И замириса на бензин :(.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

И замириса на бензин :(.

Мнениеот Muncho » Вто 01 ное 2005 9:40

Голф 2, '91, 1.6, карб, 75кс, дв. EZ.

Проблема е че като работи двигателя вътре в купето мирише на бензин :(. За съжаление миризмата идва от към двигателя ( при работещ двигател проверих дали случайно не мирише от към бензиновата помпа до "патерицата" ) :(.
Та инфото по въпроса се свежда само до това. Ето как седят и другите неща:
въздушен филтър - не е сменян от не знам си колко хляди км ( доста задръстен така като го гледам )
масло - за смяна
маслен филтър - и той е за смяна
Знам че съм за убиване ама колата е нов внос и вече няколко месеца седи в гараж и не се кара ( от време на време я припалвам да качи малко ток в акумолатора ), но щом я изкарам сериозно на пътя всички консумативи ще сменя :).

П.С. Има едно маркуче което излиза от карбуратора но никъде не се свързва....
Също така има един зелен разширителен съд ( поне на такова ми изглежда ), седи закачен за ламарината на чистачките. малко над кутията на филтъра в ляво, който поне от пред и отдолу не е свързан към нищо. Та си мисля да не би това маркуче да се е изхлузило от това "зелено нещо".

Знам че е малко трудно да се гадае по "картинка" но за сега - толкова :). По-нататак направо ще се изтъркалям при Ваското1 и той да "отсече" присъдата :).
10х на всички отзовали се :).

ivan4o
Автомобил:
Двигател:

Re: И замириса на бензин :(.

Мнениеот ivan4o » Вто 01 ное 2005 9:47

[quote="Muncho"]Голф 2, '91, 1.6, карб, 75кс, дв. EZ.

има един зелен разширителен съд ( поне на такова ми изглежда ), седи закачен за ламарината на чистачките.

Този съд мисля че е за вакуумите и най-вероятно маркучето се е изхлузило :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Провери за маркуча от картерните газове

Мнениеот wili98 » Вто 01 ное 2005 9:53

Дали не се е изхлузил.
Странното е но на моят бившият голф, се получаваше този проблем, но всъщност, маслото миришеше на бензин /дори и с нова помпа/
А още по-странното е, че дори докато караш на газ бак се получава проблема, така че отпада вероятността да е изпърдяло чак толкоз сегментите.

Но по принцип от това миришеше.
А другият вариант е да спре да мирише, в момента в който смениш възд. филтър. Поне е евтин и можеш да пробваш.
Идеята е, че колата постоянно работи на богата горивна смес, и все едно се даваи, сам знаеш, като се "удави" как мирише на бенз.

Смени консумативите, и наблюдавай как е пък ако продължава свиркай, тука да му мислим :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: И замириса на бензин :(.

Мнениеот vaskoto1 » Вто 01 ное 2005 10:01

Muncho написа:Голф 2, '91, 1.6, карб, 75кс, дв. EZ.

1. при работещ двигател проверих дали случайно не мирише от към бензиновата помпа до "патерицата" )
2. Има едно маркуче което излиза от карбуратора но никъде не се свързва....
3 .Също така има един зелен разширителен съд ( поне на такова ми изглежда ), седи закачен за ламарината на чистачките. малко над кутията на филтъра в ляво, който поне от пред и отдолу не е свързан към нищо. Та си мисля да не би това маркуче да се е изхлузило от това "зелено нещо".

по точка 1.-ти нямаш бензинова помпа там-твойта си е на двигателния блок.
т.2. това е вакуум-не мога да кажа наизуст кой точно е но ще го видиме.
т.3. това е вакуумен акуммулатор-няма общо с бензина не може да е от него

провери да не са напукани маркучи за бензина отпред при мотора както и да не тече бензин от самия карб отпред отляво (пробита ускорителна помпа) това е най характерното за ЕZ.

па като дойдеш-ще видиме точно какво... :D

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 01 ное 2005 11:05

И аз си мислех да не би горивната смес да ми е прекалено обогатена заради мръсния филтър, но все забравям да сложа новия ( купил съм нов въздушен филтър ама като ходя до колата все го забравям :( ).

Сега си мисля, че може да е и защото има доста масло по двигателя ( целия двигателн блок е омаслен + скоростната кутия ) като теча мисля, че от капака на двигателя в дясно,.. но де да знам.. не съм имал възможност да го прегледам обстойно.
Така ми докараха колата от Италия като специално помолих да не ми мият двигателя.. та и до момента единственото място, което е почистено е при свещта на първи цилиндър за да запиша номера на двигателя. И си мисля да не би като двигателя се нагрее и маслото по него да се размирисва...

@ваското1
т1. И аз така подозирах :).. ама де да знам.. не съм много "на ти".. но верно малко подозрително ми изглеждаше тази помпичка отпред :).
т.2 и т.3.. мога да постна снимка ( не на моя голф но на един който снимах на горубляне ) и там мисля че добре се виждаше съда и маркучето.

За предложението за проверка на маркучетата мисля направо при теб да дойда :)... Дано по-скоро се управят нещата покрай возилото че и без тва ми писна. Та когато се оправят нещата направо от гаража през митнацата, КАТ и при теб :).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”