Смяна на преден лагер - как?
- GPower
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на преден лагер - как?
Става вьпрос за лагер на предно ляво колело-Голф3.Мисля аз да си го сменям,но искам да попитам има ли нещо специфично?Как точно става?Някои може да каже махаш стария и слагаш новия(да да ама не).Искам да подчертая,че не сьм го правил преди.Моля за помощ.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
... тряба ти и хубава скоба, за да извадиш стария.
Ако имаш ABS, шанса да извадиш датчика от главината здрав е нищожен! За това разкачи го от буксата, която ти е в двигателния отсек и внимавай при работа да не го нараниш.
Ако си внимателен, ще се справиш
Използвай черупката от стария лагер като дорник (вътрешната), за да не нараниш новия. А най-добре да отскочиш до стругар да ти направи дорник по този размер, защото черупката ще ти дойде къса и няма да можеш да набиеш новия лагер докрай. Размера вече го имаш (по размера на новия лагер гледай)
Успех! Винаги има първи път! Въпроса е да не боли
Ако имаш ABS, шанса да извадиш датчика от главината здрав е нищожен! За това разкачи го от буксата, която ти е в двигателния отсек и внимавай при работа да не го нараниш.

Използвай черупката от стария лагер като дорник (вътрешната), за да не нараниш новия. А най-добре да отскочиш до стругар да ти направи дорник по този размер, защото черупката ще ти дойде къса и няма да можеш да набиеш новия лагер докрай. Размера вече го имаш (по размера на новия лагер гледай)

- GPower
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:... тряба ти и хубава скоба, за да извадиш стария.
Имам ABS и маи да ходя на маистор А?
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на преден лагер - как?
Колега един съвет от мене.Свали си сам главината,вземи новия лагер и главината отиди в сервиз с преса да ти го сменят те.Ще видиш как става и ще знаеш след това,после сам си слагаи главината и караи.Но без преса е много трудно да го смениш,в твоя случай направо невъзможно.GTI EDITION написа:Става вьпрос за лагер на предно ляво колело-Голф3.Мисля аз да си го сменям,но искам да попитам има ли нещо специфично?Как точно става?Някои може да каже махаш стария и слагаш новия(да да ама не).Искам да подчертая,че не сьм го правил преди.Моля за помощ.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
GTI EDITION написа:маи да ходя на маистор А?
Уфффф....

Да, с преса е много по-сигурно и лесно, ама има такива мърлячи, дето ще го изпраскат 2 пъти с чука лагера (и веднъж по погрешка датчика), че да подведял и после ще го сложи на пресата!

Знам принципа, че не всеки трябва да може всичко... ама като не знаеш можеш ли да имаш вяра, че този дето трябва, знае какво да направи?!?
Пък и...:
zmei написа:сменявай смело иначе как ще се научиш
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Ти като не си сменял не се и захващай,ако ония дето ще ти свърши работа може да го осере,то ти дето хал хабер си нямаш от тази процедура може да го осереш дваж по-добре от него,и като ще сменяш преден лагер ги сменяй и двата ,и не се цигани да купуваш ефтини безизвестни лагери да не вършиш едно нещо по два пъти.
Като не знаеш питай някой дето ги е сменял ,къде са му свършили работата без сакатлък и отивай там.
ПП Думичката Майстор звучи като тезгях.Аз обичам да му викам Професионалист/демек човек дето си изкарва хляба с това/.
Като не знаеш питай някой дето ги е сменял ,къде са му свършили работата без сакатлък и отивай там.
ПП Думичката Майстор звучи като тезгях.Аз обичам да му викам Професионалист/демек човек дето си изкарва хляба с това/.

- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
GTI EDITION написа:Благодаря колеги.Искам да се похваля,че сам си смених лагера с помощ от един приятел,всичко стана тип топ.И датчика си свалих без проблем всичко почистих и препипах по няколко пьти.Е да казвам ли ,че ми отне цял ден,но затова пьк вече знам как става.Благодарство на всички и поздрави
а сети ли се снимки да направиш на цялата процедура, както други колеги са описали смяната на диск и накладки
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”