кутия за въздушен филтър

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
edition
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: AVF

кутия за въздушен филтър

Мнениеот edition » Съб 23 фев 2008 14:56

Здравейте Колеги,
искам да попитам дали кутията на въздушния филтър е еднаква на
ГОЛФ 3 2.0 ГТИ 115 к.с. и ГОЛФ 3 ГТИ 150 16V

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Съб 23 фев 2008 19:40

Ако питаш за твоита кола .... която е с мотор АГГ както виждам от гаража .... единствената кутия като на АГГ е на мотора АФТ - 1.6 - 16в 101кс(защотото това са двете коли с МАФ сензор а всички други са с дебитомер и кутиите са им различни). Моя мотор също е АГГ и кутията ми беше счупена като купих колата ... и във всички морги в София които зная нямаше такава ..... е намерих от ВР6 и с много малки поправки стана 99% точно.За да пригодиш друга кутия трябват много преправяния .... съвет не се занимавай . Другото решение на проблема - конусен спортен филтър . :wink:

Потребителски аватар
edition
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: AVF

Мнениеот edition » Съб 23 фев 2008 19:49

Благодаря за отговора колега но сега съм с някакъв американски филтър 80 долара и съм страшно недоволен. Колата постоянно гасне на ниски обороти и разхода ми се вдигна много!
Така че ако някой знае от каде да се закупи втора ръка, защото нова е 272 лв.

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Нед 24 фев 2008 0:45

Проблема е колега че АГГ-тата са изключително малко разпространени и шанса да си намериш в някоя морга или пък някои да се продава на части е почти минимален .... за АФТ-то е същото. ....
Друго решение на проблема ти е да пробваш с тия българските фалшименто филтри за по 20-30 лв .... е така за пробата така или иначе парите не са кои знае колко .... пък кои знае може да видиш поне малко подобрение .... защотото търсенето определено ще продължи дълго :wink: Все пак успех и ако си намериш кутия от ВР6 я взимаи въпреки че на пръв поглед е различна (2 от дупките съвпадат то4но до милимитетър и сички пасва 99% идеално , просто МАФ-а го завиваж на 2 а не на 4 болчета за кутията кйоето според мен не е болка пък и на моита кола система работи идеално ) :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”