям списък правиш принт и го слагаш в жабката. Ако закъсаш някъде или ти се допие бира :wink: ползваш жокер обадисе на приятел.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 27 ное 2009 20:24

И тук го има това.В организационния раздел е.А за телефонна услуга ще струва скъпо.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 27 ное 2009 21:03

Значи,когато съм в къщи пред компа-това не е "аварийна" ситуация.Но когато съм навръх някой проход или в непознат град-ей за това иде реч.И не да питам дали малко пушек отзад вредно ли е,а да съм запънал на място и ....абе една гума да има кой да донесе или да те дръпне донякъде,не да се видиме на по бира!Та телефони за тоя етап-дал Бог всекиму,та с тях нещо...Скъпо,да,е колко да е скъпо?Да речем ще се наложи 1,2,3 пъти годишно,но ще е безценно.Идеята ми е който се "регне" в тая група,това да става с ПАРИ.Колко,как,защо-ей това се търси в задачката

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пет 27 ное 2009 21:11

Топлата вода отдавна е открита, във Оффроуд форума имаме МСС, мобилна спасителна служба, ако някой колега закъса само се обажда на някой приятел, който публикува от негово име в спец.тема местоположението и проблема и веднага който е най-близо отива и го спасява.Системата работи много добре, но не знам дали е приложима тук.Мисля че тук са много малко хората, които биха се озовали на подобна ситуация.Ето линк, но не знам дали ако нямате права може да го видите.

http://forum.offroad-bulgaria.com/forum ... .php?f=238

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 27 ное 2009 21:38

PACH,чете се,и така трябва-за какъв достъп изобщо става дума-колкото повече,толкова по-добре.НО,има малък недостатък-за какво ми зов за спешна помощ от преди...година?И съответно познат "оператор" пред компютър?
Обажданията тип "спешни" ограничавам до няколко часа,айде денонощие.След това да се изтриват от базата автоматично.
Иначе евала :bowdown ,не четох подред,но е всеобхватно.....А,тука едни комшии..нещо ми тропат..дали не може ..да ги ,такова.. :beat_butt2 :Mr Green Fun .така де.Последното е мой опит за шега,с него илюстрирам обхвата на това което видях-е малко пресилено де.Идеята ми е за нещо по-ограничено за сега,автомобилна тематика.Но погледнато реално,май и някои други случаи...дали медицински,дали бандитски.Подробностите не стоят на дневен ред.Въпроса е да се получи инфо от оператор за създаване на "неограничена група".Членство в нея получават тези ,които си заплатят съответна такса(изобщо не е важно дали ще ме тегли Чероки или Пасат).Затова е задължително да се подава GSM на "търсещия" с цел уточняване на ситуация

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пет 27 ное 2009 22:22

emo-gar написа:PACH,чете се,и така трябва-за какъв достъп изобщо става дума-колкото повече,толкова по-добре.НО,има малък недостатък-за какво ми зов за спешна помощ от преди...година?И съответно познат "оператор" пред компютър?
Обажданията тип "спешни" ограничавам до няколко часа,айде денонощие.След това да се изтриват от базата автоматично.
Иначе евала :bowdown ,не четох подред,но е всеобхватно.....А,тука едни комшии..нещо ми тропат..дали не може ..да ги ,такова.. :beat_butt2 :Mr Green Fun .така де.Последното е мой опит за шега,с него илюстрирам обхвата на това което видях-е малко пресилено де.Идеята ми е за нещо по-ограничено за сега,автомобилна тематика.Но погледнато реално,май и някои други случаи...дали медицински,дали бандитски.Подробностите не стоят на дневен ред.Въпроса е да се получи инфо от оператор за създаване на "неограничена група".Членство в нея получават тези ,които си заплатят съответна такса(изобщо не е важно дали ще ме тегли Чероки или Пасат).Затова е задължително да се подава GSM на "търсещия" с цел уточняване на ситуация

Нещо не си разбрал идеята, може би не обясних правилно.
Това е тема, която ако се пусне молба за помощ веднага се откликва.Няма никакво чакане и нещата се организират максимално бързо.Абсрахирай се от различните молби, говорим за бедстващ участник.Знаеш че в гората и планината, нещата може за секунди да се променят към зле.Тук говорим за по-софт неща, като изтегляне до сервиз и друго подобно съдействие, за закъсали колеги.Първо трябва да се създаде подфорум в който могат да четат хора, които са членове.А член да се става като публикуваш пълни данни за себе си, автомобил, оборудване, от къде си и телефони за контакт.От там нататък е лесно, и да не се искат пари за членство.Ако някой иска да помогне ще е от добра воля.Естествено, нормално е да покриеш разходите на този, който ти помага.Отделил е време и гориво за да ти помогне, човешко е да се отплатиш.
Ако обаче искате да въвеждате такса за усчастие, забрави.Направо ще предпочетат да се обадят на пътна помощ.
Нека си остане доброволно начинание, само дано има сериозни хора, които да откликнат.

Ето няколко теми.

http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=65886

http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=65768

http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=64791

http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=52362

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 27 ное 2009 22:37

PACH написа:...

Всички тези неща, които споменаваш, отдавна са реалност за членовете на VW клуб. Налични са и подфоруми, т.нар. "Членска зона", имаме си и база данни с координатите и телефоните на членовете и т.н. и т.н. организация. Колегите винаги са готови да откликнат на нуждаещ се и не веднъж се е случвало. :bowdown
Това е само част от удоволствието да си член на сдружението, а не само регистриран потребител във форума на клуба.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 27 ное 2009 22:40

PACH, явно отдавна не си чел из ОФФ-други, за да видиш колко благодарствени теми за подобни 'мобилни спасителни групи' има, и то не само от членове на Клуба, както споменава Съни ;)
Ето само едничка:
viewtopic.php?f=60&t=159970

Не, че нещо, ама разтоянието, което е преминала 'групата' си е сериозно за Българските варианти ;)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 27 ное 2009 22:49

А за всички които не са членове на VWClub.bg но са протребители на този чудесен форум > viewtopic.php?f=4&t=42597&hilit=15

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пет 27 ное 2009 23:04

Не знам до колко някой, който го е домързяло да си принтира книжката с координатите и да си я шибне в жабката, ще тръгне да се регистрира по разни сайтове и да чака смс-и. Не виждам какво му е сложното и скъпото за изпълнение, имайки предвид, че всичките ни оператори (и трите :lol: ) подържат безплатно email to sms. Една предплатена карта, към която да се изпращат смс-ите. Един тъп телефон - да се върже с компа, който ще праща мейли.
В момента не моисля особено добре ( :drinking: ) но все пак ми се струва лесно.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пет 27 ное 2009 23:18

Sunny написа:
PACH написа:...

Всички тези неща, които споменаваш, отдавна са реалност за членовете на VW клуб. Налични са и подфоруми, т.нар. "Членска зона", имаме си и база данни с координатите и телефоните на членовете и т.н. и т.н. организация. Колегите винаги са готови да откликнат на нуждаещ се и не веднъж се е случвало. :bowdown
Това е само част от удоволствието да си член на сдружението, а не само регистриран потребител във форума на клуба.

Аз нали не съм член, нямам достъп до там :)
А и в гората изискванията за помощ са малко по-различни.
Евала че и тук има такава организация за взаимопомощ.Всъщност има ли смисъл от тази тема, след като системата работи ?

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 27 ное 2009 23:23

PACH написа:Аз нали не съм член, нямам достъп до там :)

Значи е време да се замислиш да се влееш и в тези ни редици :beer

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пет 27 ное 2009 23:26

Sunny написа:
PACH написа:Аз нали не съм член, нямам достъп до там :)

Значи е време да се замислиш да се влееш и в тези ни редици :beer

Може, кога ще е следващата национална сбирка да ви покажа буса бегачка :mrgreen:
А може и с малко музика да ви позабавлявам, имам четири много хубави JBL PRX 525 и 535, ще ви хареса саунда ;)

Последна промяна от PACH на Пет 27 ное 2009 23:28, променено общо 1 път.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 27 ное 2009 23:28

Тя,идеята няма какво да и се разбира,за точно това става дума.Само опитвам да кажа,че начина на активиране е малко тромав-да имам под ръка телефон на човек,който по случайност да е пред компютър,отгоре на всичко да е запознат с форума(за да пише в правилния раздел,па да се намерят двама-трима да го упътят към търсачката...)-ще ме изпапкат вълците някъде бре..
С онова апаратче в джоба ,нещо директно да се получи
А таксата ще е за мобилния оператор,обслужващ групата,НЕ за форума
Като поразмисля..реално,май варианта с "книжка-указател" е най-осъществим,за тоя момент.А има ли вече изготвен прототип?Или реална такава?
Ако се счете ,че въпроса на темата е вече "ФАКТ"-да се трие.Аз в гората комп не нося но въже и гума да,така че ще си го мисля предварително

Върни се в “Организационен”