Голф-4 1.6 SR-Неравномерна работа на мотора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
koxx
Автомобил:
Двигател:

Голф-4 1.6 SR-Неравномерна работа на мотора

Мнениеот koxx » Съб 08 окт 2005 22:04

Здравеите аз сам нов :roll:

Имам добра кола произведена е 2001 година голф 4 1,6 SR но когато работи на празни обороти те се колебаят мейду 900-1000 а макар и рядко след като слиазам от голяма предавка на празна дори гасне макар не често но се случва.
Преди 3 дена бех до представителния сервиз искараха си лаптопа ровиха не6то кам 2 часа и колата се оправи.
Но сега 3 дена по касно прави са6тиа проблем но на по високи обороти кам 1200-1300 му е колебанието.
Някои има ли идея какав е проблема или ако знае в Пловдив по свестен сервиз :roll:

Благодаря

п.с.
Махнат е катализатора но това им бе6е казано в сервиза.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф-4 1.6 SR-Неравномерна работа на мотора

Мнениеот chefito » Нед 09 окт 2005 12:34

имам голф и опел........с голфа не съм имал такива проблеми, ни опела ми го прави тоз номер. При опелите има едно моторче (стъпково моторче за празния ход) и то се преебава. Обаче не знам на този мотор твоя дали навлизането на въздух се подава от моторче или от друга някаква система.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Нед 09 окт 2005 12:42

Един приятел с Audi A4 имаше същия проблем. В unitrade му смениха някакъв датчик и се оправи за около 20 ден. След това същия проблем. Отиде там отново и само са го включили на компютъра, след което са го оправили. Вече от половин година няма проблем. Не мога да ти кажа какво точно е правено, но ще трябва да ти се погледне колата.

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Нед 09 окт 2005 12:53

Една простичка алтернатива :)

Разстоянията на електродите на свещите еднакви ли са ? Моите нещо се бяха разместили и работеше като трабантче (почти ;))

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Нед 09 окт 2005 15:56

нямаше ли гаранция на услугата? виж си ф-рата, след като почти веднага пак се е прецакал би трябвало да ти направят нова диагностика безплатно :?:

koxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koxx » Пон 10 окт 2005 11:33

evgenyh написа:нямаше ли гаранция на услугата? виж си ф-рата, след като почти веднага пак се е прецакал би трябвало да ти направят нова диагностика безплатно :?:

Предполагам че няма да ми правят проблем като се варна но факт е че не ми вдъхнаха много доверие в този сервиз макар да са представители за Пловдив.

Първо им отчита6е гре6ка при подаването на ваздуха след това не6то при ламбдата ,оправиха го и след 2 дена пак е са6тото но при повисоки обороти.

Преди време бях сре6тал тука коментари при свален катализатор 4е дава гре6ка на ламбдата ако не се пусне кабел допалнителен дали това може да е проблема?

И не6то различно от това.

Не ми работи сигнала когато забравя фаровете.Казаха ми че явно не работи лампичката долу на 6офиорската врата,което се оказа верно(варзани били не6тата).
Дали 6те мога сам ако отворя вратата да отстраня проблема или нее за хора с елементарни познания :P

Благодаря ви за вниманието!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”