П.С. Да не се обиждат колегите с 1.4 и със здраве да си ги карат,ако си ги харесват.
vw16v написа:Този мотор май няма силни места.Най-слаб,със скъпа подръжка / ако е наистина 700 лв.за ролки,ремъци ,масла,филтри ,че тя е по-скъпа от 1.8 Т /и кво остава най-накрая само красивото и удобно купе на Г4.По-удачния вариант според мен ако държиш на бензинов мотор с нормална мощност за ежедневието е 1.6/ но не 16V/-по-евтино обслужване,по-добри динамични характеристики,сравним разход на гориво при нормално каране.Г4 с 1.4 само ако е на някаква супер добра цена и състояние и то с цел бърза последваща продажба.Според мен ,никога модела с базовия мотор не е най-доброто решение и обикновено е вариант с много компромиси.
П.С. Да не се обиждат колегите с 1.4 и със здраве да си ги карат,ако си ги харесват.
vw16v написа:Според мен ,никога модела с базовия мотор не е най-доброто решение и обикновено е вариант с много компромиси.
vw16v написа:so.sek написа.....................
А Бугати вейрон или карера ГТ с базовия мотор не щеш ли.В случая не говорим за А5 ,а за Г4 ,който е съвсем различен клас автомобил,доколкото си спомням заглавието на темата.За цената на обслужването просто цитирам колега ,който в по-предно мнение е казал колко му е излязло,наясно съм,че варира според кой както я нареди,то и на мен за 1.8-20 V ми излезе дори под 500 лв. /с доста добри отстъпки обаче иначе ко се плаща по табела си е греда отвсякъда /обслужването с труда,но както и да е факт е ,че обслужването на 1.4-16V в никакъв случай не е по-евтино от на 1.6-8V.Е тогава защо трябва някой да плаща повече за да получи по-малко.Разликата в разхода на гориво ще се усеща единствено на градско и едва ли ще е повече от литър в полза на 1.4,а на извънградско няма да има и толкова ,но няма да ги има и мъките на 1.4. Аз няма да си позволя като теб да давам правила и наклон на ку..@ на някой нито ще споделям от какво ми е писнало .Предимствата на 1.6 -8V за мен са :по-надежден,по-евтин за обслужване,с поносим разход в сравнение с 1.4-16 V.Дали е сполучлив един мотор ако е само с 8V не знам ти ги разбираш повече щом даваш правила и т.н.
,само между другото ще вметна ,че и Голф 5 стартира с 1.6 -8 V мотор 102 к.с.,освен с 1.6FSI .А за твоя 1.6-16 V ,който сигурно си има своите достойнства ,или поне е по-нов мотор от 1.6-8V , е незначително по-икономичен от него ,но с бензин Н98 ,който пък е по-скъп и така нещата са на кантар.За вървенето сигурно не върви лошо,но силно ме съмнява 4 к.с. в повече да го правят титан на ускорението и максималната скорост в сравнение с 1.6-8V,както и това,че е 16V едва ли му помага особено да е рекордьор по икономичност в гамата мотори използвани в Г4.Карай си го със здраве не ме бърка изобщо кой кво кара,просто споделям мнение,с което смятам,че ще помогна на някой колега да направи избор за който после няма да съжалява.
П.С. Извинявам се на колегата пуснал темата за лекото отклонение от темата му .
vw16v написа:ко беше чел мааалко по внимателно щеше да видиш,че никъде не съм казал,че порасналото 1.4-16v,какъвто е твоят 1.6-16vне може да се кара с бензин 95,казах само,че е по-икономичен когато се кара с 98 и това е бензина ,който се препоръчва за този мотор -факт
и данните за разхода на гориво се отнасят именно за каране с 98,пише го и в книжката ти сигурно,както и в сума ти тестове из списанията .При каране с по-нискооктанов бензин от препоръчания примерно съм виждал в книжка на бмв си пише с колко процента спада мощността на мотора и се вдига съответно разхода,същото се отнася и за твоя мотор ,ама ти си начетено момче и съм сигурен ,че и сам може да си намериш тези данни за твоя мотор.И всъщност май съм прав за бая работи ,ама явно си решил да спориш заради спорта и .Няма проблеми щом те кефи давай .Ти сигурно имаш Г4 с цялата гама мотори и от опит знаеш на кой какъв е разхода,е аз нямам,ама съм покарал бая коли и с по-малки и с по-големи мотори и на градско да ти кажа няма кой знае каква разлика между 1.6 и 1.4 мотор на едно и също купе,около литър си е точно.От всичко дето съм написал предположение е само разликата в разхода на двата мотора,то и няма как да не е тъй като не вярвам да пише в интернет колко е моя разход градско примерно в София или Бургас,то и дядо Боже и той не може да ти каже точна цифра на градско .Айде със здраве и ако обичаш да не се изживяваш като форумен гуру ,защото като ти гледам мненията и доколкото от тях може да се съди за познанията ти за автомобили ,не си в позицията да коментираш с този менторски тон мненията на другите.Жив и здрав и все по-начетен да ставаш,ама не само от интернет,че бая като теб пишат там .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: amnesty и 51 госта